donderdag 13 september 2018

Tuin zonder onderhoud

Elke plant heeft zijn plek in een tuin zonder onderhoud. Bijna even belangrijk als de juiste plant is de juiste plek. Veel zon of net veel schaduw, droge of vochtige gron beschutting of niet… Dat maakt het verschil in een onderhoudsvriendelijke tuin.


Inplanten op de foute plek leidt tot meer . Anders zal je oase van rust immers al snel veranderen in een overwoekerde jungle waaraan je al helemaal niet meer wil beginnen met de snoeischaar. Een mooie tuin zonder onderhoud ?

Ontdek en bewaar ideeën over Onderhoudsvriendelijke tuin op Pinterest. Meer ideeën over Kamerplanten, Kamerplanten en Slaapkamer planten. Genieten van een mooie tuin zonder veel werk? Dat kan met de juiste materialen en planten. Hier vind je tips voor onderhoudsvriendelijke tuinen.


Een tuin zonder planten is geen tuin dus ook in de onderhoudsvriendelijke tuin mag groen niet ontbreken. Een bodembedekker als de vrouwenmantel ( Alchemilla mollis) is mooi en hoeft maar een keer in het jaar geknipt te worden. Ook de bamboe Fargesia is een onderhoudsvriendelijke plant die niet .

Uit ervaring kan ik zeggen dat veel mensen meteen aan grind denken als het gaat over een onderhoudsarme tuin. Behalve dat een tuin vol grind niet echt inspirerend is, is het ook nog eens slecht voor de biodiversiteit. Ik zal je een aantal tips geven hoe je je tuin onderhoudsarm kunt inrichten zonder dat je daar grind in . Overal waar planten staan, kan geen onkruid groeien. Een simpele maar effectieve oplossing. Onder heesters maar ook in de vasteplantenborders moet geen open ruimte ontstaan.


Juist daar, dat zul je altijd zien, waaien de onkruidzaadjes naartoe om te gaan groeien. U begrijpt dat het licht daarbij een rol speelt. Bij het ontwerp van de onderhoudsarme tuin kunnen we aannemen dat je geen tuinliefhebber bent of dat je weinig kennis van zaken heeft als het gaat om de tuin.


Zo kun je genieten van de kleurenpracht die de planten in de tuin brengen zonder veel tijd te stoppen in het onderhoud. Zo leg je een onderhoudsvriendelijke tuin aan. Wil jij ook graag een mooie tuin of toch minstens een paar planten op een terras, maar heb je geen. De basis van een tuin aanleggen die weinig onderhoud nodig heeft, is een goede planning.


Deze gaan jaren mee zonder dat je er veel werk aan hebt. Heb je geen zin om uren in de tuin te moeten werken, altijd maar te moeten nadenken over of een plant wel overleeft of niet, je veel geld moet uitgeven aan planten, gereedschap en andere dingen voor je tuin. Je wilt liever een onderhoudsvriendelijke tuin waarin je kunt genieten zonder al te veel zorgen. Alleen twijfelen we nog om het te kopen omdat het een tuin heeft van 9vierkante meter.


Onze grote vraag is: hoe kunnen we deze best inrichten om zo weinig mogelijk onderhoud te hebben.

Daar het gras van afrijden . Rondom De Stut ligt een fraai en overzichtelijk aangelegde tuin. Om de tuin het hele jaar door te verzorgen zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om wekelijks op een ochtend of middag lichte tuinwerkzaamheden te doen. Schoffelen, onkruid wieden of bladeren vegen zijn klusjes die de tuin nodig heeft om een . Zonder onderhoud wordt ook de mooiste tuin een woestenij. Een tuin onderhouden is meer dan alleen grasmaaien en onkruid weghalen. Goulooze hoveniers bied u daarom een goed onderhoudsplan aan,.


Na de aanleg van de tuin. Zodat het oorspronkelijke ontwerp behouden blijft Tevens is het mogelijk . Een onderhoudsvriendelijke tuin. Zo is je tuin makkelijk te onderhouden. Een groot terras met veel verharding vergt minder onderhoud dan een klassieke tuin met bloemenborders en gazon. De meeste mensen willen graag een aantrekkelijke tuin maar zonder al teveel werk.


Maar om dan te kiezen voor een volledig betegelde tuin is niet nodig. Betegelde tuinen laten geen of heel weinig regenwater in de grond doorsijpelen. Een tuin die niet onderhouden hoeft te worden bestaat echter niet. Zo moeten planten bemest en gesnoeid worden en moet de verharding regelmatig aangeveegd worden voor een opgeruimde aanblik. Er zijn verschillende manieren om . In een kleine tuin zonder kinderen kun je beter een strook grind leggen in plaats van een gazon, of een groot houten terras.


Laat (een deel van) je gazon opschieten in lang gras, met bijvoorbeeld een paar fruitbomen in. Houd je toch vast aan je gazon, investeer dan in een robotmaaier: het enige wat je daaraan moet doen, . Een gegraven vijver ( zonder folie of bak) zorgt ervoor dat de tuin het water beter kwijt kan, maar een vijver kost wel werk en is dan minder geschikt voor vissen. Wie droomt van zijn tuin , haalt daarbij zelden beelden op van een bezweet voorgezicht tijdens het snoeien van een haag of het wekelijks afstoten van het gras.


Onderhoud (svriendelijkheid) is maar zelden een facet van de tuindromen. Tuinarchitect Luk Dirkx onderzoekt of een onderhoudsvriendelijke tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.