maandag 30 juli 2018

Angel wesp verwijderen

Echter vermoed ik dat jij niet gestoken bent door een wesp maar door een bij, een wesp trekt de angel namelijk meteen weer uit de huid en de bij de bij laat de angel los en blijft deze met het gifblaasje (en een stukje darm) in de huid zitten. Om deze te verwijderen heb je een pincet nodig met spitse punten waarmee je de . Als er een angel is achtergebleven op de plaats van de steek gaat het vaak om een bij. Bijen raken bij het steken hun angel kwijt en sterven korte tijd later.


De angel kun je verwijderen door met een mes, nagel of een stukje papier over de huid te schrapen.

Knijp niet, want dan komt er nog meer gif vrij uit de . Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één enkele wesp tot keer steken. Direct na de prik ontstaan irritatieverschijnselen.


De huid rondom de steek wordt dik en rood. Bij sommige mensen ontstaat eerst een witte bult, die later rood wordt. Bij een bijensteek blijft de angel in de huid achter, de bij gaat daarna dood. De plaats van de steek is na het verwijderen van de angel vaak .

De angel moet zo snel mogelijk verwijderd worden, met de nagel of door met de botte kant van een mes over de steek te gaan. De hoeveelheid gif die wordt ingespoten hangt af van het insect: bij een bijensteek wordt tot 1microgram gif ingespoten, voor een wesp varieert dit van tot microgram. Heb wat internetsites opgezocht met info erover en die zeggen eigenlijk allemaal dat je de angel eruit moet halen. Maar nou heb ik geleerd dat een wesp zn angel niet verliest, of is dat wel zo?


En hoe moet ik m eruit halen, er zit wel iets waarvan ik denk dat dat de angel kan zijn maar dat is zo ontzettend . Te zien is een wespensteek, de wesp vliegt met angel weg. En een bijensteek, de angel blijft. Een gewone angel kan veilig met rust gelaten worden en zou de hond niet lang mogen hinderen. Als de angel nog steeds aanwezig is, probeer dan om deze te verwijderen door het eraf te schrapen met een vingernagel of een onbuigzaam stuk van een kaart. Vermijd het gebruik van een pincet of tang, tenzij het absoluut.


Een bijensteek of wespensteek kan goed worden behandeld door de plek te koelen, eventueel de angel te verwijderen en de pijn te bestrijden. Wespen worden bijzonder agressief rond de periode van het nestverval. De meeste steken worden dan ook eind . Bijen en wespensteken lees hier meer over de symptomen en hoe u bijen- en wespensteken het beste kunt behandelen. Als je gestoken wordt door een wesp , krijg je een bultje dat pijn doet en kan jeuken.


Dat komt omdat een wesp wat gif achterlaat als hij je gestoken heeft met zijn angel.

Wat kun je er tegen doen en waar moet je op letten? Als je bent gestoken door een wesp of een bij neem dan een suikerklontje, bevochtig deze met je tong en wrijf dit met een ronddraaiende beweging over de plek wespensteek of bijensteek. Door de grove structuur van de suiker wordt de eventuele angel verwijderd en de pijn vermindert of verdwijnt meteen door de . Bijen- en wespensteken bij de hond.


Een steek van een bij of wesp is net als bij een mens bij een hond ook geen pretje. Er kan een flinke rode zwelling ontstaan die behoorlijk pijnlijk kan zijn. Het verwijderen van de angel uit die behaarde hondenhuid is meestal een onbegonnen zaak.


Bovendien is de steekplek behoorlijk . Een steek door een wesp of een bij geeft doorgaans een rode, pijnlijke, jeukende zwelling op de plaats van de steek. Aan dit gifzakje is de scherpe angel verbonden. De vlijmscherpe angel is naaldvormig en kan makkelijk de menselijke huid doorboren, waarna gif in de huid wordt gespoten. De angel van een wesp heeft geen weerhaken en blijft niet in de huid achter, waardoor een wesp wel tot keer kan steken.


Dag iedereen, vorige week maandag ben ik gestoken door een wesp of een bij, aan de zijkant van mijn pink. De angel (was recht dus ik veronderstel dat het toch om een wesp ging) zat in mijn pink en heb ik verwijderd met mijn nagel. Gek was dat dat gifzakje bleef bewegen, ook al was het beestje zelf er . De honingbij is gestreept maar veel minder duidelijk dan de wesp.


Ze is ook herkenbaar aan de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.