woensdag 4 juli 2018

Boktor herkennen

Het diertje wordt daarom ook beschouwd als een van de insecten die het meeste schade aankunnen richten. Het is echter niet de Boktor zelf die de schade aanricht, maar de larven van de Boktor. De Huisboktor herkennen en bestrijden.


Omdat ze van hout houden, tasten ze dit hout aan waardoor ernstige beschadigingen kunnen ontstaan. Eerder schreven we al over verschillende soorten Boktorren en hoe u deze kunt herkennen.

De Boktor maakt namelijk een knagend geluid op het moment dat hij zich een weg baant door het hout. Een van deze kenmerken was het Boktor geluid. Ook hier kunnen we het onderscheid maken tussen verschillende soorten Boktorren.


Er is echter maar één soort Boktor die veel schade aanricht in huishoudens in Nederland en dat is de Huisboktor. De boktor is een insect welke hout aantast. De huisboktor is de meest bekende.


Hoe kun je de boktor herkennen en bestrijden? Vind hier alle informatie.

In Nederland komt de boktor maar al te vaak voor en helaas niet in positieve zin. Daarom is een boktor herkennen zo belangrijk, het zorgt er namelijk voor dat we. Daar wilt u zo snel mogelijk vanaf!


Wat zijn de gevolgen van boktor in huis en wat is er tegen te doen? Vooral houten vloeren, meubels en draagconstructies vallen ten prooi aan een boktorplaag. Binnen een aantal jaar trekken de larven van de boktor hele boorgangen door het huis en beschadigen het zodoende onherstelbaar. Aantasting van je hout veroorzaakt door de boktor herken je aan:. Aan de type gaatjes in het hout, oftewel de uitvliegopeningen van boktor, kun je veelal boktor herkennen.


Maar je kunt ook boktor herkennen aan het type boormeel. Boktor herkennen doe je door op een aantal specifieke kenmerken te letten, onderstaand hierover meer informatie. Spring naar Herkennen - Herkennen. Het herkennen van de boktor is niet altijd even makkelijk.


Toch is het voor de bestrijding van wezenlijk belang om precies te weten welke soort je precies in huis hebt. SHR adviseert bij boktor. Boktor voorkomen, boktor herkennen , boktor duurzaam effectief bestrijden.


Natboorders of droogboorders?

Hoe herkent u houtworm of boktor regio rotterdam zuid holland. Dit soort heeft al voor veel schade gezorgd. Het is dus onzin dat houtwormen alleen maar antiek hout eten.


Ook nieuw hout wordt aangetast door houtwormen. En het beestje heeft grijze vlekken op het schild. Als we spreken over ongedierte is het vaak een bepaalde periode in het jaar dat het ongedierte actief is en dat wij er hinder van ondervinden. Bij de boktor , familie van de houtworm, is dit echter anders.


Larven zitten namelijk jarenlang in het hout. Het beestje is wel meer actief onder bepaalde . Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden? Houtworm herkennen : hoe doet u dat? Boktor bestrijden bestaat uit een reeks werkzaamheden waarbij gekeken moet worden naar het type boktor, zodat er een helder plan van aanpak gemaakt kan worden.


Onderstaand treft u een overzicht aan met daarin de boktorsoorten die in Nederland relatief veel voorkomen. Boktorren hebben als volwassen kever (imago) een langwerpig lichaam en sprieterige poten. Ze zijn vaak mooi gekleurd. Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van andere langwerpige kevers als kniptorren en soldaatjes zijn de extreem lange tasters, die vaak minstens zo lang zijn als het lichaam maar meestal langer , hoewel . De larven van de blauwe boktor graven brede, platte en slingerende gangen tussen de schors en het hout, bijvoorbeeld in dakstoelen, waar ze verpoppen. Blauwe boktor herkennen.


Sparrenreuzenmier herkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.