woensdag 4 juli 2018

Muis of rat in huis

Ratten zijn nachtdieren, net als muizen. De kans dat u een levende rat ziet, is daarom erg klein. Hebt u het vermoeden ratten te hebben in uw bedrijf, huis , in de tuin of op zolder, neem dan snel maatregelen.


Dit zijn de bruine rat (Rattus norvegicus, ook bekend als de Noorse rat ), de scheepsrat (Rattus rattus, ook bekend als de zwarte rat of de dakrat) en ten slotte de huismuis (Mus domesticus). De huismuis heeft meerdere ondersoorten die veel voorkomen in verschillende delen van de wereld en worden steeds vaker als .

Heb je de gemeentelijke ongediertebestrijdingsdienst al gebeld? Dan komen van die mannen in witte pakken gifkorrels strooien. Paar keutels bewaren zodat zij kunnen uitmaken of het om ratten of muizen gaat.


Ik verwacht muizen , als je zoon het over hagelslag had. Muizen en ratten , die kleine beestjes die ongewild in je huis rondlopen en knagen aan je eten, keutels en urine achterlaten op plekken in je huis waar je alles behalve blij mee bent en soms zelfs vervelende ziektekiemen overbrengen waar je flink last van kan hebben. Het is duidelijk: ik ben geen fan. Uitwerpselen van ratten.


Van een bruine rat is de vorm pindavormig.

Banaanvormige keutels zijn afkomstig van de zwarte rat. De keutels liggen bij elkaar en niet, zoals bij muizen , overal door het huis verspreidt. Was goed uw handen als u de keutels opruimt!


Het gaat om de bruine rat (Rattus norvegicus), de zwarte rat (Rattus rattus) en de huismuis (Mus domesticus). Alle knaagdieren hebben het gemeenschappelijke kenmerk van een paar snijtanden in de bovenkaak. Ze hebben vaak korte poten en een lange staart. Maar als je beter kijkt naar hun lichaam en . Kom dan meteen in actie.


Een zwarte muis komt niet zo vaak voor. De Huismuis , die vaak in het huis wordt ontdekt, heeft een zwarte vacht op de borst, maar verder is deze Huismuis bruinig van kleur. Een muis is zelden zwart, dus mocht u last hebben van een zwartharige muizensoort , dan kan het zijn dat u te maken heeft met een zwarte rat. Binnenshuis hebben zij een warm en veilig heenkomen maar voor voedsel gaan zij . Stank in huis is regelmatig toe te wijden aan muizen of ratten in huis.


De stankoverlast kan omschreven worden als een penetrante geur die met name in combinatie met warmte sterk op kan spelen. Ook spitsmuizen zijn een welbekend probleem door de stank die ze kunnen veroorzaken. Een rattenval is vergelijkbaar met een klassieke muizenval : hap, klap, dood!


Een spitsmuis is eigenlijk helemaal geen muis maar een insecteneter en is daarom veel moeilijker te vangen dan een huismuis.

De keutels van een spitsmuis zijn ongeveer tot 8mm lang en tot 4mm dik en onregelmatig van vorm. Meestal meerdere keutels bij elkaar die redelijk vastgeplakt zitten. Loop ook buitenom het gebouw om te kijken of u daar ook mogelijkheden vindt voor muizen of ratten om binnen te komen, zich te verschuilen of te nestelen. Waaraan kun je rattenpoep herkennen?


Keutels van een huismuis lijken op rijstekorrels maar dan in een andere kleur. Niet alleen de muizen kunnen deze ziektes in huis brengen, ook ratten in huis kunnen deze ziektes voortbrengen. Vindt u uitwerpselen en wilt u deze opruimen , draag dan altijd handschoenen, zodat u niet de ziektes van muizen of ratten op loopt. Laat anders zo spoedig mogelijk een bestrijder langs . Een paar simpele maatregelen zijn meestal voldoende om muizen in huis te voorkomen.


Hier zijn tips om te voorkomen dat de rat je huis binnendringt. Edoch verschilt de kwaliteit en kwantiteit. Bruine ratten vertoeven voornamelijk in de tuin, op de begane grond en kelder van uw huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.