vrijdag 6 juli 2018

Grote zwarte vliegen in huis

Sinds een week of hebben wij ontzettend last van vliegen in huis ! Elke dag meppen we er een stuk of wat doo maar de volgende dag zitten er gewoon keer zo veel. Waar komen die beesten in godsnaam vandaan, moeten die niet allang dood zijn? Het zijn grote dikke zwarte vliegen en verschrikkelijk . Ramen en deuren dicht en toch nog vliegen in huis.


Sinds een paar dagen hebben we veel last van grote (– cm) grote smalle zwarte vliegen welke ook enorm zoemen.

Ze lijken wel vanuit de houtbetimmering te komen. De ene vliegenplaag komt namelijk vanaf rottend vlees een andere vliegenplaag kan vanaf voedsel komen maar hebt u een kapot riool dan hebt u weer last van een andere soort vliegenplaag in huis. Met een grote kans op het verspreiden van ziektes.


Weet u welke vliegensoort het is dan kan de bron worden aangepakt. Vandaag ging ik naar een verjaardag en ging s morgens de deur uit. Eerder berichtte het Brabants Dagblad over het dorp Cromvoirt, dat geteisterd wordt door duizenden clustervliegen.


Ze worden in grote groepen in huizen en panden gevonden. Gebruik een insectenlamp om grotere vliegen te vangen. Zet de insectenlamp ongeveer 2 .

Hebt u last van kleine zwarte vliegjes die in groepen voor het raam zitten? Of treft u in huis of kantoor veel vliegjes aan op de muren en meubilair? Zoals de naam al doet vermoeden, komen klustervliegen voor in grote groepen, cluster = concentratie, verzameling, tros, groep. Kom ik afgelopen maandag op mijn kamer, zitten er weer zo veel vliegen ! Heb ze maar weggehaald met de.


Weet iemand hoe dit kan, waar die beesten . Heb de laatste tijd hier zo opeens een dikke slome vlieg in de huiskamer. Geen idee waar hij vandaan komt maar zulke vliegen irriteren me enorm, zijn zo ontzettend sloom en reageren totaal niet meer op beweging! Heb vroeger ooit een keer van een vriend van me gehoord dat die vliegen vol zitten met . Klustervliegen zijn grote zwarte vliegen op kantoor of in huis.


Deze vliegen komen vaak met velen tegelijk naar binnen. De volwassen clustervlieg voedt zich met nectar van bloemen. Tijdens de zomer en het begin van de herfst veroorzaken clustervliegen zelden overlast.


Zodra het buiten kouder wordt, zoeken ze beschutting in hoeken en gaten in huizen en andere gebouwen. Als het weer koeler wordt, zoeken ze beschutting in hoeken en gaten van huizen. Naarmate de temperatuur kouder wordt, vormen ze enorme klusters tot wel . Hou vliegen buitenshuis.


Pak een diepvrieszakje en vul dat voor de helft met koud water, maak het goed dicht met een touw.

En hang dit in het deurkozijn waar de vliegen binnenkomen. De vliegen kijken niet recht vooruit, maar schuin, ze hebben dan breedbeeld. En zo komen ze niet naar binnen.


De vleesvliegen die men het meeste in huis ontmoet zijn de grote blauw- zwarte vleesvliegen zoals bijvoorbeeld de Blauwe vleesvlieg en de wat kleinere aasvliegen met een groene metaalglans. De wijfjes van de vleesvlieg leggen hun eitjes gewoonlijk op dode dieren. De lucht van vlees kan ze vanaf kilometers afstand . Een grote vliegenplaag kan een aanslag zijn op uw huis , maar ook op uw gezondheid en dat van uw gezin.


Wanneer u vliegenpoepjes of zwarte puntjes op de kozijnen, in lampen of op vensterbanken ziet liggen, dan heeft u veel vliegen over de vloer. Wanneer er ook veel dode en . Vliegen komen niet alleen op rijpend of. Met de term klustervliegen wordt een aantal vliegensoorten aangeduid die gedurende de herfst- en wintermaanden in zwermen of klusters optreden. Zij is geelglanzend van kleur en heeft drie glanzend zwarte strepen op de bovenzijde van het borststuk. De klustervlieg is een circa mm grote vlieg.


Hoe zien die vliegen eruit trouwens? Gewone kleine steekvliegen (vee), of grote groenzwarte brommers ( lijkenvliegen !) Groet, Miriam Lavell. Ik woon in een dorp, rijtjeshuis , tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.