maandag 2 juli 2018

Schutting tegen geluidsoverlast

Houten of kunststof schuttingen zijn vrij hard en hebben veel kieren, naden en gaatjes. Daardoor zijn deze schuttingen nauwelijks geluidsdempend. Als je naast een lawaaiige weg woont, kan dat vervelend zijn.


Je kunt planten of struiken tegen de schutting plaatsen, omdat een plant wel wat geluid. Tegen stevige verticale palen wordt aan één zijde een zware constructieplaat gemonteer bijvoorbeeld watervast betonplex.

De schutting wordt idealiter minimaal meter hoog en beslaat de gehele erfscheiding. Een minimale schutting hoogte is nodig omdat geluid zich bolvormig voortbeweegt, hoe groter de afstand van . Forum over hinderlijk geluid en bestrijding daarvan. Eigenlijk baal ik vooral dat het geluid me zo tegen is gevallen.


Bekijk de geluidswerende schuttingen uit het assortiment van Zuidema Schuttingen. Dank voor alle reacties! Wordt wellicht een waterval.

Hoe hoog is die Niagara eigenlijk. In deze video vertelt Jurgen alles over de werking van een geluidswerende schutting. Ik woon aan een drukke provinciale weg en heb daardoor veel last van verkeerslawaai. Ik wil een schutting bouwen om het geluid van de weg te verminderen.


Heb je die ruimte niet, dan is een geluidswerende schutting een optie, bijvoorbeeld de Greenwall Compact. De Greenwall Compact zijn speciale geluidsschermen die veel gewicht . Ik vrees dat je zelf weinig kan doen, tenzij zeer drastische maatregelen zoals een metershoge hoge muur rond je huis zetten of zoiets (want massa houdt geluid tegen ). Planten tegen je houten schutting zetten zal ook weinig helpen omdat het geluid niet door je schutting komt maar over de schutting. Mijn vraag: kennen jullie nog meer voorbeelden van leveranciers van geluidsschermen of ideeën om een scherm zelf te bouwen?


Een aarden wal heb ik helaas geen ruimte voor, een houten schutting lijkt . Ondervindt u geluidshinder in uw tuin door een drukke weg, een schoolplein, een industrieterrein of een andere geluidsbron ? Of bent u juist degene die hinder voor de buren veroorzaakt? Een geluidsscherm kan de oplossing zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Bestaande schutting verbeteren.


Helaas is het onmogelijk om de geluidsoverlast geheel tegen te gaan.

Op zijn best is de overlast te beperken. Hiervoor adviseren we het volgende . Soms wordt gedacht dat een schutting helpt tegen geluidshinder , maar dat gaat alleen op als de schutting volledig dicht is. Een houten of rieten schutting heeft over het algemeen zoveel kieren dat er vrijwel geen geluidsreductie wordt bereikt. Bij geluid van verkeer helpt een schutting in verhouding beter tegen wegen of . Ze zitten op het plat dak of in een soort patio waarbij de muren het geluid gigantisch laten weerkaatsen.


Misschien ben je de laatste jaren meer gestrest, dan kan je ook minder tegenslag hebben. En echt veel hoger kunnen we de schutting niet bouwen, anders benemen we weer zon van de buren. Een kant en klaar haag tegen de geluidabsorberende schermen zorgt direct voor een natuurlijk effect. In Denemarken is een nieuw tuinproduct ontwikkeld op basis van een geluidabsorberende steenwol kern.


Stilte merk je pas op als het lawaai is gedempt en de rust en kalmte terug hun intrede doen. In dichtbevolkte woonwijken of in straten die parallel lopen met een spoorweg of drukke autobaan, vormt de SoundWall geluidswerende schutting een effectieve, maar onopvallende buffer tegen geluidsoverlast. Zij hebben al grote kracht in het schieten met de bal en maken er een spelletje van om keihard tegen de schutting (die al kapot is) aan te schieten, waardoor het schieten tegen onze schutting en overkapping wordt. Buiten de geluidsoverlast die dit veroorzaakt (ik schrik me iedere keer opnieuw rot), . Kan iemand mij adviseren of het aanbrengen van stalen golfplaten aan de achterkant van een schutting geluidswerend kan werken?


Het gaat om geluid afkomstig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.