donderdag 19 juli 2018

Schutting bedekken met planten

Een schutting of tuinscherm kun je gemakkelijk in het groen zetten. Welke klimplant is het meest geschikt? Zo plaats je een klimplant schutting.


Bovenstaande planten klimmen zelf omhoog langs muren en schuttingen. Vooral de klimop is een snelle klimmer die binnen een paar seizoenen een muur weet te bedekken.

Bovendien houdt klimop in de winter zijn blad. Ik heb zelf in de achtertuin (zuiden)een grootbladige klimop, (ooit een paar stekjes uit vakantie geweest) Inmiddels is de hele schutting begroeid tot een muur van groen. De Clematis vervolgens voorzichtig uit de pot nemen en planten op de diepte zoals de plant in de pot stond (potdiepte) en aanvullen met potgrond.


Om te voorkomen dat de Clematis in pot snel kan uitdrogen is bedekking van de grond met boomschors of een laagblijvend plantje een goede oplossing. Hoewel dit idee super eenvoudig is, hoort het wel bij creatieve ideeën voor schutting decoratie. Het ophangen van plantenbakken is. Ze zijn niet alleen heel geschikt om binnenshuis de muren mee te bedekken , maar kunnen ook heel mooi je schutting veranderen in een ouderwetse .

Klimop is een zelfhechtende klimmer die geen steun nodig heeft om tegen een muur of schutting te klimmen. Deze klimplant kan wel twintig meter lang worden en zo hele muren of schuttingen bedekken. Ze zetten zich met hechtwortels vast op de muur of betonnen schutting.


Bescherm hem op tijd tegen de vorst. Plant op een zonnige, warme plek. Standplaats zon Bloei augustus-september Hoogte tot m. De klimop groeit daardoor ook aan de kant van de buren lekker door, maar hun zien liever een kale schutting.


Om eventuele kale plekken te bedekken heb ik ook een flink aantal stokrozen tussen de klimop staan. Om nog maar niet te praten van overlast naar eventuele buren toe (mits dat het geval is). De overbekende Klimop is een uitstekende, wintergroene klimplant met tal van goeie eigenschappen. Hij groeit zeer snel en leent zich uitstekend voor het bedekken van muren, schuttingen en bogen.


Zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek in de tuin . Een frisgroene woonomgeving geeft een gezond en aangenaam gevoel. Door planten tegen een schutting of draadscherm te laten groeien kun je een natuurlijke erfafscheiding met privacy creëren. Hallo tuinvrienden,Ik heb vandaag struiken uit mijn tuin verwijderd die een flinke stam en uitlopers hadden en veel te groot werden voor de plek waar ze stonden.


Ik zit nu met een kale houten schutting maar weet niet wat ik er tegenaan moet planten.

Wij hebben jaren geleden een schutting geplaatst op ons erf en wij hebben die schutting zelf betaald. Onze buren hebben aanhun kant klimop planten tegen. Snel een muur of schutting bedekken met een prachtig bloeiende klimplant? De bruidssluier (Fallopia) groeit enorm snel!


In een kleine tuin nemen klimplanten weinig ruimte in, maar heeft u toch veel groen. Kies dan bijvoorbeeld voor wintergroene klimmers. Een goede snoei kan ook helpen bij een rijkere bloei.


Zorg er ook voor dat je Clematis voldoende zon krijgt. Ze zal dit belonen met een nog rijkere bloei. Let er wel op dat de voet (onderkant) van je klimplant niet de gehele dag in de volle zon staat. Je kunt hem ook bedekken of iets dieper . Ik wil een (deel van een) hek laten begroeien dat tussen onze tuin en de buurtuin instaat. Het is een hekwerk ipv een schutting , een meter of hoog.


Er staan nu twee clematissen, maar die zitten te slecht in het blad. Aan de andere kant heb ik een kamperfoelie, die staat prachtig in het bla maar alleen . Zijn er mensen die ervaring hebben met het planten van hedera tegen een houten schutting. De gewone kleinbladige klimop.


Ik hoor steeds dat hedera niet hecht aan hout. Marianne van Stiphout m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.