dinsdag 6 maart 2018

Burenrecht schutting

Als je het balkonhek weer terug plaatst, dan is dat hek weer in strijd met de gemeentelijke eisen en ook met het burenrecht. Wie een heg of schutting (erfafscheiding) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De erfafscheiding op een erfgrens is gezamenlijk eigendom. Daarom moet u de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen. Een erfafscheiding mag maximaal meter hoog zijn.


Staat een schutting , heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren precies op de erfgrens?

Dan is dit gezamenlijk eigendom. Hoe ver moet een boom of heg. Erfafscheiding: wat zijn de regels? Wie betaalt er voor de schutting ? En hoe hoog mag de erfafscheiding zijn? Een scheiding tussen twee naast elkaar gelegen percelen heet een erfafscheiding.


Bijvoorbeeld een schutting. Achter het pand mag de erfafscheiding maximaal meter hoog zijn.

Vóór het pand is de maximale hoogte meter. Dat wil zeggen dat de erfafscheiding toebehoort aan beide eigenaren. Er is sprake van een gemeenschappelijk eigendom. Burenrecht : helaas krijgen veel mensen wel eens een conflict met hun buren.


Wat als de buren de schutting verwijderen? Het gaat hier inderdaad om artikel 5:lid BW ( burenrecht ). Burenrecht is bedoeld voor eigenaars, maar veel van de regels gelden ook voor huurders. Praktische tips en verwijzing naar.


Bovendien geldt dat de boom ook zonder toestemming van de buurman mag blijven staan, als deze lager is dan de schutting tussen uw erf en dat van uw buurman. Grensbepaling, scheidsmuren . In een dichtbevolkt land als Nederland zijn de huizen veelal samengepakt. Stemt ook uw buurman ermee in om een bepaalde erfafscheiding, bijvoorbeeld van een houten schutting , muur of heg, tussen beide percelen te plaatsen, dan wordt . Nieuwe schutting niet op erfgrens geplaatst. Welke buurman heeft gelijk? U kunt van uw buren eisen dat er een twee meter hoge afscheidingsmuur of schutting tussen uw erf en dat van de buren wordt geplaatst.


U en de buren moeten de kosten gezamenlijk betalen. De afscheidingsmuur moet dan op de erfgrens geplaatst worden en wordt daarmee gezamenlijk eigendom.

Toch zou ik de gemeente vragen of er een bouwverordening van kracht is die hiervan afwijkt. De schutting blijft gewoon staan, alleen zullen zij dus tegen een deel van onze wand aankijken. Hierdoor zal er minder lichtinval in hun huis zijn. Ik heb alles uitgezocht en voor de veranda hebben we geen omgevingsvergunning nodig en het past binnen het bestemmingsplan. We hoeven dus niet eens . Re: Schutting en muur op de erfgrens.


Onder (scheids)muur wordt in het burenrecht iedere niet-doorzichtige afsluiting begrepen. Zo zijn er wettelijke regels over erfgrenzen en over beplanting. Dit betekent dat bijvoorbeeld een houten schutting en een rij coniferen vaak ook onder het begrip (scheids)muur vallen. Het moet echter wel gaan om een afscheiding, wat wil zeggen dat het moet gaan om een . Beter een goede buur dan een verre vriend. Hoewel mensen die een nieuwe woning gaan bekijken die zij willen kopen of huren, wel letten op de woning en de ligging, vergeet men vaak.


Wordt er met instemming een schutting op de erfgrens geplaatst, dan wordt deze gezamenlijk eigendom, ofwel mandelig. Hint : burenrecht Wat heeft u zelf al gevonden voordat u uw vraag hier heeft gesteld ? Erf- en perceelafscheidingen zoals tuinmuren en schuttingen van beton of hout, maar ook vlechtschermen en. Daarom mag een schutting of tuinmuur aan de voor- en zijkant van de woning niet zo snel zonder. Burgerlijk Wetboek gelden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.