vrijdag 9 maart 2018

Kleine zwarte motjes in huis

Veel mensen denken direct als ze de naam “ motmug” horen dat het beestje de mens steekt. Dit is niet waar want de zwarte motmug steekt geen mensen. Sommigen denken dat de zwarte motmug op een fruitvliegje lijkt, maar als u goed kijkt, ziet hij eruit als een klein vlindertje. En dat is ook heel logisch, want als er motten in huis aanwezig zijn, kan dit een ware plaag worden en dit kan ook zeker wel schade opleveren.


Zeker als u kleine motjes in de keuken heeft.

Het is belangrijk om de kleine motjes in de keuken zo snel . Ook zijn uw gordijnen niet veilig met deze beestjes in huis. Andere objecten die van dergelijke stoffen zijn gemaakt kunnen ook aangevreten worden door de irritante insecten. Deze kleine motjes zijn meestal niet erg gevaarlijk maar ze kunnen wel tot overlast verzorgen. Wel kunnen de motjes gevaarlijk worden als ze een . Hallo, kan iemand me hierbij helpen?


Wij zitten voor het tweede jaar geplaagd met een soort klein vliegje, eigenlijk meer een motje denk ik omdat ze niet zo vlug wegvliegen en als je er eentje dood plet het lijkt op stof zoals bij een mug.

Ze zijn klein , zwart , en kort van lijf en vleugels. Motmuggen zijn kleine mugjes die eruit zien als kleine motten. Ze variëren in kleur van geelachtig tot grijs en zwart. Volgens mij kan het gewoon met insectenspray. Er zijn in elk geval middelen tegen motten te koop bij de drogist.


Toegevoegd na minuut: Ze gaan bijv. Ze zitten op de muren in de woonkamer en een paar in de keuken. Als je er een paar doodslaat zitten er binnen een dag weer nieuwe. Veel mensen laten langdurig aangesproken pakken broodmeel, bloem, aardappelzetmeel, maïzena, pannenkoekenmix en tarwepasta staan. Hier komen kleine motjes op af die er hun eitjes in leggen.


Als de eitjes in je meel of bloem uitkomen, ontstaan er kleine , zwarte beestjes die uiteindelijk ook weer motjes worden. Een meelmot, ook wel voorraadmot genoem is een kleine mot die houdt van zetmeelrijke producten zoals granen en graanproducten, diervoer en. Meelmotten kunnen in huis terecht komen door voedsel dat is besmet met eitjes of larve.


Anchor Hocking Voorraadpot glas Montana zwart , L. Deze diertjes zien er klein en ongevaarlijk uit, maar kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan textiel en opgeslagen producten. Hofmannophila pseudospretella).

Donkerbruine voorvleugels, elk met drie of vier zwarte vlekken. Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen. Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden.


Allereerst moet je weten dat motten uit larven voortkomen. Door metamorfose verandert de larve tot een mot. Als je een larve van een mot in huis herkent, kun je de strijd met de motten beter.


Motvlinders zijn vervelende beesten die je liever niet in huis wilt hebben. Hallo mede forumleden, Wij hebben sinds een aantal maanden kleine zwarte vliegjes in huis. Zonder mannetjes ook geen kleine motjes meer.


Het is ook niet zo dat het zwart ziet van de motten, maar heb idd aan een verdelger gedacht. Hoe zijn motmuggen in huis te ontdekken? Binnenshuis hebben rioolvliegjes andere verstopplaatsen zoals afvoerputjes, waar nauwelijks water doorheen stroomt.


Sommige van de soorten die we onder motten verstaan leven binnenshuis. Een mot kan overal in huis rondvliegen, maar larven bevinden zich op specifieke plekken. De bruine huismot heeft op zijn vleugels een drietal zwarte vlekken. De achtervleugels zijn iets lichter van kleur.


In onverwarmde vertrekken treedt een generatie per jaar op. De motten vliegen van juni tot augustus .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.