woensdag 21 maart 2018

Vliegenplaag in de winter

Dan kan het binnen nog weleens druk worden Dat bepaalde zoogdieren jaarlijks genieten van een welverdiende winterslaap, is natuurlijk bekend. Enige pluspuntje van die koude winter , is dat je van die irritante vliegen af bent. Althans, dat is normaal meestal wel zo. Sinds een week of hebben wij ontzettend last van vliegen in huis!


Maar neee hoor, wij niet.

Elke dag meppen we er een stuk of wat doo maar de volgende dag zitten er gewoon keer . Ramen en deuren dicht en toch nog vliegen in huis. Niet alle vliegen, maar een aantal van hen. Alles over vliegen in de winter en de overlast die ze kunnen . Het betreft een houten huis, een oude boerderij als het ware.


Ik weet zeker dat er geen geurtjes of vleesresten binnenshuis zijn, maar de buurhond produceert wel ontlasting. En uiteraard is alles bedolven onder een meter sneeuw in de winter. In de winter zal dan ook geen last door de vliegen worden veroorzaakt.

Alleen als de overwinteringsruimte wordt verwarm worden de vliegen actiever. Zij verbruiken dan voortijdig de energie die zij in het voorjaar nodig hebben. De vliegen die de winter goed . In de zomer kan je dit gemakkelijk bekomen door ramen waar vliegenramen in staan, open te zetten. Bovendien zitten vliegen niet graag in de tocht en verjaag je ze door vensters tegenover elkaar open te zetten. Indien je de spleten en kieren permanent afsluit, denk er dan aan om ook in de winter verder te ventileren en te . Heb er meer dan een uur aan besteed.


Tot mijn verbazing was de hele plafond deze morgen onder de vliegen , meer dan 20! Ik zie nergens eten of iets stinkend dat het zou kunnen veroorzaken. Heb wel een nat en doorgezakte plafond.


Klustervlieg ( Pollenia rudis F. ) In vele huizen en gebouwen verschijnen in de loop van de winter regelmatig grote groepen vliegen die veel op kamervliegen lijken. Toch hebben ze een geheel andere levenswijze. Op bepaalde plaatsen kunnen ze zelfs een plaag worden. Er zijn er soms duizenden die half versuft rond de . Herfstvliegen is een verzamelnaam voor overwinteraars die met duizenden tegelijk uw gebouw binnen komen om de winter door te brengen.


Vliegen worden namelijk aangetrokken door verschillende omstandigheden, zoals stilstaand water, rottend fruit, stinkende afvalbakken, mest, maar ook bepaalde huiskamerplanten. Sommige soorten vliegen komen u alleen maar plagen in de winter , omdat ze dit koude seizoen proberen te overleven.

Tot die tijd zullen deze slome vliegen erg langzaam en versuft zijn en kun je ze gemakkelijk vangen. In het voorjaar zullen de vliegen die de winter in je huis of bedrijfspand hebben overleef ontwaken en weer actief worden. Ook in deze periode van het jaar zorgen klustervliegen voor veel ergernis en overlast. De klustervlieg dankt zijn naam aan zijn gewoonte om in grote aantallen gezamenlijk in gebouwen te overwinteren.


Als het weer koeler wordt, zoeken ze beschutting in hoeken en gaten van huizen. Naarmate de temperatuur kouder wordt, vormen ze enorme klusters tot wel duizenden vliegen. Ze dringen via piepkleine . Hallo, wij hebben sinds wij in ons nieuw huis wonen last van vliegen op zolder, en niet een beetje - honderden.


Ik wed erop dat ze vanzelf weer weg zijn in het voorjaar, maar gezien ze de winter erop misschien terug zijn (kan ik niet met zekerheid zeggen) is het wellicht nodig in te grijpen. Duizenden overwinterende vliegen teisteren inwoners Cromvoirt. Hij is al dagen aan het spuiten met bestrijdingsmiddelen. En Jos is niet de enige.


Volgens de ongediertebestrijding is er één oplossing: alle naden en kieren dichtmaken voor de volgende winter. De clustervlieg komt namelijk vanzelf terug . Een vrouwtjesvlieg produceert dagelijks 4eitjes. De cyclus van ei tot vlieg bedraagt ± tot weken.


Vliegen lampen in de bakkerij Er kunnen wel tot vliegengeneraties ontstaan . Als ze hun winterrustplaats naast een schoorsteen of verwarmingsbuis hebben gekozen, kan het dus zijn dat u hartje winter plotseling met vliegen in het huis zit. In het voorjaar kunnen de ongenode wintergasten voor ze naar buiten gaan in huis rondzwerven of buiten het huis in de zon op de muur rusten. Deze vliegen , die de winter. Dit zorgt voor extra vliegenoverlast tijdens de zomer.


Last van muggen in de winter Ook ik was een beetje verbaasd toen ik op kerstavond bij vrienden zat en een mug zag vliegen. De meeste muggen zijn nu aan het overwinteren op een rustig plekje en zie je daarom niet. Zij vonden de rondvliegende mug de normaalste zaak van de werel ze hebben . Schade en overlast door de grasvlieg.


Vooral op warme dagen in de winter en in het voorjaar komen de grasvliegen met tien- tot honderdtallen te voorschijn. Ze komen vooral voor de ramen te zitten, omdat ze op het licht afkomen. Ze zorgen voor het verontreiniging van producten en worden als hinderlijk beschouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.