woensdag 7 maart 2018

Giftigste spin ter wereld

Er bestaan er meer dan 45. Naar schattig leven spinnen al meer dan 3miljoen jaar op onze wereld , dus al veel langer dan de mens er leeft. De meeste van deze spinnen zijn niet gevaarlijk, maar enkelen zijn hierop een uitzondering en zijn . Het zal je maar gebeuren: je opent een doos bananen en kijkt recht tegen een van de giftigste spinnen.


Oorspronkelijk komt de meest giftige spin ter wereld alleen in Midden-Amerika voor, dus zonder deze reisjes tussen de bananen zou hij niet ver komen.

Dit is het meest geconcentreerde spinnengif ter wereld. Veel mensen krijgen al de kriebels bij het woord alleen: een spin. Sommige mensen hebben ook een spinnenfobie.


Hier in Nederland hebben we alleen maar relatief kleine en onschuldige spinnen. Deze soort komt weleens mee met een lading bananen en wordt daarom wel bananenspin genoemd. Deze spin staat bekend als de giftigste spin ter wereld.


Toch heeft een beet niet vaak serieuze gevolgen, waarschijnlijk omdat ze geen of maar weinig gif gebruiken als ze . In Australië in Sydney heeft een tienjarige jongen ternauwernood een beet van de zwaargiftige tunnelspin overleefd.

Hij kreeg daarvoor de hoogste dosis tegengif (ampullen) die ooit in Australië aan een mens is gegeven. Dit schrijft de Australische krant The Daily Telegraph. De tien meest dodelijke en giftigste spinnen ter wereld Ieks! Er zijn ontzettend veel mensen bang voor spinnen.


Een Australische vrouw mag zichzelf extreem gelukkig prijzen een beet van één van de dodelijkste spin ter wereld overleefd te hebben. Het gif van de Australische tunnelwebspin kan al binnen enkele minuten fataal zijn. De 51- jarige Fiona Donagh, uit de Australische staat New South Wales, lag op . Een top van de meest dodelijke spinnen op aarde. Michaela Egan, uit Kent, was geshockeerd toen ze haar bananentros in de fruitschaal zag liggen.


Ze trof namelijk een banaan in de tros aan d. Dat is de giftigste en agressiefste spin ter wereld. Het dier komt normaal alleen in Zuid-Amerika voor. Het is de eerste keer dat ze in ons land gespot werd. Ze is hier gevonden tussen enkele bananen. Ook wel de banenenspin, staat in het guinness book of world records vermeld als de giftigste spin ter wereld en is verantwoordelijk voor de meeste menselijke doden.


De werknemer van een supermarkt heeft een tijd geleden de dodelijkste spin ter wereld aangetroffen in een kistje bananen die uit Columbia kwamen. De spin was versuft toen ze werd gevonden, zegt.

Braziliaanse zwerfspin bron. De 24-jarige Michaela Egan is doodsbang dat ze een hele familie van de dodelijkste spinnen ter wereld in huis gehaald heeft. Ze ontdekte een nest kamspinnen op een banaan die ze vier dagen eerder in de winkel had gekocht. Ik heb het zelf mogen ondervinden: een kreng van een huisspin rende naar mijn duim en plantte daar venijnig zijn kaken.


Gelukkig draagt de huisspin een voor de mens ongevaarlijk gif. Maar andere Nederlandse spinnen doen dat wel. De in ons land wonende trilspin zou zelfs de giftigste ter wereld zijn.


Dit beestje is de meest giftige spin ter wereld. Hij verdedigt deze titel zelfs in het Guinness Book of Records. Hij leeft in Zuid- Amerika, maar omdat hij ook tussen de bananen leeft reist hij dus de hele wereld.


Het Tilburgse dierenpark De Oliemeulen kreeg een paar dagen geleden een alarmerend telefoontje van de fruithandelaar en heeft het beest opgevangen. Top coolste spinnen ter wereld , een verzameling van leuke, enge en grappige spinnen. Beesten die iedereen toch wel enige anhgst inboezemen, als is dat zeker niet altijd nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.