vrijdag 23 maart 2018

Truffelaardappel kopen

De knollen zijn groot, lang ovaal en vlakogig, geel van schil en diepgeel van vruchtvlees. Koken vrij vast en hebben een uitmuntende smaak. Voor bak- en frietbereiding meer dan voortreffelijk. Resistent tegen wratziekte en aardappelmoeheid.


Men zou ze ook zwarte of paarse aardappels kunnen noemen, de naam truffelaardappel brengt aardig wat verwarring te weeg. Aan de prijs kan het niet liggen, ze zijn net zo duur of goedkoop als andere aardappelspecialiteiten.

Vitelotte noir, ook truffelaardappel genoem heeft een authentiek lekkere aardappelsmaak en is door zijn paarse kleur heel decoratief. Wat is een truffelaardappel en is hij goed voor onze gezondheid? Welke gerechten kan je zoal bereiden met de truffelaardappel? Waar zijn die verkrijgbaar? Deze Franse aardappel is wat zoeter en heeft een fijne notensmaak.


Om zijn donkere kleur staat hij ook wel bekend als de Négresse, de Truffe de Chine, Vitelotte noir of de Truffelaardappel. De laatste jaren is de aardappel door de dieppaarse kleur echter weer volop in de belangstelling komen te staan. De Vitelotte is een kruimige aardappel en behoudt een mooie donkerpaarse kleur bij het . Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies.

Zo kunnen we onze website analyseren en verbeteren, social media integratie op onze website mogelijk maken en ervoor zorgen dat je voor jou . De truffelaardappel van HANOS is een zeer exclusieve aardappel. Zowel de schil als het vruchtvlees zijn paars. De schil van de truffelaardappel is soms zo donkerpaars, dat deze zwart lijkt.


Deze culinaire aardappel is langwerpig en vastkokend. Het is een zeer smakelijke, vastkokende aardappel. De paarse kleur blijft behouden als de aardappel wordt gekookt. Van origine komt de truffelaardappel uit Frankrijk, waar zij beter bekend is als de “Vitelotte-Noir”. Ze worden truffelaardappelen.


Hij heeft het uitzicht van een zwarte truffel en donkerpaars vruchtvlees dat wordt afgewisseld met de vertrouwde lichte aardappelkleur. De aardappel vitelotte noir, negresse of zwarte truffelaardappel is een aardappelras van onbekende origine. Al in de negentiende eeuw stond deze aardappel in de catalogi vermeld.


Zomersalade van truffelaardappels. Probeer dan eens de wat zoetere Blauwe Elise aardappel, ook wel truffelaardappel genoem met een lichte nootachtige smaak. Hierbij het persbericht. Deze aardappel heeft zijn naam te danken aan zijn donkere schil, die wat weg heeft . Deze website is een onmiskenbare schakel in de promotie van het exclusieve aardappelras Vitelotte- Noir.


Achthonderd verschillende aardappelvariëteiten bestaan er.

Sommige zijn niet om aan te zien van . Truffelaardappels zijn wel te koop in de meeste supermarkten, mijn groentenboer heeft ze op voorraa net als roseval en zoete aardappels. Hoe zouden chips van zoete aardappel smaken? Thuis ronkt de keukenmachine de knollen tot flinterdunne plakjes, een vrolijke verzameling van . Het Amerikaanse chipsmerk Terra verkoopt onder de naam Blues nu paars- blauwe chips al enige jaren. Schotse wetenschappers hebben nu aangetoond dat de truffelaardappels gezonde aardappelen zijn en dus zijn de chips ook rijk aan antioxidanten, net als de aardappels. Je kunt truffelaardappeltjes o. De onderzoekers van het . Sligro en Versmarkt Rekem (België).


Frans zeezout) verder heb je een mandoline nodig. Zo maak je de chips van truffel aardappel 1. Verwarm de arachide olie in een klein steelpannetje totdat een stukje brood . Wordt ook wel Négresse, Truffe de Chine of Truffelaardappel genoemd. Waarschijnlijk komt deze kruising 2jaar geleden uit Bolivia en Peru.


Het heeft cilindervormige donkerpaarse knollen met diepe ogen aan het oppervlak. Het vruchtvlees is paars met violette aders en behoudt zijn kleur tijdens het koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.