dinsdag 20 maart 2018

Vliegenplaag in huis winter

Dan kan het binnen nog weleens druk worden Dat bepaalde zoogdieren jaarlijks genieten van een welverdiende winterslaap , is natuurlijk bekend. Enige pluspuntje van die koude winter , is dat je van die irritante vliegen af bent. Althans, dat is normaal meestal wel zo.


Sinds een week of hebben wij ontzettend last van vliegen in huis ! Maar neee hoor, wij niet. Elke dag meppen we er een stuk of wat doo maar de volgende dag zitten er gewoon keer .

Ramen en deuren dicht en toch nog vliegen in huis. Vliegenplaag bestrijden in huis, op zolder zelf doen of laten doen? Ik weet zeker dat er geen geurtjes of vleesresten binnenshuis zijn, maar de buurhond produceert wel ontlasting. En uiteraard is alles bedolven onder een meter sneeuw in de winter.


Als het in je huis lichter en warmer is dan buiten, of als er etensgeurtjes hangen, dan komen vliegen je huis in gevlogen zodra je een raam of deur opent. Beste Kurt, Dit zijn gegarandeerd overwinterende klustervliegen. Dat betekent ook dat ze vaak woningen of bedrijfsgebouwen opzoeken tijdens winters.


Niet alle vliegen , maar een aantal van hen. Alles over vliegen in de winter en de overlast die ze kunnen .

Om vliegen binnenshuis te weren zijn vliegenramen, -deuren en –gordijnen zeer efficiĆ«nt. Zorg dat ze in goede staat zijn. Sluit spleten en kieren. Indien je de spleten en kieren permanent afsluit, denk er dan aan om ook in de winter verder te ventileren en te verluchten.


Beperk de voedselbronnen voor de vlieg. In vele huizen en gebouwen verschijnen in de loop van de winter regelmatig grote groepen vliegen die veel op kamervliegen lijken. Toch hebben ze een geheel. In de zomer ziet men deze vliegen niet in huis omdat ze dan buitenshuis leven op zoek naar bloemen voor de nectar. In het najaar echter zoeken ze een plek . Vandaag ging ik naar een verjaardag en ging s morgens de deur uit.


Vliegen worden namelijk aangetrokken door verschillende omstandigheden, zoals stilstaand water, rottend fruit, stinkende afvalbakken, mest, maar ook bepaalde huiskamerplanten. Sommige soorten vliegen komen u alleen maar plagen in de winter , omdat ze dit koude seizoen proberen te overleven. Bestrijding van klustervliegen. Met de term klustervliegen wordt een aantal vliegensoorten aangeduid die gedurende de herfst- en wintermaanden in zwermen of klusters optreden. In Nederland gaat dat om een drietal soorten.


Dat zijn de klustervlieg (Pollenia rudis Fabr.), de herfstvlieg (Musea autumnalis Deg.) en de . Ze zitten echt alleen bij mij, heb naast me geen student want zit in de kamer aan de voorkant van het huis , daar zit verder geen kamer naast. Geen dood beest op mijn kamer iig, .

En toch heb ik altijd vliegen in huis. Hallo, wij hebben sinds wij in ons nieuw huis wonen last van vliegen op zolder, en niet een beetje - honderden. Ik snap het niet, wat doe je er aan? Ik wed erop dat ze vanzelf weer weg zijn in het voorjaar, maar gezien ze de winter erop misschien terug zijn (kan ik niet met zekerheid zeggen) is het wellicht nodig in te grijpen. Ze verbruiken dan voortijdig de energie die ze in het voorjaar nodig hebben en kunnen dan ook snel doodgaan.


Tot die tijd zullen deze slome vliegen erg langzaam en versuft zijn en kun je ze gemakkelijk vangen. De vliegen gedijen goed onder de zachte weersomstandigheden in Belgiƫ, een deel sterft niet en blijft actief gedurende de winter. Dit zorgt voor extra vliegenoverlast tijdens de zomer. En dan heeft u er flink last van.


Ze kriebelen, kruipen over het eten en ze veroorzaken veel onrust. Zodoende kunnen er wel generaties huisvliegen per jaar zijn, met heel veel nakomelingen. Het is winter en opeens zijn er bromvliegen in huis.


Klustervliegen komen altijd voor in grote getalen. Wij helpen u de vliegen snel en doeltreffend bestrijden en voorkomen met professionele insectenlampen. Ik had al enkele weken veel vliegen in huis en dacht dat er misschien een muis of zoiets dood op zolder lag. Hij is al dagen aan het spuiten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.