donderdag 8 november 2018

Kruipruimte vochtig

Wanneer een kruipruimte erg vochtig is, kan dat behoorlijk vervelend zijn. Wanneer vocht zich hier opbouwt kan dat doortrekken naar de rest van de woning, waardoor de luchtvochtigheid in de hele woning te hoog is. De problemen die hierdoor kunnen ontstaan hebben effect op de materialen in uw woning zoals hout en . Oorzaken en gevolgen van natte kruipruimte.


Hoe kun je vochtige kruipruimte isoleren?

Een vochtige kruipruimte is voor veel mensen een groot probleem. Er zijn talrijke oplossingen op de markt, maar welke werkt het beste? Radar duikt in de wereld van de kruipruimtes en zoekt het letterlijk en figuurlijk tot op de bodem uit. Zolang de begane grond vloer is geïsoleerd en de kruipruimte voldoende wordt geventileerd is dat geen onoverkomelijk probleem. Vocht in de kruipruimte.


Echter via een te vochtige kruipruimte kan vocht door kieren in de vloer of bij de leidingdoorvoeren via de meterkast . In ruim van de kruipruimtes van woningen in Nederland is sprake van een ( te) vochtige situatie met allerlei negatieve gevolgen zoals schimmel- en zwamvorming, condensatie en koude vloeren en muren.

In veel kruipruimtes staat grondwater en bij hevige regenbuiten kan een kruipruimte volledig onder komen te . De zijmuren naar de buren niet. Daarnaast zie ik waterdruppels hangen aan de piepschuimlaag tussen het plafond van de kruipruimte en de vloer van mijn woning. Er stijgt dus genoeg vocht op. Lees hier de ins en outs ! Daarnaast speelt slechte ventilatie ook vaak een rol bij het in stand houden van vochtproblemen.


Veel kruipruimtes zijn niet goed geventileer waardoor de aanwezige condens niet goed afgevoerd kan worden. Omdat de kruipruimte van een huis meestal onder het maaiveld ligt is deze erg gevoelig voor vocht. Daarom is het belangrijk de bodem van de kruipruimte te isoleren en zo vochtproblemen op te lossen en schimmelvorming te voorkomen. Isoprofs heeft diverse mogelijkheden om bodem van uw kruipruimte te isoleren. De installateur van de vloerverwarming heeft ons er echter niet op gewezen (en wij hebben niet gerealiseerd) dat we veel warmte kwijt raken via de kruipruimte.


Daar bovenop komt nog eens dat de kruipruimte er heel warm en vochtig van wordt, waardoor we zelfs schimmel vorming in de gang krijgen. Er zijn momenten dat de kruipruimte bezocht dient te worden. Wanneer u de ruimte betreedt, kunt u tot de ontdekking komen dat het er vochtig is.


De bodem bestaat in de meeste gevallen uit zan klei of grond. Deze natuurlijke bodemsoorten kunnen vochtig worden met verschillende problemen tot gevolg.

Wij zitten met een probleem, wij wonen in een huis van ongeveer jaar ou en dat is gebouwd op een zeer vochtige ondergrond (veen). De kruipruimte onder onze woning is vochtig. Het vocht slaat door naar de trapkast, meterkast en een beetje naar het toilet, waardoor het in die ruimtes vochtig en muffig ruikt. Nu lees ik van alles wat je kan doen om dit probleem op te lossen.


Kruipruimte laten isoleren, schelpen in de kruipruimte gooien en . De vraag naar kruipruimte inspecties stijgt steeds meer omdat bewoners van woningen zich steeds meer bewust worden dat vocht in huis nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid! Ook bouwkundig gezien wil men vaker onderzoek uit laten voeren naar de staat van de kruipruimte en de vloer van de . Last van een vochtige kruipruimte of opstijgend vocht ? Een specialist gaat aan de slag met isoleren en ventileren om schimmel tegen te gaan. Het vocht van het warme servies migreert en condenseert tegen de koude vaatwasserbodem. Door dit condensatieproces daalt de relatieve luchtvochtigheid en droogt de vaat.


In de kruipruimte worden muren en onderzijde van de begane grondvloer droger. Wanneer de onderzijde van uw vloer vochtig is wordt er warmte . Hierdoor kunnen diverse problemen ontstaan zoals zwamaantasting (houtrot) in de begane grondvloer. Een droge kruipruimte betekent het behoud van de constructie en energiebesparing door goede isolatiewaarden. Tijdig ingrijpen voorkomt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.