woensdag 21 november 2018

Latijnse namen spieren

De lijst van spieren van de mens omvat circa 6spieren voor de gemiddelde mens. Bij niet ieder mens zijn alle gebruikelijke spieren aanwezig, en bij anderen zijn juist extra spieren aanwezig. Afhankelijk van de gebruikte bron worden 6tot 8spieren als dusdanig aangemerkt.


Afbeeldingen van latijnse namen spieren Meer afbeeldingen voor latijnse namen spieren Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. De musculus biceps brachii is een Latijnse naam voor de zich in de bovenarm bevindende belangrijkste armspier.

In de volksmond worden de biceps ook wel spierballen genoemd. De spier heeft twee oorsprongen. Om de spieren te benoemen, hebben anatomen enkele regels bedacht voor de naamgeving om die zo duidelijk mogelijk te houden. Ze hebben ervoor gekozen om uit te gaan van bepaalde kenmerken, waaruit de Latijnse naam van de spier is afgeleid. Zie hoofdstuk l, indien nodig, voor informatie over de anatomische . Het is niet de ambitie van deze uitleg om volledig te zijn, maar om een iets diepere kennis aan te dragen met betrekking tot wat een sporter traint.


Ten tweede helpt het je bij een betere uitvoering van de oefening. Verplichte leeskost voor elke beginneling dus.

Nomenclatuur Als je een anatomieboek of medische encyclopedie openslaat, word je geconfronteerd met de Latijnse benamingen van je spieren. Je pectoralis major is je grote borstspier en je . De makkelijkste manier om anatomie te studeren. Deze internetpagina helpt bij het onthouden van de namen van spieren in het menselijk lichaam.


Wanneer je bijvoorbeeld een massagecursus of een ( anatomische) . In het Latijn heten deze musculi capitis superficiales. Spierstelsel - Wanneer wij het menselijk skelet bekijken, constateren wij dat elk van de meer dan 2beenderen, hoe verschillend van vorm of grootte ook, steeds slechts. Spieren Het Latijnse woord voor spier is musculus.


Alle officiële namen van spieren beginnen daarom met een m. Nederlands, Latijn (indirect vertaald), Esperanto. Wanneer spierweefsel wordt geactiveerd (geïnnerveerd) door een signaal van een zenuw treedt samentrekking op en wordt de spier korter. Locatie: Home Vergaar Spierkennis Voor Effectieve Bodybuilding Workouts spier anatomie.


Geef een reactie Reactie annuleren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Iedereen ter wereld heeft dezelfde spieren , wat zijn taal ook is, en van de meeste spieren hoeven alleen artsen en andere specialisten de naam te kennen.


De termen komen niet voor in het alledaagse taalgebruik. Het zou dus onpraktisch en onverstandig zijn om in iedere taal geheel nieuwe namen voor deze spieren te .

Start studying Latijnse namen botten en spieren. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. De benamingen op deze poster zijn in de Engelse en Latijnse taal en assisteren de gedetailleerde afbeeldingen in de uitleg van het menselijk spierstelsel. Deze Chart The Human Musculature System, (AL 100) zoals de menselijke spieren poster ook wordt genoem is een extra groot formaat poster met de afmetingen van . SW Sportmassage in Oss, een praktijk voor sportmassage, sportverzorging, sportrevalidatie, blessurepreventie, tape en bandageren, medical taping, triggerpoint therapie, dry needling, manuele lymfedrainage, bindweefselmassage, EHBSO, reanimatie en AED.


Spring naar Een beetje latijn - spier pees (gewrichts)ban musculus tendo ligament. Veel cursisten vinden de theorie het lastigste onderdeel, hoe onthoudt je alle Latijnse benamingen bijvoorbeeld. Vaak zit er een stuk logica in,. Bodyquiz is een interactieve website, op deze website, de naam zegt het al, kun je een quiz doen. Er is een quiz over de botten en een over de spieren.


Er wordt op deze website . Moet je leren wat de namen zijn van de spieren in het menselijk lichaam? Dan vind je hier een plek waar je dat kunt doen. Het spel is goed opgebouwd.


De eerste keer moet je spieren benoemen. Om je te helpen krijgt de spier die je moet aanwijzen een afwijkende kleur. De keer daarna moet je dezelfde .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.