maandag 19 november 2018

Systeemvloer beton

Advertentie: systeemvloer. Een systeemvloer is een (meestal betonnen ) vloer die volgens een bepaald systeem gelegd wordt, d. De stijve delen van de vloer zorgen voor de noodzakelijke wapening. Ook: balken- en broodjesvloer, PS-isolatievloer, staltonvloer, vaak combinatievloer.


Een broodjesvloer is een systeemvloer die bestaat uit prefab voorgespannen betonnen liggers met daartussen meestal polystyreen vulblokken en een druklaag. De verschillende benamingen voor dit type .

Specialist op het gebied van betonproducten en systeemvloeren. Havebo verplaatst zich in uw behoeften, om u optimaal te adviseren en te ondersteunen. We denken mee met de veranderingen in de markt, zoals de aangescherpte eisen in de renovatiebranche. Met ons eigen tekenbureau spelen we daar . De totaalleverancier van systeemvloeren.


Begane grond-, verdiepings- en dakvloeren voor woning- en utiliteitsbouw. Industrieel geproduceerde maatvaste vloeren v. Een broodjesvloer, ook wel combinatievloer genoem is een dragende vloer waarbij kleine elementen van beton of isolatiemateriaal fungeren als bekisting.

Deze balken hebben een omgekeerde . Geelen Beton produceert breedplaatvloeren, ribbenvloeren en balkbodems (U-bodem en vlakke bodem). Afhankelijk van de constructie krijgen de breedplaatvloeren een voorgespannen of een traditionele wapening. De ribbenvloeren worden uitsluitend traditioneel gewapend. In Nederland worden verschillende betonnen vloertypes toegepast. In bijna alle soorten vloeren kan het beton thermisch worden geactiveerd.


Welk systeem voor een bepaalde toepassing geschikt is, hangt af van de (functionele) eisen die het gebruik eraan stelt, constructieve randvoorwaarden en de . Online Bouwmaterialen heeft een groot online assortiment waar u alles vindt wat u nodig heeft voor het aanleggen van een broodjesvloer. Een begane grondvloer die bestaat uit voorgespannen betonnen liggers waartussen vulelementen van EPS worden gelegd. De broodjesvloer bestaat uit VBI betonnen liggers of stalen liggers (VBI Renovatievloer) en VBI vulelementen.


Hierop wordt een gewapende druklaag aangebracht. U kunt ook kiezen voor rand- en kopgevelbekisting voor maximale warmte-isolatie in alle gangbare Rc-waarden. Door krimpwapening is deze . Prefab vloeren zijn betonnen vloeren die fabrieksmatig worden vervaardig kortweg systeemvloeren genoemd.


Sommige typen systeemvloeren worden als . De kracht van de combinatievloer bestaat uit de betonnen liggers. De liggers zijn 12cm breed en 17cm hoog.

Bekijk ook de bijbehorende EPS broodjes. De Combinatievloer van De Hoop Pekso bestaat uit betonnen liggers en polystyreen of lichtbeton vulelementen. Over de Combinatievloer komt een in het werk gestorte druklaag, die samen met de balkjes de constructieve sterkte levert van deze relatief lichtgewicht vloer. Toepassinggebied De vloer is speciaal ontwikkeld voor begane grond vloeren boven kruipruimten voor de utiliteitbouw en de woningbouw. In deze situatie wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van EPS-vulelementen.


De vloer kan ook op speciale decoratieve manier gebruikt worden als verdiepingsvloeren en . Wat geeft de doorslag bij het toepassen van een bepaald type systeemvloer ? Als er voor een project meerdere alternatieven mogelijk zijn, dan geven de beschikbare afmetingen vaak niet de doorslag. De keuze van een betonnen systeemvloer : een zwaar onderwerp. En ook hier geldt: De ontwikkeling staat niet stil. De zware betonnen liggers zijn hier vervangen door ARBO vriendelijkere plaatstalen liggers.


De van oorsprong prefab beton vloer is hierdoor weer een betonvloer geworden, tenzij ook dat weer wordt weggelaten. Zie hiervoor de documentatie van de . Wat komt erbij kijken om een houten vloer te vervangen door een betonvloer? En wat zijn de kosten en wat levert die nieuwe betonvloer op de begane grond je op ? Hout vervangen door beton.


Met een nieuwe betonvloer ben je definitief verlost van vochtproblemen, doorbuigen, kraken en houtrot van de oude houten vloer. Als stempels worden aangebracht tijdens de uitvoering zijn overspanningen tot meter mogelijk. Als de hoge staalplaten worden gecombineerd met geïntegreerde stalen liggers is sprake van een . Systeemvloer , opgebouwd uit geprefabriceerde, meestal voorgespannen, platen die samenwerken met een in het werk aan te brengen constructieve voegmortel.


Hij bestaat uit voorgespannen betonnen liggertjes h. Over het geheel wordt grindbeton gestort. Het EPS fungeert tevens als isolatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.