dinsdag 6 november 2018

Wat te doen tegen konijnen in de tuin

Indien uw tuin rondom is afgebakend met een afrastering dan is de kans al veel kleiner dat uw planten zullen worden afgegeten door de konijnen. Tenslotte kun je er ook voor zorgen dat uw tuin niet echt aantrekkelijk is voor konijnen of hazen door er planten te zetten die ze totaal niet lusten. Kijk eens hier klik en ik kwam dit ook nog tegen. Overigens, om konijnen te weren zou je je hele tuin kunnen omheinen met stevig gaas, dat je tot ca.


De ren op foto is gemaakt met de groene panelen die tegen palen vast gemaakt zijn.

Dan kan de regen er niet. De eerste ren met een veel te laag hekje en twee gekochte hokken verbonden door een buis en onze eerste konijnen Babbel Knabbel en Flippie. Ga in het weekend er andere halen, zal dan de naam doorgeven, want heb doosje weggegooid.


Anja dank je wel hoor, . Wilde konijnen durven wel eens privégebied binnenglippen op zoek naar voedsel. Om schade van konijnen te voorkomen, kan u de . Zou zeker even kijken bij tuinders in de buurt hoe die dat doen , zit je op een moestuin complex of is dit in je achtertuin ?

Als men het onderstaande in acht neemt is het goed mogelijk om konijnen voor langere tijd en zelfs permanent los in huis te laten lopen. Het konijn dat gewend is zijn behoefte in de kooi te doen zal de graafbak hier doorgaans niet vaak voor gebruiken (tenzij je pech hebt). Daar valt helaas niets tegen te beginnen.


Om uiteraard te vermijden dat je konijn vermist geraakt, zorg je het best voor een goed afgesloten tuin , ofwel een ren waar ze niet uit kunnen ontsnappen. Ook langs de onderkant dient het beveiligd te zijn tegen graven, want sommige konijnen kunnen er wat van. Maar wat als je konijn.


De laatste komen in Europa niet voor en lijken wel wat op marmotten. Het verschil tussen de haasachtigen en de knaagdieren is vooral. Boeren en buitenlui gebruikten vaak een konijnenvel om in klomp of laars te doen tegen koude voeten. Nu moeten we dus bedenken wat we gaan doen met de konijnenren.


Wel vinden ze het dan fijn om iets te doen te hebben, dus gooi er soms een kartonnen doos in, maak dingen waar ze doorheen kunnen lopen of op kunnen. Ik had Vlaamse reus kruisingen en dat was al veel werk en geld en tijd. Dus ik snap dat je er een paar de deur uit wil doen hoor maar ik zou het niet kunnen.


Okee, of een kartonnen doos. X-D Zijn het echt allemaal .

De schade die door konijnen of hazen veroorzaakt wordt, is vooral vraatschade en de schade die ontstaat door het graven van tunnels. Rabbix, het middel tegen schade door konijnen , hazen en herten. Hoewel de geur krachtig genoeg is om konijnen , hazen en herten te verdrijven, is het reukloos voor mensen. Lees hier een aantal tips om je konijntjes te beschermen tegen de koude wintermaanden!


Beter is zelf dikke kleren aan te doen en buiten van de konijnen te genieten. Met name half open, wat landelijk gelegen tuinen zijn aantrekkelijk voor een konijn (Oryctolagus cuniculus). Het 's nachts zacht aan laten staan van een radio zou helpen om konijnen uit de (moes) tuin te houden, omdat ze dan denken dat er mensen in de buurt zijn. Doordat ze in groepen leven en meerdere.


Ik weet dat er bokkers zijn die hun konijnen los in de tuin hebben lopen, en buiten bokt zijn er vast nog veel meer. In het gebied waar ik te werk ga zitten veel konijnen en ik ben dus opzoek naar mogelijkheden om deze af te weren. Uiteraard is er een goede. Van aangevreten platen tot een gangenstelsel dwars door uw tuin.


De volgende middelen helpen u om. Deze middelen stoppen het graaf- en vraatschade door de konijnen en hazen door deze met een specifieke geur op afstand te houden. In de praktijk blijkt het moeilijk om konijnen te weren.


Wat doen jullie er tegen ? Nadeel is dat deze diep ingegraven moet worden. Ook een wildrooster houdt konijnen niet tegen. Konijnen verjagen kan door het plaatsen van een gaaswerk. Een nieuwe en effectieve manier van konijnen verjagen is het middel Tupoleum.


Met behulp van geurstoffen . Leg vervolgens (gebruikte) stoeptegels (x cm) over de hele lengte van de draa aan de buitenkant van het perceel. Andere trucjes die zouden werken: Coleus canina in je tuin zetten Een radio die.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.