vrijdag 9 november 2018

Violen planten

Als winterviool of lentebloeier, met hun fluweelzachte bloemetjes stelen viooltjes ieders hart. Ze zijn romantisch en de heerlijke zoete geur maakt ze onweerstaanbaar. Verschillende soorten viooltjes.


Violen heb je in veel verschillende soorten, kleuren, . Najaars violen zijn vanaf eind september volop beschikbaar en geven als geen ander kleur in de herfst en winter.

Plant viooltjes dicht op elkaar voor een mooi effect, hier geldt: meer is beter! Viooltjes zijn niet veeleisend. Gewoon in de potgrond of zelfs gewoon in wat omgewoelde grond in uw tuin, doen ze het prima. Daar hoeft zelfs geen kunstmest en geen koemest aan te pas te komen. Het enige dat ze vragen is een plekje in de zon, maar ook in halfschaduw doen ze het goed.


Een van de meest verkochte plantjes in Nederland is waarschijnlijk het viooltje. In het najaar, in het voorjaar en de periode die er tussen ligt worden viooltjes geplant en gekoesterd als een vrolijk bloeiend plantje in vele tuinen, en balkons. De eigenschap die het viooltje erg populair maakt is vrij uniek, het plantje geeft ook .

Het geslacht kent circa vierhonderd soorten die voorkomen in gematigde streken. De meeste soorten worden op vochtige en iets beschaduwde plaatsen aangetroffen. Na het bloeien draait de uitgebloeide bloem zich naar beneden, na de rijping richt de . Toon alles uit: Planten. In de tuin, op het terras of balkon, aan de gevel of bij de voordeur… violen zorgen voor een krachtige kleuraankleding.


Voor een strakke uitstraling zorgen de koele blauwtinten en witte series, paarse en bruine violen voelen warm aan en rood-oranje-geel soorten geven tomeloze energie. Deze vrolijke bloemetjes zorgen direct voor een kleurexplosie in je tuin. Bij Intratuin vind je het grootste assortiment met bekende én bijzondere soorten. Fleur je tuin op met mooie viooltjes! Deze bloemige plant vergt weinig onderhoud en zorgt al snel voor een fleurige tuin.


Voor de Leidse schooltuinen maakt de stichting BioVisie een. In de winter zijn de meeste planten spaarzaam met bloemen. Bij vorst gaan de violen plat op de grond liggen om vervolgens bij temperaturen boven de nul graden weer fier overeind te komen. Het viooltje bloeit, afhankelijk van de warmte, door tot juni.


Wanneer de meeste bloemen en planten niet meer bloeien, brengen winterviolen gedurende de herfst en wintermaanden kleur in je tuin! Wat prettig aan violen is, is dat ze geschikt zijn voor zowel borders als plantenbakken, dat ze eenvoudig te onderhouden zijn en dat ze heel sterk zijn. Ook de vorst kunnen ze overleven, .

Deze eenjarigen of vaste planten houden doorgaans van wat schaduw en een vochtighoudende en goed doorlatende ondergrond. Het driekleurig viooltje is één van de meer dan 4soorten viooltjes, en kan beter tegen een stootje: een . Hoewel violen de zon goed kunnen verdragen, hebben violen die de hele dag in de felle zon staan het moeilijk. Lees alle verzorgingstips en kenmerken voor viooltjes. Juist hierom kunnen violen uitstekend gecombineerd worden met bolgewassen zoals tulpen, hyacinthen en narcissen.


Grootbloemige violen hebben een. Violen zijn dankbare plantjes en bijzonder veelzijdig. Je kunt ze behalve in de volle grond ook in potten toepassen. Vul de potten met grond en plant de violen.


Zorg wel voor vorstbestendige potten en check of er een gaatje in de bodem zit zodat overtollig water weg kan vloeien. De heel vroege bloei is dan ook de reden dat deze violen gekweekt worden: daarbij probeert men natuurlijk grote bloemen te verkrijgen. Vroege rassen zijn de ´IJsviolen´ uit de prijscouranten, die ook ´ Winterviolen´ . Ja, om een mooi compacte plant te houden, kun je de lange uitlopers het beste afknippen. En als je de uitgebloeide bloemen verwijdert, besteedt de plant zijn energie aan het bloeien i. Zo krijg je de meeste en de mooiste bloemen. Vooral als het wat warmer wordt krijgen violen vaak langere . Ik heb erg echt geen verstand van.


Welke bloemen en planten kan ik NU planten om mijn tuintje er wat vrolijker bij te laten staan. Laten we zeggen dat mijn budget Eur 5- is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.