vrijdag 30 november 2018

Thermisch onkruid bestrijden

Thermische onkruidbestrijding is een alternatief voor mechanische methoden. Bij thermische bestrijding wordt gebruikgemaakt van een warmtebron die de onkruiden vernietigt. Het principe stoelt op het elimineren van de onkruiden door het bestrijden van bovengrondse plantenweefsels met behulp van . De infrarood stralen raken het onkruid.


Daardoor barsten de cellen van de plant en stollen de eiwitten. Door het terrein regelmatig te bewerken en het vernietigen van de zaden wordt het onkruid terug gedrongen en hergroei gereduceerd.

Onkruid bestrijden, reinigen, desinfecteren. Het thermisch onkruid bestrijden is een moderne en milieuvriendelijk oplossing voor het bestrijden van onkruid. Ideaal voor een stabiele ondergron grin . Organisch tuinieren zit al een tijdje in de lift dus misschien is het wel opportuun om eens wat eigen bereidingen uit te proberen op het gebied van onkruidbestrijding.


Producten zoals azijn, kokend water, zout en andere éénvoudige ingrediënten kunnen verschillende onkruidproblemen aan en zijn bovendien zeer goedkoop . Geen chemische producten: bij thermische onkruidbestrijding hoef je niet aan de slag te gaan met chemische producten voor het verdelgen van onkruid. Deze zal uiteraard meer gas bevatten dan een eenvoudig patroon, maar een gasfles maakt het bestrijden van onkruid uiteraard een pak logger. Verwijder onkruid in je tuin, tuinpa oprit of terras op een milieuvriendelijke en niet giftige manier.


Kies eerst voor thermische onkruidbestrijding met een onkruidbrander of voor mechanische onkruidbestrijding met antiworteldoek of een onkruidmes.

Grassen en wortelonkruiden zijn moeilijk of niet te bestrijden. Het vinden van machines die aangepast zijn aan de ruggenteelt. Wordt best gecombineerd met mechanische onkruidbestrijding. Wetgevende beperkingen rond het transport van gas. De sterke en zwakke punten.


WAVE onkruidbestrijding te Veenendaal is de beste in duurzaam onkruid verwijderen en hanteert een milieuvriendelijke methode van onkruid bestrijding. Bovendien kan je met een elektrische onkruidbrander zeer gericht te werk gaan. Wanneer je onkruid wil verwijderen dicht in de buurt van andere planten, kan je best opteren voor een elektrische onkruidbrander. Een elektrische onkruidbrander werkt op basis van een thermische schok.


Door deze schok barsten de cellen . Wij weten dat het voor iedereen een moeilijke keus is, hoe pak ik het onkruid het beste aan, met hete lucht, open vlam of misschien toch met heet water. Met elke manier in het thermisch onkruidbeheer wordt hetzelfde doel bereikt. Het onkruid wordt verhit, de plant wordt gekookt en sterft af. Voor u is het belangrijk om de . Dit noemen we Mechanische onkruidbestrijding. Je kunt ook gebruik maken van een gasbrander of elektrische onkruidverdelger.


Je houdt je handen schoon en je hoeft niet te bukken. Ten slotte kan je onkruid bestrijden met bestrijdingsmiddelen.

Toch zijn er verschillende mogelijkheden om het onkruid op een duurzame en milieuvriendelijke manier te bestrijden. Men hoeft niet meer te bukken om het onkruid te verwijderen. Het hoort erbij en we proberen dan ook het onkruid zo doelmatig mogelijk te bestrijden.


Door middel van een thermische schok onder een temperatuur van 6graden Celsius barsten de cellen van het onkruid open en wordt het onkruid. Na een testfase door de . EKU is gespecialiseerd in het bestrijden en verwijderen van onkruid met niet- chemische middelen. Zowel de wortels als de zaden worden bij een temperatuur van 60° tot 70° C vernietigd. Het bestrijden doen we thermisch.


Hierdoor heeft thermische onkruidbestrijding . Elektrische onkruidbestrijder, werkt op basis van een thermische schok. Door mechanische en thermische bestrijding haal je enkel het bovenste deel van de plant weg. Zaadonkruiden (pioniersplanten) groeien niet terug, zij zijn afgestorven.


Wortelonkruiden duiken wel weer op. De bovengrondse delen van de plant . Bijkomend voordeel is dat het water door de zwaartekracht naar beneden stroomt en dus het plantje en . Deze technologie wordt al meer dan jaar gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.