woensdag 16 januari 2019

Diervriendelijk leer

Geen idee of er voor leer ook een eco keurmerk bestaat. Ik noem het altijd laboratoriumleer. Gegarandeerd diervriendelijk leer is lastig te krijgen, omdat het op de wereldmarkt bijna onmogelijk is leer te traceren tot de boerderij waar de dieren hebben geleefd.


Het Amsterdamse MYUZE slaagt daar wel in. Dit tassenmerk gebruikt alleen volledig traceerbaar leer van biologisch gehouden koeien. Is een leren jas, of leren schoenen eigenlijk diervriendelijk ?

Dit is de vraag die veel bewuste kopers zich stellen. Maar in hoeverre is leren kleding eigenlijk dieronvriendelijk en schadelijk voor het milieu? In dit artikeltje bekijken we allebei de kanten van het verhaal.


En krijg je ook alternatieven te zien om . Ook gebruiken ze materialen zoals kurk, rubber en gerecycled nylon. De voering van de tassen wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Ze hebben niet alleen oog voor dieren en milieu, ook worden . Als modeprofessional en als consument kiest ze bewust voor diervriendelijke merken.


Toch ben ik ook niet heiliger dan de paus: ik draag wel leren schoenen, maar probeer ze dan altijd tweedehands te kopen.

Eigenlijk vooral omdat er naar mijn smaak nog niet genoeg aantrekkelijke alternatieven zijn. Wie dierenleed tot een minimum wil beperken, kan wat leren van het veganisme. Veganisten streven ernaar. Terwijl er prima diervriendelijke alternatieven zijn, zelfs voor veganisten: Snoep mét. Leren jack, riem of schoenen – Het meeste leer komt van de huiden van koeien en varkens uit de vee-industrie.


Denk bij het kopen van kleding en schoenen aan alternatieven voor bont en leder. Mooie, synthetische alternatieven zijn gemakkelijk verkrijgbaar en vaak goedkoper. Let op: in kleding zit vaak ook echt bont verwerkt, zoals in de kragen of de mouwen van jassen. Deze tas heeft ook diverse opbergvakjes zodat je spullen altijd geordend blijft.


Het materiaal is diervriendelijk en is even sterk is als echt leer. Deze geweldige tassen komen in drie verschillende modellen en je kunt kiezen uit zwart, donkerblauw . Je kunt bijvoorbeeld denken. Gelukkig zijn er steeds meer plekken waar diervriendelijke mode gekocht kan worden waarbij producten uit de bont- leer - en exotische huidenhandel worden vermeden. Onze nieuwe video, gemaakt in samenwerking met Catsnake Film, belicht alle dingen dat het label u niet vertelt wanneer het gaat om leer.


Lees verder om erachter te komen waar leer vandaan komt en hoe u diervriendelijk kunt winkelen. Ja je leest het goe er zijn nu ook schoenen van ananasleer. Ananasbladeren zijn erg sterk, en daar kan een soort leer van worden gemaakt. Een geweldig duurzaam – en diervriendelijk – alternatief voor gewoon leer !

Shirtjack van diervriendelijk leer : textiel en verzorging polyurethaan, viscose (kunstzijde). Lange mouwen met boorden met knopen. Enkelbroek in bikerstijl van diervriendelijk leer , model Avery: textiel en verzorging polyurethaan, kunstzijde. De Avery valt als een pantalon over de heup en dij, wat hem een ontspannen chic aangemeten lijn geeft.


Gemaakt van soepele, diervriendelijke leren stof voor een luxe look en feel. Een leren jas is in ieder geval geen diervriendelijk alternatief voor het donsjack. In Azië, waar de meeste Westerse merken het leer voor hun collecties laten maken, worden koeien en wasberen gerust levend gevild. Ook is er een omvangrijke illegale handel in honden- en kattenhuiden die terecht komen in . Het is dus niet alleen een mooi en diervriendelijk alternatief voor leer , maar het gaat ook nog eens verspilling tegen.


Hiermee is het dus een erg duurzaam product. Daarnaast zorgt het ook voor extra inkomen voor ananasboeren en creëert het meer arbeidskansen voor landen waar de ananas groeit. The result is a modular system that is economical and animal-friendly, and grows along with your herd.


Deze hoogwaardige albums zijn verkrijgbaar in twee formaten groot en groter, in vier kleuren diervriendelijk leer en twee kleuren linnen. De ontwikkeling van imitaties van leer stamt al uit een ver verleden. Zo zijn in China lang geleden al weefsels geïmpregneerd met olie om deze waterafstotend te maken. Door de slechte vochtregulatie was het . Gelukkig worden steeds prettigere en mooiere schoenen gemaakt van alternatieve materialen voor leer. Leer komt van runderen, kalveren, schapen, geiten en konijnen, maar ook in toenemende mate van honden- en kattenhuiden, uit Azië.


Probleem is dat meestal niet te achterhalen valt welk leer jouw schoenen bevatten, . Gematigdere” vegetariërs schrappen zoals bekend alleen producten van dode dieren van hun menu en gebruiken daarnaast soms zelfs leren schoenen of kleding. Hun verantwoording luidt doorgaans dat zuivelproductie niet gepaard hoeft te gaan met dierenleed en daarom ook gekoppeld kan zijn aan een fundamenteel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.