maandag 14 januari 2019

Kamerplanten ziektes

Een kamerplant op de tocht of verzwakt door de onjuiste verzorging krijgt sneller last van ongedierte. Zo kan teveel water leiden tot zachter blad waardoor luis gemakkelijker voedingssappen tot zich kan nemen. Maar ook een gezonde binnenplant kan besmet raken.


Ongedierte kan via huisdieren, een andere plant of door . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en ze goed te verzorgen. Warme, droge radiatorlucht, tocht en felle zon maken planten vatbaar voor ziekten. Geef ze niet te veel water, zodat de . MEELDAUW Op de bladeren (soms ook op de bloemen) verschijnt een poederige, witte of grijze neerslag. Een vochtige omgeving en plotse temperatuurdalingen werken deze schimmelaantasting in de hand.


Echte meeldauw situeert zich. Tot ongedierte rekenen wij al die vele kruipende, vliegende en wroetende schepseltjes in allerlei vormen en grotten, die uw beminde kamerplanten besch.

Ziektes op kamerplanten en planten in de tuin. Luizen, kevers, vliegjes, schimmels en andere ziektes en ongedierte tasten je waardevolle tuin- en kamerplanten aan. Voor elke kwaal is er een andere remedie. Ik zet de meest voorkomende problemen met planten op een rij.


Net zoals jij weleens ziekjes bent, krijgen ook kamerplanten soms te maken met virussen, bacteriën, schimmels of nematoden (rondwormen). Om deze plantenziekten te bestrijden, is het natuurlijk essentieel dat je weet waarmee je te maken hebt. Wij zetten de symptomen van de belangrijkste kwaaltjes op een rij voor je.


Verkleurde of verdorde bladeren? Weinig tot geen bloemen? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig.


Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Toch zijn er vaak hele simpele oplossingen voor, zodat de plant met weinig inspanning weer groeit en bloeit. Bij deze bent u van harte welkom op het spreekuur voor kamerplanten : herkennen en behandelen van ziektes bij planten. Als je de insecten niet tijdig opmerkt, zullen ze je planten . Voorkomen is beter dan genezen. Zorg voor gezonde, sterke kamerplanten.


Koop dus liefst planten die bij de lichtomstandigheden in huis passen en verzorg ze goed.

Ze hebben dan niet zo snel last van plagen als bladluis, trips, witte vlieg of spint. Als preventie niet is gelukt, kunnen . Wat kamerplanten allemaal kunnen krijgen. Ook de best verzorgde planten worden weleens door insecten belaagd. Als men onraad bespeurt, hoeft daarom nog nog niet direct het ergste gevreesd te worden. Oud en goedkoop fungicide en nog altijd afdoend bij tal van ziekten.


De kamerplant Pachira kan last krijgen van ziektes en ongedierte. U kunt de kans op ongediertes en ziektes verkleinen door ervoor te zorgen dat de kamerplant Pachira niet op de tocht en ook niet te droog staat. Ook raden wij aan een Pachira regelmatig te . Giftige kamerplanten – huisdieren. Gras eten is voor katten niet ongezon het zorgt dat eventuele opgelikte haren middels haarballen weer naar buiten kunnen komen. Als katten zich misselijk voelen zullen ze grassoorten opzoeken om zo het braken te stimuleren.


Daarom is het zelfs raadzaam om voor katten een polletje . Over het algemeen genomen, geldt dat kamerplanten die het naar hun zin hebben, dus die op de juiste standplaats staan en de juiste verzorging krijgen, bijna nooit last van ziektes krijgen. Het zijn juist de planten die net te donker staan, of verkeerd water krijgen die gevoelig worden voor ziektes. Opgelet: ons volledig aanbod is momenteel nog niet online beschikbaar. Geleidelijk aan voegen we meer producten toe. Een hele leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat je deze planten nooit teveel of te weinig water kan geven, bij kamerplanten gaat het daar nou juist vrijwel altijd verkeer én ze schijnen veel minder last te hebben van ziektes die vaak door aarde worden veroorzaakt, denk bijv aan schimmels of wortelrot.


Het is van belang om regelmatig eens goed naar de kamerplant te kijken, vooral aan de onderkant van het blad. Op zoek naar specifieke informatie over bepaalde soorten ongedierte, plagen of ziektes ? Veel kamerplanten zijn erg gevoelig en kunnen snel last hebben van luis, spint of een andere ziekte. Zodra er problemen voordoen bij een kamerplant , wordt deze plant al gauw weggegooi maar wist j. Ook planten worden wel eens ziek, maar gelukkig kun je makkelijk zelf plantenziekten herkennen en bestrijden.


Wij vertellen je precies hoe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.