dinsdag 29 januari 2019

Wat zijn vlooien

Wat betreft de verspreiding zijn er twee groepen van vlooien , er zijn soorten die in een klein deel van de wereld leven en er zijn soorten met een kosmopolitische verspreiding. Vlooien zijn kleine parasieten in de vachten van onze huisdieren. Zij voeden zich met het bloed van hun gastheer en veroorzaken jeuk bij mens en dier. Herhaaldelijke infecties met vlooien vormen een verhoogd risico op het ontwikkelen van een vlooienallergie.


Doordat u weet met welk probleem u te maken hebt, is het ook gemakkelijker om deze insecten op een effectieve manier te behandelen en te bestrijden.

Maar waar moet u nu precies op letten? Wat zijn de kenmerken van de vlo ? En hoe ziet een vlo er uit als hij nog niet volwassen is? Hieronder geven we u graag meer . Als dierenarts krijgen wij dagelijks vragen over vlooien , en vooral over de bestrijding van vlooien bij de hond en de kat.


Een vlooienplaag vormt immers nog steeds de grote schrik voor veel huisdiereigenaren. Niet alleen honden en katten zijn gevoelig voor vlooien , ook mensen en bijvoorbeeld konijnen kunnen slachtoffer worden van de vlo. Voordat een vrouwtjes vlo eitjes kan leggen moet zij een .

Waarom kunnen infecties zo moeilijk te bestrijden zijn? En wat kan ik ter preventie doen? Op deze en vele andere vragen geven wij antwoord. Voor eigenaars van honden en katten zijn vlooien een echte plaag. Hoewel ze niet kunnen overleven op de mens, kunnen ze ook voor ons heel vervelend zijn.


Eenmaal binnengebracht in huis, kunnen ze zich razendsnel vermenigvuldigen. Als vuistregel kunt u stellen dat voor elke vlo die u aantreft in de vacht van uw . Sommige soorten kunnen ziekten overbrengen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken wonen ze niet op dieren, maar gewoon in huis. Een vlo of vlooi is een parasiet: een beestje dat zich in stand houdt en vermenigvuldigt ten koste van een gastheer.


Vlooien zuigen bloed uit het lichaam van de gastheer waardoor ze in leven . Mensen kunnen door vlooien worden gebeten. Een vlo zet zich schrap met zijn poten, hij plaatst zijn kop tegen je huiden werkt vervolgens behendig zijn steeksnuit naar binnen. Daarbij brengt hij wat speeksel in met stoffen die de bloedstolling tegengaan. Ik vermoed dat ze ergens van overspringen.


Symptomen vlooien overlast.

Je hond of kat krabt, bijt en likt continu zijn lichaam, vooral rond het einde van zijn staart. Kleine rode plekjes of bultjes ontstaan op de huid van je huisdier. Haaruitval, soms met grote plukken. Intensief krabben, wat pijn en ongemak veroorzaakt bij het dier.


Secundaire bacteriële huidinfectie. In (dieren)winkels zijn middelen te koop op basis van etherische oliën en vetzuren. Ook knoflook, biergist en kruiden helpen je niet van de plaag af. Heb je geen huisdieren in huis hebt, maar wel vlooien ? In andere landen wordt het tamme konijn ook de hondenvlo Ctenocephalides canis, maar deze soort komt in Nederland niet voor. Vlooien kunnen ernstige jeuk veroorzaken die soms gepaard gaat met een allergische reactie tegen het anti-coagulase enzym wat in het . Iedereen die huisdieren heeft weet wat honden en katten vlooien zijn en hoe vervelend deze zijn wanneer men vloerbedekking heeft.


Motteballen ze hebben een hekel hier aan, verpulver de ballen en strooi dit langs de randen van de vloerbedekking of leg een . Ik heb een zeer handige tip. Een vlo is een parasiet, wat betekent dat het diertje zich voedt met het bloed van een gastheer of gastvrouw. Er zijn duizenden soorten vlooien.


In Nederland is de meest voorkomende vlo de kattenvlo, gevolgd door de . Een veel voorkomend probleem bij huisdieren is de aanwezigheid van vlooien. Dit zijn kleine, bruine, zijdelings afgeplatte diertjes die vaak leiden tot heftige. Normaal gesproken ligt je trouwe viervoeter bijna roerloos in zijn man maar nu zie je tot je grote verbazing dat hij ineens opspringt uit zijn mand. Dit onbekende gedrag kan veroorzaakt worden door de aanwezigheid van vlooien in huis. En hoe fijn je het ook vindt dat je hond actief is vlooien horen niet . Leg wat van de poepjes op een witte tissue en druppel er een paar druppels water op: vlooienpoep kleurt het papieren.


Er moet daarbij een onderscheid gemaakt worden tussen honden en katten die allergisch zijn voor vlooien en honden en katten die geen vlooienallergie hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.