donderdag 17 januari 2019

Hout keurmerk

FSC is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels voor bescherming van de natuur, legaliteit, en de rechten van de lokale bevolking en arbeiders. Twee wereldwijde keurmerken maken duurzaam hout aantoonbaar en transparantWereldwijd zijn er twee internationale keurmerken die duurzaam bosbeheer aantoonbaar en transparant maken, FSC en PEFC. De keurmerken hanteren een eigen systematiek en zijn beiden goedgekeurd binnen het duurzaam . Nieuwe impacttool raamt milieuschade niet- duurzaam hout op €3miljoen.


FSC (Forest Stewardship Council) is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties.

Het kent twee niveaus, waarbij FSC 1 garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. Wij zijn ook FSC-gecertificeerd. Het FSC- keurmerk gaat verder dan alleen een verantwoording met betrekking op boskap. In de bossen waar volgens de FSC richtlijnen hout gekapt wor word ook aan de mens en de werkomstandigheden gedacht.


Goede arbeidsvoorwaarden en voorzieningen voor werknemers en hun. Om garantie te geven aan jouw klant dat een product uit een PEFC-gecertificeerd bos komt is het belangrijk om het PEFC-gecertificeerde hout , papier of karton vanaf het bos tot in het eindproduct te volgen. Hiervoor heeft PEFC Chain of Custody certificering: een certificaat voor bedrijven in de handelsketen die daarmee . FSC hout heeft het keurmerk voor duurzaam bosbeheer.


De FSC-raad stimuleert zo verantwoord bosbeheer.

Al ons hout is duurzaam FSC hardhout. Geaccepteerde keurmerken. De Timber Procurement Assessment Commitee ( TPAC) toetst verschillende certificeringsystemen ( keurmerken ) voor duurzaam bosbeheer en de handelsketen aan de inkoopcriteria voor duurzaam geproduceerd hout van de Nederlandse overheid. De volgende keurmerken zijn op dit moment . De Amsterdamsche Fijnhouthandel voldoet aan de eisen die keurmerken voor hout , het milieu en de houtwet stellen. Het middel dat daarbij gebruikt wordt is het FSC- keurmerk , dat toegekend wordt aan hout , houtproducten en papier.


Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Houtzagerij Bulthuis heeft voor een deel van zijn producten het FSC keurmerk gekregen en daar zijn wij dan ook terecht trots op! Hieronder kunt u lezen wat het FSC keurmerk precies inhoudt. Bij hout of houtproducten zit vaak een mooie verklaring. Dat garandeert het STIP- keurmerk.


De aankoop van hout of houtproducten maakt vaak onderdeel uit van overheidsopdrachten. Bijvoorbeeld als onderdeel van bouwwerken, meubilair of in vloerbedekkingen. De EU vindt het gebruik van duurzaam en legaal hout belangrijk. Ook wanneer het gaat om overheidsopdrachten van decentrale . STIP is geen Chain of Custody- keurmerk.


Het is een bedrijfskeurmerk voor bedrijven die door een onafhankelijke certificatie-instelling conform de STIP- regeling steeds herhaald laten vaststellen dat zij uitsluitend hout uit verantwoord beheerde bossen in- en dus verkopen. Het door Hotim geïmporteerde hout voldoet aan EUTR en is afkomstig uit goed beheerde bossen, die onafhankelijk zijn gecertificeerd volgens de regels van onderstaande organisaties: Certificeringsystemen ( keurmerken ) . Als echte paarden- en natuurliefhebbers kiezen we voor hout met een FSC of PEFC keurmerk afkomstig van duurzaam beheerde bossen.

Regge Hout levert hout met verschillende soorten hout keurmerken. Aan de hand van de houtkeurmerken weten wij dat we de kwaliteit hout kunnen leveren die voldoet aan de door ons gestelde eisen. En garanderen wij een duurzaam verkregen product met een eerlijke en betrouwbare afkomst. Het kan een grote doorbraak betekenen in het 1procent duurzaam maken van de bouw-, timmer- en meubelbranche.


Testinstituut SHR lanceerde eind oktober het STIP certificeringssysteem. Daarmee kunnen bedrijven aantonen dat ze alleen maar hout gebruiken dat uit verantwoord beheerde bossen . Wij vinden het milieu erg belangrijk, dat is namelijk onze toekomst. Door illegale houtkap en ontbossing kunnen flora en fauna zich niet verder ontplooien.


Dit is de reden dat al onze tuinhuizen een KOMO- of PEFC- certificaat hebben. Wij verkopen uitsluitend blokhutten met een goed geweten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.