donderdag 10 januari 2019

Hoe diep moet een vijver zijn

Bij een natuurlijke vijver met een moerasrand moet je ook nog rekening houden met een ondiep deel van 15 . Vissen houden in een kleine vijver is mogelijk maar er zijn wel een paar punten om rekening mee te houden: Bij bevriezing. Een koi moet zich goed voelen, in zijn vijver , en daar is wellicht een bepaalde diepte aan verbonden. De koi kan het natuurlijk niet zeggen, hoe diep hij zijn vijver wil.


In de natuur is een vijver waar karpers leven, en zich goed in voelen meerdere meters diep.

Deze diepte zullen we nooit halen in onze tuin. De meeste mensen die een vijver aanleggen beleven hier heel erg veel plezier aan. Uren ontspannen doorbrengen bij de vijver en genieten van de vissen.


Weet iemand wat de minimale diepte van een vijver moet zijn om er vissen in te kunnen laten overwinteren? Hierdoor is hij wat mindergevoelig voor temp schommelingen. Maak een vijver niet te klein en te. Moderne vijverfolies zijn heel sterk maar staat er een bamboe in de buurt van de vijver , blijft het oppassen.


Als je vijverplanten koopt, staat op het etiket hoe diep je ze moet planten.

Daarbij wordt altijd uitgegaan van. Aanleggen van een vijver is een van de leukste bezigheden die een vijverhobbyist zich kan bedenken. Natuurlijk is het soms zwaar werk dat verzet moet worden, maar de creativiteit en het plezier daarna is onbegrensd. Hoe een vijver aanleggen?


Tegenwoordig zijn er vele keuzes mogelijk wat betreft het type vijver en . Gaat u een vijver aanleggen met vijverfolie , dienen een aantal afwegingen te worden gemaakt. Wanneer u een vijver met allerlei verschillende planten wilt, dan is een vijver. Dit wordt een vijver van ongeveer meter lang, meter breed en ? Ga je toch op vakantie: er zijn voeder automaten of er moet een gewillige buur zijn die dagelijks de steuren eten komt geven. Vrijwel alle moeras en waterplanten uit een tuincentrum zijn geschikt. Op de kaartjes staat waar ze moeten staan en hoe diep de plant in het water moet.


Let er bij aankoop van lelies wel op dat het geen tropische of subtropische lelies zijn. Alleen de inheemse soorten zullen hier overleven. Sommige tropische planten . Als het later gaat dooien zeggen de mensen dat de vissen in het ijs zijn vast gevroren, maar dat is dus niet zo.


Met plaatsen van een luchtpompje, die belletjes blaast in het water blijft er altijd een wakje open en kan het moeasgas ontsnappen.

Je kan je vijver niet zomaar in een hoekje leggen waar er nog wat plaats over is. Een vijver moet het grootste deel van de dag in de volle zon liggen. Zonder dit broodnodige zonlicht, hoe groot hij ook is, zal hij nooit volledig in balans zijn. Het zijn namelijk de zuurstofplanten in de vijver die voor dit . Waar moet u rekening mee houden bij een koivijver aanleggen ? Een koi vijver moet relatief diep zijn ten op zichtte van een siervijver.


Minimaal 1centimeter met een voorkeur voor 200 . Zomers blijft de watertemperatuur ook constanter wanneer de vijver voldoende diep is. De vijver moet wel voldoende licht en zonnig gelegen zijn , doch de hele dag zon is niet noodzakelijk en voor kleine vijvers zelfs niet gewenst. Onlangs stelde een klant ons de vraag hoe diep zijn vijver moest zijn. Een veel voorkomende vraag waarop we graag een antwoord geven.


De diepte van een vijver wordt bepaald door het soort van de vijver die je wil gaan aanleggen. Afgekeken in de natuur blijkt de beste diepte voor een normale vijver (geen koi vijver ) 80cm te zijn. Voor vijvers groter dan vierkante meter is dat meter diep.


Het meest diepe niveau van 80cm (meter) moet het grootste gedeelte van de vijver zijn. Voordat dan ook de eerste schop in de grond gaat is het wenselijk dat er een plan op tafel ligt over hoe het aanlegggen van de vijver moet worden aangepakt. Ook een stelregel als een koi weet zelf hoeveel hij kan en mag eten, en de koi weet wanneer hij moet stoppen met eten, zijn niet correct.


Dat betekende een vijverstudie. Verschillende boeken heb ik geraadpleeg op internet me ingelezen en al gauw had ik een aantal belangrijke aanbevelingen verzameld: De verhoudingen van diep en ondiep zijn belangrijk. Nog beter zou het zijn wanneer de vijver minstens meter diep is.


Wat zijn nu de overtuigende argumenten om een koi vijver perse zo diep te maken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.