maandag 14 januari 2019

Makkelijk te onderhouden tuin

In een onderhoudsvriendelijke tuin is planning cruciaal. Plan je bloembed grondig en schat goed in hoe groot je planten zullen worden. Zo kan je snoeien tot een minimum beperken.


Onkruid rem je af door boomschors tussen de planten te leggen. Ook is de aanleg van de rest van je tuin is erg belangrijk: denk maar aan de .

Een makkelijk te onderhouden tuin begint bij de bestrating. Een tegel van graniet of basalt is zo hard en dicht dat zich er nauwelijks algengroei op hecht, waardoor schrobben niet vaak nodig is. Hou dan bij het ontwerp van je tuin rekening met deze tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin ! Dan kan je alles laten aanplanten door een tuinaannemer , lekker makkelijk ! Hoe meer de tuin uw leven verrijkt, hoe minder zwaar de zorgtijd is. Dat neemt niet weg dat we als uitgangspunt kiezen voor een evenwicht. Uw tuin mag (en hoeft) niet meer te vragen dan de tijd die u er zelf aan wilt besteden.


Om je tuin ordelijk en aangenaam te houden moet je het hele jaar door allerlei kleine en grote tuinwerken uitvoeren.

De beste manier om een onderhoudsvriendelijke tuin in te delen, is: twee derde deel groen en één derde deel bestrating. Lukt het jou op de een of andere manier ook nooit om je planten op tijd water te geven en ze lang in leven te houden? Elke keer lukt het net niet om je goede voornemen deze keer echt goed. Zo is je tuin makkelijk te onderhouden. Een groot terras met veel verharding vergt minder onderhoud dan een klassieke tuin met bloemenborders en gazon.


Let op de plantenkeuze: hoe minder soorten, hoe beperkter en overzichtelijker het onderhoud. Werk met grote groepen van dezelfde soort, die kunt u . Een tuin kan zeker mooi groen én onderhoudsarm zijn. En om dat voor elkaar te krijgen hoef je echt geen hovenier te zijn.


Met deze stappen is het zelfs heel makkelijk ! Beperk de voegen Tegels zijn niet onderhoudsvrij. Onderhoudsarme tuin : ontwerp en aanleg. Heb je weinig tijd om te tuinieren maar wil je toch een mooie tuin ? Wij kunnen voor jou een onderhoudsvrije tuin aanleggen precies zoals je het zelf wenst. In dit artikel zie je zeven mooie tuinen die praktisch, modern en makkelijk te onderhouden zijn.


In een tuin horen natuurlijk planten, maar als je daar niet te veel tijd en moeite aan wil besteden, is dit de oplossing.

Maak borders en vul deze met makkelijk te onderhouden en niet al te snel groeiende planten. Dan heb je daar weinig omkijken naar. Leg vervolgens een worteldoek of een gronddoek neer . Wij hebben vorig jaar onze tuin laten aanleggen.


De wensen waren: makkelijk te onderhouden en we moeten er vooral niet te veel werk in steken. We zijn toen akkoord gegaan met bodembedekkers op advies van het tuinbedrijf. Alleen, de bodembedekkers zijn enorm gaan woekeren en . Het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin brengt verschillende voordelen met zich mee.


Veel tijd om van uw tuin te genieten. Makkelijk te onderhouden ook voor de niet tuinierder. Een onderhoudsvriendelijke tuin kan ook mooi zijn! Interesse in een vrijblijvend advies gesprek? Neem contact met ons op.


Het lijkt tegenwoordig steeds lastiger om je tijd te verdelen. Iedereen heeft het druk. Of dat nu is met werk, met het gezin, sporten of andere zaken. We zien niet voor niets dat mensen graag tijd besparen waar dat mogelijk is. Een goed voorbeeld hiervan is je tuin , want we willen allemaal een mooie tuin.


Door slim gebruik te maken van materialen kan een voortuin onderhoudsvriendelijk zijn en tegelijkertijd mooi en stijlvol ogen. Wanneer er gekozen wordt voor. Een groene tuin is prettiger om naar te kijken, beter voor het milieu én hoeft niet veel werk te zijn. Vaste planten en verwilderingsbollen.


Kies eerder voor vaste planten die elk jaar terugkomen en makkelijk in onderhoud zijn, dan voor eenjarigen en zaaigoed. Een strakke tuin is gemakkelijk in onderhoud , ziet er fantastisch uit en heeft natuurlijk een moderne uitstraling. Prachtig dus als jij zelf niet.


Een beplantingsplan voor een vrij grote tuin in Deventer. Een tijdje geleden maakten we het tuinontwerp. Deze tuinbezitters willen het niet te moeilijk maken. Wij zetten tien veelgemaakte fouten van beginnende en amateur tuinontwerpers op een rij, zodat jij die niet nog een keer hoeft te maken.


Een lijstje met hoe je je tuin denkt te gaan gebruiken en hoeveel tijd je hebt voor onderhoud. Potplanten zijn makkelijk op je terras of rond je schuifpui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.