dinsdag 8 januari 2019

Groente kweken in huis

Zet de bakjes daarom voor het raam, in de vensterbank of op een andere plek waar veel daglicht is. Grootste uitdaging: water geven. Kleinschalig groente verbouwen is relatief weinig werk en dichtbij huis. Bij warm weer moet je soms wel meerdere keren per dag water geven.


Goed nieuws: met deze slimme tips heb je niet veel ruimte nodig om je eigen groenten te kweken.

Meer nog: je hoeft er zelfs niet voor naar buiten: wij doen het gewoon lekker binnen. En geef toe, wie wil er nu niet wat extra groen in huis ? Zorg voor je eigen voedsel door in huis groenten te kweken. Door het heft in eigen handen te nemen en te zorgen voor de meest basale menselijke behoefte namelijk de voedselbehoefte kan iedereen proberen de kredietcrisis het hoofd te bieden. Naast verser dan vers, levert het ook een leuke hobby en een bijzondere. In huis zijn zeer veel dingen mogelijk, maar de meeste zijn lastig, omdat je eigenlijk te weinig licht hebt.


Je wacht dan ook beter tot het wat langer licht is buiten. Maar dingen zoals thijm, basilicum, koriander en rozemarijn kunnen lang overleven in de venstarbank.

Hetzelfde geldt voor pepertjes, paprika, tomaten. Onze tuin is niet al te groot. Er staat een klein schuurtje, we hebben een terras, een paar struiken, een pergola met wat klimplanten en een paar meter gras. Veel plek voor een groentetuin was er dus niet.


Maar we vonden het toch leuk om wat eigen groente en kruiden te verbouwen. Lees alles over het kweken van salade planten, zoals sla, bladgroenten en tomaten, binnen in huis. Met wat creativiteit, een . Daarnaast vindt je hier de beste plantenbakken om binnen groenten te kweken en de beste tools voor een optimale oogst.


Over het telen in potten is op internet wel redelijk wat informatie te vinden, maar dat gaat er toch allemaal van uit dat de potten ergens buiten staan. Terwijl het voordeel van binnen kweken me juist . Met hydrocultuur kweek je planten in water in plaats van in aarde. Bekijk alle kweeksets DIY: Binnenshuis kweken als een pro . Om te beginnen is het belangrijk dat het redelijk warm is in huis.


Kies daarnaast voor ruime potten en voed je planten met genoeg voedingsrijke aarde. Je kunt het beste kiezen voor een pot met gaten in de onderkant, zoals de green basics kweekpot. De grond is de basis voor succes!

Starten met een klein kruidentuintje binnenshuis is een leuke introductie tot het kweken van eigen groenten en fruit. Het telen van kruiden vraagt geen moeilijke kennis of overdreven handigheid. Veel heb je er niet voor nodig en het feit dat u op dit moment deze pagina leest over “starten met kweken van kruiden” komt . Bekijk de DCM Tuintip: Groenten kweken in pot of op.


Grote kans dat je de restjes van deze tien groentes (oké, waaronder één stuk fruit ) uit de supermarkt meestal weggooit. Zonde, want van die restjes kun je zelf gemakkelijk nieuwe groentes kweken ! Een leuk project met de kinderen en meer biologisch verantwoord kan bijna niet. Wil je je eigen voedsel verbouwen, maar heb je weinig ruimte? Het enige wat je nodig hebt is gron water . Wij hebben vijf geweldige manieren gevonden om ondanks het ruimtegebrek toch je eigen biologische groente te verbouwen!


Heel wat groenten kunnen in pot geteeld worden. Toch zijn er een paar waar je makkelijker kan mee werken en die op een kleine oppervlakte een aanvaardbare opbrengst geven. Dit zullen ofwel snelgroeiende, ofwel in de hoogte groeiende planten zijn. Snijgroenten zijn goed mogelijk.


In vervolg op het algemene hoofdstuk over het tuinieren in potten en bakken hoop ik in dit hoofdstuk wat meer specifieke tips met betrekking tot groenten in potten te. Zelf groenten telen in potten. Niet iederen beschikt over een grote tuin.


Gelukkig groeien de meeste groenten ook goed in potten. Een terras of balkon is uitstekend geschikt om tomaten, boontjes, aardbeien, peultjes,radijs, worteltjes en zelfs aardappelen. Ontdek en bewaar ideeën over Kruiden kweken op Pinterest.


Meer ideeën over Kruiden binnenshuis kweken , Kruidentuin en Kruidentuin binnen. Eerlijk en bewust groenten kweken in huis ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.