donderdag 24 januari 2019

Kastanjes tegen spinnen

Dé oplossing tegen spinnen in je huis? Maar zo rond de herfst lijk je continu met je gezicht door een web te lopen of zie je weer een spin. Je kunt ook kastanjes gebruiken om spinnen te weren.


Als ze echter al naar binnen zijn gekropen, dan zijn er verschillende bewezen en onbewezen methoden die je kunt gebruiken om spinnen weg te jagen of te doden. In dit artikel worden enkele veelgebruikte bestrijdingsmethoden beschreven die je tegen spinnen kunt gebruiken de volgende keer dat je binnenshuis last van . Pepermuntolie tegen spinnen.

Behalve kastanjes is pepermuntolie ook een effectief middel om spinnen weg te jagen. Meng het met water en spuit het in kieren en gaten waar spinnen je huis binnenkomen. De spinnen worden afgeschrikt en blijven voortaan . Ook paardenkastanjes hebben een spinnenwerende werking.


Dit vormt een obstakel waar spinnen moeilijk over of langs gaan. Hou er wel rekening mee dat kastanjes mogelijks een lekkernij gaan vormen voor andere ongewenste dieren. Vervang ze dus regelmatig om rotting of andere problemen te voorkomen. Eén van de meest voorkomende spinnen in huis is de grijze huisspin of Tegenaria domestica.


Deze spin is wellicht het meest gekend omdat ze vaak in badkuipen liggen.

Lees ook: Magnoliatak op vaas. En dat is: met paardenkastanjes. Leg ze langs de buitenmuren (en eventueel binnenmuren) van je huis en spinnen gaan een blokje om. Wel elke twee weken de kastanjes vervangen, anders gaan ze rotten.


Overigens is dit een volkswijshei we moeten het nog uitproberen . Doe deze dingen en je hebt geen last meer van spinnen in je slaapkamer, badkamer of keuken. En het ergste van alles is: nu in de herfst kom je ze ongetwijfeld vaker tegen. Want juist in de herfst – wanneer spinnen massaal je huis betrekken – kun je plotseling kastanjes vinden. Het is bewezen dat een kastanje in elke hoek van je kamer ervoor zorgt dat spinnen wegblijven. Kastanjes kun je op heel veel plekken gewoon vinden, en er wordt wel gezegd dat spinnen er een hekel aan hebben.


Leg een aantal kastanjes her en der in je huis (liefst in de hoeken van je kamers), en de spinnen zullen zich terugtrekken. Veel spinnen gaan in hoekjes zitten of tegen plinten aan. Hoe nuttig spinnen ook zijn, in mijn bad en slaapkamer heb ik ze liever niet. Maar hoe krijg je ze makkelijk weg? Spring naar Kastanjes - Kastanjes.


Wanneer je last van spinnen hebt tijdens de herfst, kun je ook kastanjes op de vensterbanken plaatsen. Dit werkt verbazingwekkend genoeg ook als goede beschermen tegen spinnen. Steek vervolgens in elk gat een satéstokje of een cocktailprikker: gebruik voor een groot spinnenweb satéstokjes, vooreen klein spinnenweb cocktailprikkers.

Kies een kleur wol uit, knoop de begindraad aan één van de stokjes en schuif de wol goed tegen de kastanje aan. Ga nu met de wol van stokje naar stokje, en maak . In de keuken wil je water in de waterkoker doen, maar dan schrik je je helemaal dood als je ziet dat een grote zwarte spin uit alle macht probeert om uit de. Je zou het misschien niet direct denken maar hazelnoten bijvoorbeeld werken ook prima tegen spinnen. Plaats de noten of schillen in de raamkozijnen of ergens waar ze makkelijk door naar binnen kunnen komen om ze tegen te . Naast azijn, zijn er nog andere geurtjes waar de spin niet tegen kan: pepermunt, citrus, paardenkastanjes , kaneel en kokosolie.


Je kan bijvoorbeeld pepermuntolie mengen met water en dat via een verstuiver op kieren en donkere plekjes verspreiden. Het zijn natuurlijk allemaal maar volksremedies en het . De minst eng uitziende spin is de zogenaamde trilspin, ook wel de hooiwagen genoemd. Weinig lijf, veel poten. Als verdediging tegen vijanden trillen ze in hun web, zodat de vijand niet meer kan scherpstellen op zijn prooi.


Hoewel de hooiwagen er wiebelig en onbeholpen uitziet, is het de kannibaal . Als je bij elke splitsing een kastanje neerlegt, weten we altijd waar we vandaan gekomen zijn. Ik weet toevallig hoe vlug spinnen een web kunnen maken. Als wij terugkomen kunnen de bogen best weer . Als kind maakte is er poppetjes en beesten van en natuurlijk een spinnenweb.


Jarenlang had ik een paardenkastanje in mijn jaszak. Kwam hem elk jaar weer tegen. Hij verhuisde wel regelmatig van kant, maar dat was . Op deze manier worden de kastanjes beschermd tegen vogels en eekhoorns, die al van de kastanjes proberen te snoepen voordat ze helemaal rijp zijn. De kans is groot dat dit het eerste project was waar je aan dacht.


Knutselen met kastanjes bestaat namelijk vaak uit . Spinnenweb -van- kastanjes (Foto).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.