woensdag 30 januari 2019

Planten voor vensterbank

Planten in de vensterbank zijn ontzettend leuk, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De bladeren verdrogen bijvoorbeeld snel als de zon erop staat. Je moet dus een plek kiezen waar ze eventjes zon hebben, maar niet de hele dag. Denk ook goed na over hoe je de vensterbank in wilt . Ontdek en bewaar ideeën over Kamerplanten op Pinterest.


Meer ideeën over Kamerplanten, Plantendecor en Kamerplant decor.

Dus in directe zonlicht, maar de vensterbank is niet zo heel groot en er moet nog een gordijn dicht kunnen. De plant moet dus liever niet richting het raam groeien en groeispurts hebben. Niet alle planten zijn geschikt om binnenshuis te plaatsen. De lichtintensiteit in een woning is namelijk vele malen lager dan buiten. Kamerplanten zijn geselecteerd uit soorten die op meer schaduwrijke plekken in de natuur staan.


Echter ook hier zijn gradaties van lichtintensiteit te onderscheiden. Een vensterbank is de ideale plek voor het plaatsen van planten , potten en kaarsen. Maar het kan ook snel veranderen in een verzamelplek van prularia.

Hoewel het hier vaak om kleine accessoires gaat, raakt het geheel al snel uit balans en creëer je in plaats van rust juist drukte. Gelukkig zijn er een aantal kamerplanten die wel tegen de prangende zonnestralen kunnen ( en er zelfs van genieten!). Met een van deze vier kanjers, blijft . Binnenplanten die niet geschikt zijn voor een standplaats in de volle zon zullen bij teveel direct zonlicht lichtgele of bruine vlekken op de bladeren krijgen. Toch zijn er een aantal kamerplanten die het erg goed doen bij veel direct zonlicht. Alles over lichtintensiteit.


De planten die op deze pagina beschreven zijn, vormen de . Je vensterbank (boven je verwarming) is eigenlijk nooit een perfecte plek voor een plant. Welke planten kun je (met name in de winter) eigenlijk wel op je vensterbank plaatsen? Heb je echt geen talent voor tuinieren of vergeet je consequent de planten water te geven, speel dan op zeker en ga voor een groene bloembak. Die passen bij ons wel op de vensterbank.


Deze planten maken van de smalste vensterbank een groene weelde. Dat is het mooie van het menselijk brein, zegt maker Guido Ooms van . Lukt het jou op de een of andere manier ook nooit om je planten op tijd water te geven en ze lang in leven te houden? Elke keer lukt het net niet om je goede voornemen deze keer echt goed. De één zoekt een plant die weinig verzorging nodig heeft of die de woonkamer wat opfleurt.


De ander vindt het juist.

Het arme naaimeisje in het dakkamertje moet zich wel met de eenvoudige vensterbank behelpen, terwijl do meer welgestelde zijne kamers rijk met planten versieren, ja daar zelfs een kleine kas maken kan. Hier volgen dus de inrichtingen van de eenvoudigste tot de meer uitvoerige. Bij CHICPLANTS bestelt u online mooie planten in potten, bijzondere planten , grote planten , kamerplanten, gemakkelijke planten en luxe plantenpotten en plantenbakken. Gratis gepot, gratis watermeter, gratis verzorgingsadvies en met zorg bezorgd. Voor al uw planten en potten!


Met dit weer krijg ik flink zin om de woonkamer wat behaaglijker te maken. Ik heb in de woonkamer een mooie brede vensterbank. Op een lamp, de telefoon en een stapeltje boeken na is het een hele lege, brede vensterbank.


Ooit heb ik er planten gehad maar er staat zoveel zon dat die geen lang leven . Ik ben op zoek naar leuke planten voor in de vensterbank. Ze staan in de zon met name in de ochtend en staan in een grote pot. Er moet wel echt wat staan niet van die kleine flut plantjes. Geen grote bladeren want dat gaat niet goed samen met de vouwgordijnen die er langs moeten.


Mijn keuken staat op het zuiden, de hele dag schijnt de zon er op vanaf een uur of smorgens. Gedurende de winter had ik een mooie plant in de vensterbank staan, maar nu de zon meer en feller gaat schijnen wordt ie geel. Welke kamerplant kan juist goed tegen de zon?


Wil je meer leven brengen in de vensterbank ? Vul het dan met planten en potten. Zo maak je een gezellig stilleven. Op vtwonen geven we je tips. Je plant kennen is niet genoeg, je moet ook nadenken over je huis. Al is die hoek van je vensterbank nog zo mooi, een plant die niet tegen zonlicht kan zal er niet overleven.


Ook niet als je de rest van de instructies volgt. Ook in een vochtige badkamer staat niet elke plant goed. Bijna elke mooie plek is een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.