dinsdag 15 januari 2019

Doek tegen onkruid

Ook kan je ze prima leggen onder halfverhardingen zoals grin split en houtsnippers zodat ook daartussen onkruid geen kans krijgt te groeien. Tuinieren is leuk, maar soms wil je gewoon in je luie zetel op het terras zitten, in plaats van op je knieën tegen het onkruid te vechten. Richt je tuin wat anders in en schakel handige hulpjes in: elk uurtje werk gespaar is een uur meer genieten.


Met deze tips wordt je tuin alvast een stuk onderhoudsvriendelijker. Roei onkruid uit met de antiworteldoek.

Het zwarte plastic zeil laat geen licht en wortelgroei door, maar wel water. Je kan het gemakkelijk met een schaar in de juiste afmeting knippen zodat elk stukje grond onkruidvrij gemaakt kan worden. De antiworteldoek is een goed alternatief voor houtsplinters en grind.


Kleur: Zwart UV-Stabiel Anti- worteldoeken in uv-gestabiliseerd polypropyleen bandjesweefsel. De dicht geweven doeken laten water door maar houden licht en wortels tegen. Dit kan ook gebruikt worden op taluds en onder opritten en . Herb-Stop is een geweven polypropyleen anti- onkruiddoek : extra sterk en met hoogwaardige UV-stabilisatoren voor een nog langere levensduur.


De geweven structuur laat water en lucht door, maar houdt licht en onkruid tegen.

U hoeft geen onkruidverdelgers meer te gebruiken! TOEPASSING Bij aanplantingen, rond . Plastic is echter nog effectiever omwille van de extra opwarming in de zomer en het volledig tegenhouden van lucht en water: droge grond blijft droog, natte grond blijft nat. Ideaal om het hardnekkig onkruid versneld te doden. Worteldoek met mulch of compost erover benadert het effect van plastic. Dit antiworteldoek zorgt voor onkruidwering tussen bodembedekkers, struiken en groenten.


Dit waterdoorlatende doek is uitermate geschikt voor de aanleg van paden, bij hellingen en bij boorden. Daarnaast kan je het gronddoek ook gebruiken als grondbedekking in glazen serres of als bescherming voor vijverfolie. En wil je de onkruidgroei écht grondig tegengaan , werk dan met een combinatie van antiworteldoek en sierschors. Sierschors tussen je planten zorgt niet alleen voor minder onkruid , het verhindert ook dat slakken bij je planten komen.


Antiworteldoek laat wel water maar geen licht door. Hierdoor kan er geen onkruid tussen . Hou voortaan het onkruid tegen door het gebruik van deze duurzame zwarte gronddoek. Gebruik de duurzame anti- onkruiddoek in uw moestuin, uw borders of onder het grind van uw tuinpad.


Bovendien warmt de bodem ook sneller op door de zwarte kleur en bevordert het op die manier de plantengroei. Tuinvraag : Helpt gronddoek om onkruidgroei te voorkomen?

Er zijn veel tegenstrijdige berichten over het gebruik van gronddoek of wegendoek onder de bestrating om onkruidgroei te voorkomen op de bestrating. De bestrating moet worden opgehoogd en ik twijfel of het zinvol is om gronddoek onder het zand aan te . Anti worteldoek om uw tuin of oprit te beschermen tegen onkruid en de doorgroei van wortels. Het anti worteldoek is meter breed en heeft een lengte van meter in totaal krijgt u dus 12m².


Dankzij de speciale structuur laat het anti worteldoek wel water door maar geen wortelgroei. Dit stevige worteldoek gaat de groei van wortels tegen en biedt stabiliteit aan de grond. Bioweedtex biocovers anti worteldoek. Geotextiel tegen onkruid 1 ecologisch en 1 biologisch afbreekbaar.


BioWeedtex ( Biocovers) is een niet-geweven geotextiel dienende als anti worteldoek gevormd uit thermisch samengevoegde PLA- vezels, gemakkelijk te gebruiken, soepel en zeer rekbaar. Bodembedekkende planten groeien net snel omdat ze ondergrondse uitlopers vormen die zich snel verspreiden of omdat ze snel nieuwe wortels maken daar waar de takken in contact komen met de aarde. Bij het gebruik van worteldoek houdt je onkruidgroei tegen maar tegelijk ook de groei van deze bodembedekkende . In onze borders zouden we een waterdoorlatend anti-worteldoek willen plaatsten voor het onkruid tegen te gaan.


Daarbovenop zouden we houtschors leggen. Wat zijn jullie bevindingen met dit soort doeken ? Behoud beter het water op droge gronden? Voordelen: Geen onkruid ? Nog een hulp tegen vervelende onkruiden zijn jutematten of jute gronddoek. Deze kan je net als anti- worteldoek gebruiken in borders en plantvakken zodat er minder tot geen onkruid zal groeien.


Jute zal na enkele jaren verteren maar tegen dan is de vegetatie dichtgegroeid en zal deze het overnemen in de strijd tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.