woensdag 22 februari 2017

Insecten zoeken

Nederland en elders in Europa voorkomen. Zie je een dier in je huis of tuin en weet je niet wat het is? Kijk goed en ontdek het in de Dierenzoeker!


Het gaat om dieren uit de directe leefomgeving van mensen. Beschikbaar als website en app.

Dieren in de stadsnatuur, zoals tuinen en parken, maar ook . Ga je tuin maar eens in, en ontdek dat het leven voor een flink aantal soorten gewoon op volle toeren doordraait. Kleine diertjes zoeken groep 1-6. Dit zijn insecten die te herkennen zijn aan de verharde voorvleugels die als beschermde schilden over de achtervleugels en een groot deel van het achterlijf liggen.


Sommige soorten hebben kortere rugschilden. Samen gaan we op zoek naar bodem- en houtbewoners zoals miljoenpoten, oerdiertjes, oprollers, letterzetters en andere kriebelbeestjes. Gratis Insectenparen zoeken spellen voor iedereen!


Deze schattige insecten zitten allemaal opgesloten.

Kun jij ze bevrijden door alle paren te vinden? Zorg voor een insectengids (bijvoorbeeld uit de bibliotheek), zodat de kinderen op kunnen zoeken welk beestje ze gevangen hebben. Je kunt beestjes zoeken in de tuin, in een park, of in een bos in de buurt. De anatomie van de insecten is een studie op zich vanwege het enorme soortenaantal van deze groep en de onvoorstelbare vormenrijkdom.


De insecten komen via een trechter terecht in een ruimte waarin ze opgesloten raken. Doordat het licht is in deze ruimte zullen de insecten een rustplaats zoeken (bijvoorbeeld tussen eierdozen). Ze kunnen dan de volgende dag bekeken worden. Ook gifstoffen kunnen worden gebruikt om de vlinders te immobiliseren. Samen met jou gaan we op zoek naar zweefvliegen, vlinders en libellen.


Maar ook spannende insecten als sprinkhanen, loopkevers, spinnen en wantsen . Vanmiddag hebben zij tijdens de natuurles allerlei insecten gevonden. In tweetallen gingen de kinderen met loepen en potjes aan de slag. De opdracht was om minimaal één insect te zoeken en dat is prima gelukt.


Zoeken : Insecten in plastic. Insecten en schimmels vormen een voortdurende bedreiging voor ons erfgoed. Ze tasten niet alleen de collecties aan, maar evenzeer het gebouw en de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.