maandag 20 februari 2017

Spinnen in huis

Met de herfst in aantocht laten steeds meer spinnen zich in huis zien. Maar in deze tijd van het jaar gaan ze op zoek naar een partner. Ze komen massaal tevoorschijn uit de hoeken, kieren en gaten in je huis.


Meestal laat ik spinnen in huis gewoon zitten. De kans is groot dat je huis enkele nieuwe bewoners telt.

Of je het nu wil of niet, in augustus en september trekt de gewone of grote huisspin massaal naar. Als je last hebt van spinnen in je huis , dan heb je waarschijnlijk last van een heel klein percentage van alle spinnen die in je huis leven. Gelukkig is er een handige tip om spinnen in huis te voorkomen. Heel wat mensen hebben een irrationele spinnenfobie en krijgen al de kriebels als ze een spin in huis spotten.


Nog meer mensen huiveren bij de gedachte het beestje aan te raken. Hoe je de akeligste exemplaren buiten kan plaatsen zonder in hun buurt te moeten komen leggen we je hier uit. Het feit dat er spinnen in huis zitten, betekent dat er ook prooien zitten zoals insecten.


Een spin doden heeft ook averechts effect.

Als je ze gaat doodslaan, is er meer voedsel beschikbaar voor de overige spinnen. Die kunnen zich dan beter voortplanten en dus heb je het jaar nadien nog meer spinnen in. Spinnen weghouden uit je huis en tuin.


Veel Nederlands en Belgen zijn doodsbang voor spinnen. Deze kleine griezels willen we liever niet in huis. De webben kunnen een aanzienlijke omvang bereiken zolang de spin zijn gang kan gaan. Als er een prooi in het web belandt, springt de huisspin tevoorschijn om de prooi te overmeesteren. Hun aanwezigheid is niet seizoensgebonden en voor zover hun leefgebied . Heeft u spinnen in huis ? De titel zegt het al: Ik heb hele grote dikke spinnen in huis.


Ik gruwel hier echt verschrikkelijk van. In de afgelopen weken hebben we er denk ik wel gevangen en dat zijn dan echt alleen de hele grote! Weet iemand misschien wat ik hier tegen kan doen?


Bedankt voor de eventuele . Wetenschappers hebben onderzocht hoeveel spinnen er gemiddeld in een huis zitten. Wil je eigenlijk helemaal niet weten. Slecht nieuws voor mensen die bang zijn voor spinnen dus.

Of ze echt groter zijn, zal overigens per geval verschillen. In het ene huis is nou eenmaal meer eten ( lees insecten) voor de spin te vinden dan in andere huizen. Huisspinnen bijten over het algemeen niet, ze rennen liever naar een rustig hoekje . Elke spin heeft zijn eigen leefomgeving, voedsel en manier om prooien te vangen.


Onder specifieke omstandigheden kan je ineens last krijgen van een spinnenplaag. Je ziet de spinnen in huis dan overal terug, . September is hét moment voor spinnen om op zoek te gaan naar de liefde. En dat betekent dat je ze tegen kunt komen in je badkamer, in je keuken, achter de kast of waar dan ook. De mannetjes zijn namelijk naarstig op zoek naar een vrouwtje. Op zolder, in de kelder, achter plinten, op het plafond… Hoe houd je deze kriebelige, maar ook nuttige vrienden buiten de deur?


Vooral fijn om te weten als je er bang voor bent. In België en Nederland komen geen gevaarlijke spinnen voor. Er zijn wel enkele soorten met een pijnlijke beet. De beet van de roodwitte celspin bijvoorbeeld is bijzonder pijnlijk.


De celspin leeft van pissebedden en heeft krachtige en lange kaken om deze te doden. Heb je last van spinnen in huis ? Met onze stappen voorkom je spinnen in huis !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.