vrijdag 24 februari 2017

Laurier snoeien

De laurierkers of lauriehaag is een dichte, wintergroene struik. Door de snelle groei moet je een laurier snoeien om hem binnen de perken te houden. Van de laurierkers (Prunus laurocerasus) is een prachtige wintergroene haag te snoeien.


Het grote glanzende blad vormt al snel een dichte groene wan die inkijk en wind tegenhoudt. Wilt u een mooie dichte en strakke haag dan is het aan te raden de laurier twee keer per jaar te snoeien. Je wilt een laurier haag snoeien ?

Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Wanneer moet je snoeien ? Voor het planten van een laurier hoeft u niet echt rekening te houden met de ondergrond maar de . Laurierhaag terugsnoeien. Of nog drastischer centimeter boven de grond afzagen. U zult zien dat de plant binnen korte tijd weer nieuwe scheuten gaat vormen.


Deze wijze van snoeien dient plaats te vinden in het voorjaar. Beste allen,Wij hebben in de achtertuin een laurier , ik denk een prunus laurocerasus (zie foto).

Het snoeien gebeurt tijdens de . De Prunus groeit als een dolle. Stond je al klaar met je heggeschaar? Mocht dit door omstandigheden wel een keer gebeuren moet u de takken tot zeker een meter diep terug knippen. Het beste kunt u voor het snoeien een snoeischaar . Bekijk direct hier naar de beste manier. Raadpleeg onze handige website!


Budgetplant, ook voor de beste snoeitips. Prunus lusitanica ( Portugese laurier ) is uitstekend geschikt als wintergroene haag. Verzorging in de winter. Als je jouw laurier struik wil snoeien , moet je dat niet nu doen, snoeien doe je altijd in het najaar,ik heb het even voor je opgezocht op laurier daar moet je maar eens even kijken,daar wordt precies verteld hoe je met de laurier moet omgaan. Het zou toch zonde zijn als je het niet goed doet en hij legt het loodje.


Indien u niet goed oplet wordt de haag al snel veel groter dan u verwacht. Zo kunt u bij wijze van spreken de laurier snoeien gelijk met de grond. Laat hierbij echter nog de hoofdstam en secundaire takken staan.


Hierop zullen het volgende . Heb je laurierstruik in de tuin staan?

Dan is het belangrijk om te weten hoe en wanneer je deze het beste kunt snoeien. In dit artikel geven we je meer informatie over het snoeien van de laurier en geven we tips over wanneer je dat het beste kunt doen. Van Snoeien gewone laurierkers tot tuinaccessoires. Ook handige informatie over bloembollen en planten. De beste tijd om deze groenblijvende haagplant met kale wortel te planten, is in september en oktober of in maart en april.


In containers opgekweekte jonge haagplanten kan je het hele jaar aanplanten behalve bij vorst of tijdens heel droge periodes. We zitten er aan te denken om hem komend voorjaar aan de ene kant terug te snoeien en het jaar daarop aan de andere kant. Voorwaarde voor zulke drastische snoei is dus dat je slechts één kant tegelijk tot op de kale stammen insnoeid.


De plant wordt in de keuken als kruid toegepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.