vrijdag 24 februari 2017

Mieren

De regisseur was Emile Kellenaers. Mieren komen vrijwel overal ter wereld voor . De familie mieren wordt onderverdeeld in de volgende taxa;. Formicomorfe onderfamilies;.


Een bivak is een tijdelijke constructie die door mieren wordt gebruikt.

Het wordt gevormd door de lichamen van levende werkstermieren en kan twee functies hebben. Trekmieren gebruiken een bivak als bescherming voor hun koningin en haar larven. Andere mieren gebruiken een bivak als drijvend vlot. De term rode bosmier betreft in Nederland en België twee soorten mieren die zoals de naam al aangeeft rood zijn en in bossen leven. De soorten lijken sterk op elkaar en maken beide bovengrondse nesten met vaak meerdere koninginnen in naaldbossen.


Dat komt door de stevige kaken waarmee gemeen gebeten kan worden en ook . De faraomier (Monomorium pharaonis) is een mier die oorspronkelijk uit de tropen komt, maar door handel over een groot deel van de wereld verspreid is.

Faraomieren zijn sociale insecten die in staten leven. Ongevleugeld in het nest. Dit betekent dat ze in principe twee paar vleugels hebben. Met het oog op hun leefwijze ondergronds of in nesten in planten, zijn vleugels voor mieren echter alleen . Wat is dit voor beestje? Hoe verdedigt het zichzelf?


Waar vind je dit beestje? Bijna overal zijn mieren. Onder een tegel in de tuin, onder een boomstam, waar je maar kijkt.


Net als bij andere sociale insecten wordt het nest van mieren gesticht door een bevrucht vrouwtje. Als dat allemaal te voet zou gebeuren, zou het nieuwe nest echter te dicht bij het bestaande nest komen. Bovendien zou het vrouwtje moeilijk een mannetje uit een ander nest kunnen treffen. Kenmerkend zijn de antenne met een scherpe knik erin.


De koninginnen en mannetjes hebben alleen . Daar ( tussen dak en dekplank) worden ze lekker warm gehouden.

De mier op : zoek de verschillen. Met kweken wordt bedoeld het houden van bladluizen voor honingdauw (een soort honing).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.