maandag 8 oktober 2018

Dilatatievoeg maken

Advertentie: dilatatie , dilatatievoeg. Dilatatie is de methode om het werken van de buitenmuur (buitenbla buitenspouwbla gevel) op te vangen door het aanbrengen van een aantal open voegen of met een indrukbaar materiaal gesloten voegen (zwelband of kit op een flexibele rugvulling). Omdat spouwmuren gevoeliger . Gebruik illbruck TP6illmod 6om een dilatatievoeg te dichten.


Dit geïmpregneerde schuimband. Zo wordt voorkomen dat materialen scheuren door deze geïntroduceerde spanningen.

De vorm en afmetingen van de dilatatievoeg zijn afhankelijk van de grootte en het soort belasting, . We maken onderscheid tussen twee typen van dilatatievoegen : bouwfysisch (als gevolg van temperatuurbewegingen) en bouwtechnisch (als gevolg van bouwkundige keuzes). Ontwerp en berekening van constructies van metselwerk- deel 2: Ontwerp, materiaalkeuze en uitvoering . Metselwerk gevels scheurvorming en dilataties, onderdeel van bouwkundige benadering van een architectonisch ontwerp middels detail uitgangspunten, bouwmethodiek en tekentechnieken bouwkunde. Het gebruik maken van de juiste kitsoort is heribij van essentieel belang, omdat iedere dilatatievoeg te maken heeft met andere trek- en drukkrachten. UITVOERING VAN DE DILATATIE : □ De dilatatie dient minimaal mmwerking te kunnen opnemen. Controleer dit tijdens en direct na het gereedkomen van het metselwerk.


Wij adviseren voor het maken van een dilatatie , gebruik te maken van het Aberson dilatatiemes , zie detail ABE006. Voor het type dilatatie.

Wanneer de vulling van de voeg enkel beperkt belast wordt van de buitenkant zal men de keuze maken om een voeg aan te brengen van flexibel en rekbaar materiaal. Hiervoor kan men onder andere voegvulling gebruiken met daarachter een kunststofschuim rugvulling. Deze kit moet zijn vervaardigd van . Hallo, Ik heb me al rot gezocht, maar kan dus niet vinden hoe je nu concreet een uitzetvoeg, een dilatatievoeg , realiseert voor een uitbouw tegen een bestaande gevel. De aannemer is het beste geplaatst om de situatie ter plekke in te schatten en dan de juiste keuze te maken wat verankering betreft. Dilatatievoegen zijn voegen die het uitzetten en krimpen van de gevel opvangen.


U kunt op manieren dilatatievoegen maken. Getrapte dilatatie: deze moet open zijn met een ingewerkte geleiding waardoor de gevels vrij van elkaar . Bij dilatatievoegen in parkeervloeren worden zogenaamde dilatatievoegprofielen verwerkt. Dit om te voorkomen dat de randen afbrokkelen door belasting van passerende voertuigen. Voegbanden voor stortnaden en dilatatievoegen. Toepasbaar in woningbouw en utiliteitsbouw.


Adviesblad dilataties en aansluitingen. In wanden opgebouwd uit vellingblokken kan in specifieke gevallen gebruik gemaakt worden van folie om een dilatatie te maken. Zo valt de dilatatie niet op in het aanzicht.


Of vriest een horizontale dilatatievoeg bij niet afkitten in de winter stuk omdat er altijd water in blijft staan? Toegevoegd na dagen: Vrijstaand metselwerk, centimeter hoog, centimeter bree meter lang. Breed is waar je van boven op kijkt.


De detaillering van een dilatatievoeg behoort de dilatatievoeg in staat te stellen de voorzienbare bewegingen, zowel omkeerbare als onomkeerbare, mogelijk te maken zonder schade aan het metselwerk.

Alle dilatatievoegen behoren te zijn aangebracht over de volledige dikte van de muur, of het . Dilataties, in de praktijk gebeurd het nog wel eens dat we scheuren in een gevel zien door onvoldoende of geen dilatatie , m. Een lange muur moet worden voorzien van een dilatatie om scheurvorming te voorkomen. Alleen jammer dat de metselaar niet wist wat een dilatatie is. Dat is namelijk geen dichtgevoegde verticale voeg of iets dergelijks. Rek en krimp zijn belangrijke oorzaken van scheuren in metselwerk en andere bouwmaterialen.


Een dilatatie hoort voldoende ruim en zo uitgevoerd te zijn dat de muurdelen ook . Normaliter wordt de beweging ten gevolge van temperatuurverschillen, opgevangen door dilatatievoegen , die wel kunnen rekken en krimpen. Bij onjuiste dimensionering of bij het ontbreken van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.