maandag 29 oktober 2018

Kunstgras leggen op zand

Bij het leggen van kunstgras is het belangrijk te zorgen dat de ondergrond egaal is. Zo voorkom je bulten en kuilen in je gazon, en zorg je ervoor dat het gelegde gazon lang mooi blijft. Houd wel rekening met het volgende als . Je wil zelf kunstgras leggen in je tuin, maar hoe?


Volg deze stappen en voorkom dat wij straks langs moeten komen om het wél goed aan te leggen.

Water het zandbed goed in en gebruik een trilstamper of wals om het zand compact te leggen. Vlak vervolgens het zandbed goed uit. Dit is zeer belangrijk omdat het . In principe kan het kunstgras ook direct op zwarte grond gelegd worden zonder het zandbed van brekerzan alleen moet u er dan wel zeker van zijn dat de ondergrond goed water afvoert. Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een . Leg na het aanbrengen van het zandbed rondom de oppervlakte betonbandjes 5x15x1plat neer, op gelijke hoogte van het zandbed.


Op beide manieren zorgt u ervoor dat.

Kunstgras leggen kan op verschillende soorten ondergron afhankelijk van de beschikbare materialen. Uiteraard moet de ondergrond stabiel en vlak zijn, voldoende draagvermogen hebben en het water kunnen afvoeren. Leggen op zand , straatwerk, asfalt en een houten ondergrond is zonder meer mogelijk.


Het kunstgras kan op twee verschillende ondergronden worden aanleggen. In dit onderdeel geven we meer uitleg bij het leggen van kunstgras op aangetrilde zwarte grond. Let op, deze optie is minder aangeraden maar is goedkoper als een ondergrond in stabilisé of . Zelf kunstgras leggen in Rosmalen - Duration: 2:07.


Gras en Groen Graszoden 11views. Een instructievideo met alle stappen die nodig zijn om zelf een perfect gazon kunstgras aan te leggen. Bij deze stap bij het kunstgras leggen gaan we uit van het maken van een zandbed als ondergrond.


De laag witzand is minimaal centimeter dik en dient nu verdicht te worden. Dit kunt u het beste doen door gebruik te maken van een trilplaat. Gebruik hiervoor brekerzand en water het zand aan.


Voordat met de trilplaat het . Gebruik een trilapparaat om de ondergrond stevig en stabiel te maken.

Egaliseer het zandbed dan goed met behulp van een waterpas en een balk. Een pluspunt aan het brekerzand is dat het water . Zorg ervoor dat je het zand goed aantrilt zodat ook deze ondergrond stabiel is. Met een waterpas en een uitvlaklat zorg je ervoor dat de zandlaag helemaal geëgaliseerd wordt. Je kan er ook voor kiezen om het kunstgras direct op de zwarte gron stenen of beton te leggen zonder stratenmakerszand.


Wilt u zelf kunstgras leggen in uw tuin? Hier vindt u meer informatie over kunstgras leggen en onze scherpe tarieven! Voer witzand aan voor het vormen van een stevige, waterdoorlatende ondergrond. Bij het aanvoeren van het witzand hoogt u het op tot de bovenkant van de bestrating. Deze handleiding, opgesteld door Namgrass kunstgras , toont u hoe onze installateurs te werk gaan om uw kunstgras gazon aan te leggen.


Indien het kunstgras voor sportieve doeleinden wordt aangewen wordt jaarlijks machinale reiniging aangeraden, het zand wordt dan gefilterd en opnieuw ingestrooid. In veel gevallen is voor een tuin een zandbed van geel cunetzand (bestratingszand c.q. stratenmakerszand) van tot centimeter voldoende. De dikte is afhankelijk van de lokale bodemgesteldheid. Op een slecht waterdoorlatende kleigrond zal bijvoorbeeld een iets dikkere . Verwijder beplanting en begroeiing op de plek waar u uw kunstgras wilt gaan leggen. Zorg er allereerst voor dat de ondergrond waar de aanleg kunstgras plaats gaat vinden, goed schoon wordt gemaakt.


Daarna dient u de grond goed te egaliseren, zodat er geen sprake is van ongelijke delen. Heeft u zand als ondergrond? Stamp deze dan goed aan, zodat er voor het grasmatten leggen een stevige . Dat begint bij de basis: een goede ondergrond. Dat betekent het oude gras verwijderen en de zwarte grond egaliseren. Vervolgens kan het zandbed aangebracht, ingewaterd en uitgevlakt worden, waarna het onderdoek gelegd kan worden.


Om dit tegen te gaan kunnen de tegels verwijderd worden en een laagje zand aangebracht worden, het beste is de granulaat. Maar ook dezelfde toepassingen als kunstgras leggen op een balkon zoals hierboven beschreven is hier mogelijk. Tijdelijk een kunstgras mat uitrollen om bijvoorbeeld een zwembad op te zetten is . Wij helpen u graag door middel van een handleiding. Uitzonderlijke gevallen zijn tuinen met veel vocht (meer zand of lava) of waar ze een kunstgras speelveld aanleggen. Beste, de kogel is door de kerk, ik ga kunstgras leggen van Namgrass.


Ik heb de voor- en nadelen afgewogen, dus je moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.