maandag 1 oktober 2018

Houtworm vliegjes

Hallo Jeroen, Dan is het verstandig om de koffietafel z. Of houtworm door een vloerkleed gaat weet ik niet maar erlangs weet ik dat wel kan. De houtwormkever kan namelijk vliegen. Houtworm herkennen: hoe doet u dat?


Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden? Pas als de larven zijn ontwikkeld en verpopt in het hout komt de kever enige tijd later tevoorschijn door eerst het boorsel uit de gang te schuiven en vervolgens uit te vliegen.

De uitvliegopening is tot millimeter, en is hieraan te herkennen, alle andere bekendere kevers hebben openingen van minstens mm. Er zijn verschillende soorten houtwormen. Soorten die van nat hout leven, zoals bomen bijvoorbeel en houtwormen die op droog hout . Het is belangrijk de symptomen te herkennen van de schadelijke houtborende insecten en hun houtwormen in uw houtwerk binnenshuis en uw hout direct te behandelen. Deze moeten we bestrijden. Daarentegen veroorzaken.


Want kevers die in een holle ruimte verblijven, vliegen niet meer uit en knagen dus geen openingen meer. En de kevers die wel uitvliegen, doen dit . De beestjes boren door het hout en laten daardoor zaagsel achter bij gaatjes die ze net in het hout hebben geboord.

Als de larven volwassen worden, leggen ze eitjes en vliegen ze uit. De volwassen kever eet geen hout meer. Direct doen: koop HG houtwormmiddel om houtworm en boktor te bestrijden (bij Bol.com) . Ze kruipen of vliegen naar binnen en leggen hun eitjes in de kiertjes, naadjes en gaatjes van houten oppervlakken. Als de eitjes uitkomen vreten de larven ofwel houtwormen zich een weg het hout in. Ze kunnen daar tot jaar in blijven zitten!


Als een houtworm genoeg hout heeft gevreten, zal de larve zich uiteindelijk in het. Vrouwelijke kevers zetten hun minuscule eitjes af in scheurtjes en openingetjes in het houtoppervlak. Kenmerkend voor dit dier is dat ze tijdens hun leven van gedaante veranderen: de larve verandert in een volwassen dier, de kever. Het is gekend dat de houtworm eerder kruipt en slechts gaat vliegen als het warm . Ik ben bang dat ik houtworm heb in mijn houthok. Sinds we weer stoken vind ik kevertjes in huis, meestal begint dat begin van de avond en ze vliegen dan naar het raam (bij een lamp) en liggen dan met een stuk of per dag op de vensterbank.


Sommige zijn al dood tegen de tijd dat ik ze opruim. Houtaantastende insecten zijn erin geslaagd een verbluffende variĆ«teit aan levensvormen te ontwikkelen en ze kunnen zelfs comfortabel leven in volledig droog hout. Lees hier hoe houtaantastende insecten leven - of kijk welke schade houtaantastende insecten kunnen aanrichten en wat u kunt doen om houtworm te . In dit specialisme mogen we ons marktleider noemen.


Het bestrijden van houtworm , boktor en spinthoutkever is van groot belang voor het behoud van de waarde van uw woning of pand. Door de juiste behandeling toe te passen ( natte behandelingen of gassingen) kunnen we garanties geven op onze werkzaamheden ter . Onder de gewone houtworm verstaat men de larve van de keversoort Anobium punctatum Degeer.

De larven van deze leven ca. Houd deze vliegjes op afstand met lavendel, knoflook, dille of basilicum. Doe afval in een emmer of vuilnisbak die afgesloten kan worden en reinig die geregeld. Al deze soorten ongedierte kunnen zich ophouden in houten meubels of onderdelen . Neem vrijblijvend contact op over vliegen bestrijden via onze website. IJsvorming in het lichaam van larven van de gewone houtworm Anobium punctatum betekent de dood van deze larven.


Vrieskou kan daarom worden gebruikt bij de bestrijding van houtwormlarven in aangetast hout. Om het invriezen te optimaliseren is kennis over temperatuureffecten bij houtwormen essentieel. Wat is het voor hout soort,als het eiken is kan er inderdaad boktor inzitten ,dat is een rode tor.


Maar het is een nathout boorder,en kan geen kwaad in je huis of schuur aanrichten,of het hout moet daar ook nat zijn. In essen hout zit wel houtworm ,die maakt wel kleine gaatjes ,weet niet of die binnen kwaad .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.