maandag 22 oktober 2018

Kast behandelen tegen houtworm

We hebben een antieke kast gekochtdie behandeld is tegen houtworm. Na het vervoer kwam er toch nog zaagsel uit de kast. Kan dit duuden op actieve houtworm of is dit misschien nog uit de gaatjes gekomen tijsena het vervoer? Heb je voor mij misschien ook een adres in de buurt van Leerdam waar ik hem zou kunnen . Wij leggen in deze video uit hoe u een antiek meubel tegen houtworm dient te behandelen.


Houtwormen in meubels kunnen bestreden worden met bestrijdingsmiddelen tegen houtwormen.

Dit kan echter alleen als het houtwerk onbehandeld is. Bij behandeld houtwerk dient u eerst te schuren. Als dit niet mogelijk is zijn er verschillende technieken die gespecialiseerde ongedierte bestrijders kunnen gebruiken.


Hout behandelen tegen houtworm kan op twee manieren. De houtworm is de larve van de houtkever. Je kunt hout ook preventief laten behandelen door een professionele bestrijder. Het behandelde hout is meteen ook beschermd tegen het binnendringen van schadelijke insecten omdat de voedingsstoffen in het hout onherkenbaar worden gemaakt. De larven voeden zich met het hout en graven zo lange tunnels.


Om je hout voldoende te beschermen neem je best preventieve maatregelen tegen houtworm.

Zowel voor het bestrijden als het voorkomen van houtworm heeft Xyladecor de oplossing. Zijn het wel houtwormen waarmee uw kast te maken krijgt? Het kan echter ook zijn dat het meubel volledig verlaten is (er is dus geen boormeel te bespeuren) en dan is een behandeling tegen houtwormen natuurlijk zinloos. Het voordeel van houtworm vergassen is dat er geen sloopwerkzaamheden benodigd zijn, al het houtwerk in het gehele object behandeld wordt in één keer en dat alle stadia van de houtworm 1procent worden afgedood. Niet in alle gevallen is het laten vergassen tegen houtworm de meest efficiënte oplossing.


Snel behandelen tegen houtworm om verdere infectie te vermijden. Indien u deze symptomen opmerkt in een meubeltje, is het zaak om houtworm direct te laten bestrijden. Binnenkort verhuizen we naar een houten nieuwbouwwoning. Hoe en waar kan ik deze kast efficiënt laten behandelen ? Besmetting met houtwormen.


Er zijn doe-het-zelf middelen tegen houtworm , maar deze zijn vrijwel allemaal op basis van petroleum. Petroleum doodt een deel van de . En hoe bestrijd je houtworm? Vraagt het behandelen van houtworm of boktor in huis, in kast , in meubels of in tafel, een degelijke aanpak? Is deze maatregel voldoende om eventueel aanwezige houtworm te bestrijden?


Ik kan geen gaatjes ontdekken, hoe klein ook. Ik kom ook nergens houtmeel tegen. Er zitten wel kunstmatig gemaakte gaatjes in de .

Nu kan ik de kast gaan behandelen , met bijv. HG X tegen houtworm , maar ik denk dat ik deze beter weggooi. Nu mijn vraag: Alleen de kevers vliegen uit en larven kunnen alleen hout dat direct in contact staat met de kast. Vorige week heb ik een super leuke kast gekocht.


Gister zag ik tot mijn spijt kleine gaatjes. Iemand een iedere hoe je dit als beste kan bestrijden. Zelf behandelen is uiteindelijk duurder! De prijs voor het behandelen van een meubel, zoals een flinke kast , ligt rond de € 6- inclusief btw.


Restauratie kast (algemeen). Daar kun je dan op wachten. Beter is de radiokast die het meest verdacht is uit je verzameling te weren want je houdt dit niet meer tegen. Lelijke boorgaatjes van de houtworm zijn vooral in antieke meubelen een grote ergernis.


Niet alleen uw goed onderhouden antiek kan door de houtworm worden geruïneer houtwormen kunnen in een zeer korte tijd de houten planken van een kast poreus laten worden. Als u van plan bent een huis te kopen van meer dan jaar oud en u laat het bouwkundig keuren, laat dan ook op houtworm letten. Wat kan men doen tegen de houtworm ? Als het huis al tegen houtworm is behandeld , vraag dan of u het certificaat mag zijn zodat u weet hoe lang de garantie nog geldt. Als u in het bezit bent van een ouder huis . Je voorkomt aantasting door houtwormen als je het hout beschermt met verf, was of beits.


Balken kunt je preventief laten behandelen met chemische bestrijdingsmiddelen, maar deze middelen zijn belastend voor het milieu. Kies daarom alleen voor deze. Voor particulieren is slechts middel tegen houtwormen te koop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.