woensdag 31 oktober 2018

Vogelvriendelijke struiken

Het gezicht van de tuin wordt voor het grootste deel bepaald door de beplanting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke bomen, struiken en planten u wilt aanplanten in de tuin. Kijk in onze webwinkel voor diverse vogelvriendelijke planten.


Vogelvriendelijke beplanting zorgt voor meer vogels in uw tuin. Als u uw tuin vogelvriendelijk wilt maken denk dan onder andere aan: Zorg voor gevarieerde.

Heesters of struiken geven voedsel, bieden net als hagen schuilplek en ze kunnen er in nestelen. Met deze planten en struiken in uw tuin, biedt tuinvogels een gevarieerd voedselaanbod en voldoende schuilplaatsen. Wil je een tuin waar je het jaar rond van kunt genieten zonder veel werk, plant dan struiken. Eronder kun je bloembollen, vaste planten of bodembedekkende siergrassen kwijt.


Ook in een kleine tuin kan je vogels verwelkomen. Bekijk onze checklist en ontdek de werkpunten van jouw tuin. Is er natuurlijk voedsel (insecten en fruit) aanwezig in je tuin?


Vul je de voedertafel met een seizoensgebonden vogelaanbod?

Bied jij je tuingasten proper drinkwater aan? Zijn er struiken , bomen en hagen die . Enkele winterharde groene struiken in de tuin geven de vogels veel plezier, én jezelf natuurlijk ook! Het nestkasje kun je het hele jaar laten hangen, in de winter richten de vogels het vaak in als slaapkamer. Een roodborstje dat je volgt bij het werken in de tuin, . Om de vogels ook in u tuin te houden, is het zaak om te zorgen voor vogelvriendelijke beplanting.


Vogels zoeken bescherming, een eetgelegenheid en natuurlijk ook voedsel direct uit de natuur. Grote liefst dicht vertakte . Nestgelegenheid biedt u door hagen, klimplanten en struiken in de tuin te zetten. Is dit niet aanwezig, dan kunt u evengoed helpen door nestkastjes op te hangen. Kijk welke vogelsoorten in uw omgeving voorkomen en koop of maak daar een geschikt nestkastje voor. Bij het ophangen ervan zijn . De vogelvriendelijke tuin.


Een tuin moet uiteraard veel gevarieerd groen bevatten, planten, struiken en bomen zorgen voor bescherming en voedsel. Kies voor beplanting die vogels iets te bieden hebben. Zorg ook voor enkele open plekken aarde waar vogels kunnen struinen naar voedsel . Voor de vogels betekent dit huisvestingsnood.

Maar gelukkig kunnen we daar wat aan doen. Door een goede nestkast te plaatsen . Struiken met doornen hebben nog een extra streepje voor. In aanmerking komen allerlei rozenstruiken maar ook bessen, vlieren, hulsten en meidoornsoorten. De planten hebben een meerwaarde omdat ze bessen of vruchten dragen. Besdragende struiken zijn in de herfst en de . Je kunt het tekort aan nestelplekken en voedsel helpen verminderen door vogelvriendelijke bomen en struiken te planten, vooral inheemse soorten waar inheemse vogels op afkomen.


Hier volgen enkele bomen en struiken waar vogels van houden: Bomen: inheemse naaldbomen en andere wintergroene bomen, . Een heerlijk zomers tafereel: met een ontbijtje buiten in de tuin zitten terwijl de vogeltjes om je heen dartelen. Vogels zijn voor veel mensen graag geziene gasten in de tuin. Maar hoe creëer je een vogelvriendelijke tuin? Het snoeien van bomen en struiken. Zorg dat je de takken van bomen en struiken in je tuin niet te kort snoeit.


De takken moeten bescherming kunnen bieden aan de nesten van de vogels. Solitaire bomen (uitzicht, voedsel, veiligheid en voortplanting). Duindoorn Hippophae rhamnoides. Jeneverbes Juniperus communis.


Mahonie Mahonia japonica. GESPOT: Gratis vogelvriendelijke struiken en nestkasten voor basisscholen. Wat een leuk initiatief voor schoolpleinen!


Je kan bij de vogelbescherming vogel vriendelijke struiken en nestkastjes aanvragen, GRATIS, voor op het schoolplein! Zie onderstaande link voor de . Vogels houden van planten die een lekkere geur verspreiden en bessen en bloemen hebben. Als je planten uitgebloeid zijn, laat ze dan nog even staan.


Zo zorg je voor een voedselvoorraad in de winter. Rozenbottels kan je ook het beste laten hangen, als .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.