vrijdag 19 oktober 2018

Geluid steenmarter

We krijgen regelmatig de vraag: „Kan een steenmarter geluid maken? Steenmarters maken geluid en u kunt ze op verschillende manieren horen. Wanneer u een steenmarter in huis hebt, kan één steenmarter een behoorlijke herrie geven. Een steenmarter is namelijk een speels dier.


Informatiefilm over het leven van de steenmarter ( Martes foina). Krabgeluiden en gerommel op de zolder zijn tekenen van de aanwezigheid van een steenmarter.

Ook steenmarter uitwerpselen en urinesporen en resten van karkassen wijzen op de ongenode gast. Van nature is de steenmarter geen herriemaker en maakt de steenmarter weinig tot geen geluid. Het meest opvallende geluid dat men hoort van de steenmarter is het stommelen in of rondom het nest.


Dit geluid lijkt op het geluid van een inbreker op zolder. Als de steenmarter angstig is kan deze schreeuwende, fluitende . Wanneer een steenmarter een huis ingetrokken is zal er inderdaad bepaalde geluid ontstaan wat storend beschouwd kan worden. Ze zullen aan bepaalde voorwerpen krabben en wanneer een steenmarter op de zolder loopt zal het storend zijn. Dit hoge geluid horen alleen steenmarters en is vaak bijzonder effectief om de steenmarter buiten de deur te houden.


Plaats in de ruimte waar je last van steenmarters hebt een pantykous met hondenhaar.

Een hond is de natuurlijke vijand van de steenmarter. Door de geur van het hondenhaar zal de hond de ruimte . In België zijn de lichtbruine dieren met lange pluimstaart aan een opmars bezig, waardoor ze alsmaar vaker in de buurt van mensen huizen. De dieren zijn ongelofelijk schattig maar kunnen ook schade veroorzaken . Deze verschrikkers produceren namelijk een hoog en, voor de mens niet te horen, akoestisch geluid. Marters haten dit geluid en zullen er niet over nadenken om bij dit geluid dicht in de buurt te komen. Omdat de verschrikkers met een erg laag stroomverbruik werken, trekken ze de accu bij normaal autogebruik niet leeg.


Wat kan het geweest zijn? Voor ratten of muizen was het geluid veel te har of ze hielden een groot feestje daar tussen de muren. Kan het een steenmarter of iets dergelijks geweest zijn?


Maken die zulke geluiden? Hopelijk weten jullie raad. Want ik weet niet of ik vannacht daar weer . Als een steenmarter over zolder loopt of rent, is het net of er een inbreker in huis is. Het beestje maakt een luid stommelend geluid. Soms krabben ze met hun nagels aan het isolatiemateriaal.


De steenmarter zelf maakt eigenlijk geen geluid. Ze krijsen of schreeuwen katachtig als ze vechten met een soortgenoot .

Er komen steeds meer middelen op de markt op steenmarters uit uw omgeving te verjagen. Logisch eigenlijk want de steenmarter is in flinke opmars je krijgt dus vraag en aanbod. Echter is de steenmarter steeds meer aan het domesticeren. Licht, geluid of nare luchtjes waren vroeger het middel om de steenmarter te . Vervolgens kan u door het CORRECT gebruik van onze producten (geur of ultrasoon geluid ) de marter gaan wegjagen.


Lees hiervoor aandachtig de productspecificaties op onze site (onze online shop) of kom langs in onze winkel. We kunnen u het best helpen wanneer u stap goed hebt uitgevoerd. Helaas zijn we niet in . Toch verblijven ze graag in de buurt van de mens. Ook leest u hoe u van het dier af kunt komen als het voor. Ultrasoon geluid kan werken, maar alleen in grotere ruimten of direct op de plaats waar de.


De geluidsoverlast bestaat uit krabgeluiden en uit het geluid van beweging. Als je dit in huis hoort, is er een grote kans dat je een steenmarter in huis hebt. Op het gebied van geuren kan je ook overlast van steenmarters krijgen.


Overlast door steenmarters , wat kan men er zelf tegen doen. Deze mooie marterachtige kan veel schade en ellende aanrichten, vooral bij vogelliefhebbers en pluimveehouders. Maar ook mensen zonder huisdieren kan hij behoorlijk lastig . De 12V marterverjager, of kortweg marterverjager of materverschrikker is onze favoriete oplossing! En tevens de meest permanente redmiddel.


Dit apparaatje produceert periodiek een ultrahoog geluid. Wij mensen horen dit niet, maar de steenmarter wordt er door verjaagd. Die werken op basis van geur of geluid.


Op die manier kan het marterprobleem op een diervriendelijke en duurzame wijze opgelost worden. Ze kunnen zich verstoppen onder de motorkap en kunnen daar knagen aan de kabels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.