donderdag 11 oktober 2018

Theezakjes tegen muizen

Als je last hebt van muizen is het aan te raden om gebruikte theezakjes te verspreiden op de plekken waar ze binnen kunnen dringen. Zeg vaarwel tegen die niet zo diervriendelijke muizenvallen en veel te dure korrels, want gebruikte theezakjes jagen muizen weg. De diertjes hebben namelijk een hekel aan de geur van thee. Verstop de zakjes dus in alle hoeken en gaten van je huis en je zult hoogstwaarschijnlijk geen last meer hebben van de beesten.


Maar ook met geurolie bereik je hetzelfde resultaat.

Doe tot druppeltjes in een spuitbus en sproei het op de vensterbanken en de plaatsen waar je veel ongedierte aantreft. Het jaagt niet alleen de muizen en de spinnen weg, maar je huis gaat ook nog eens lekker fris ruiken. Tegen spinnen kan je ook . Als je theezakje gebruikt, kom je nooit meer muizen of spinnen in je huis tegen ! Het enigste wat je hiervoor nodig hebt is een theezakje pepermuntthee. Bah, als ik ergens een hekel aan heb zijn het muizen en spinnen in huis.


Doodsbang ben ik er voor!

Professionele middeltjes zijn vaak erg duur en giftig. Dus wij van Naturotheek gingen op zoek naar de beste natuurlijke oplossing. En het klinkt gek maar het antwoord is: Theezakjes ! Veel van deze producten bevatten natuurlijke ingrediƫnten als pepermunt, waarvan bekend is dat muizen er niet van houden.


Maar wist je dat de meest effectieve trucje tegen muizen en spinnen veel goedkoper is? Sterker nog: je hebt het misschien al wel in huis. De absolute key tegen ongedierte is namelijk pepermuntthee.


Leg de thee in heet water en verdeel vervolgens een paar zakjes door je huis. Leg ze vooral in donkere hoekjes of smalle . Wat hebben wij tegen de muis? Sinds ik graag verse muntthee drink, merk ik dat muizen in elk geval wegblijven uit de buurt waar een bosje muntbladeren staat. De eerstvolgende keer dat een huisgenoot wil consuminderen, wijs hem of haar dan ook eens op deze verborgen eigenschappen van gebruikte theezakjes. Leg het zakje op de zere plek en het geeft verkoeling en helpt tegen uitdrogen.


Als muizen ergens een hekel aan hebben, dan is het wel de geur van thee. Gebruik een theezakje en kom nooit meer spinnen of muizen in je huis tegen ! Bijna elk huishouden heeft wel last van spinnen en sommige zelfs van muizen.

Je kan dan wel om professionele hulp vragen maar dat is vaak wel erg duur. Dit is een reden waardoor mensen naar alternatieven gaan zoeken. Net zoals dat wij mensen in de winter vaker binnen te vinden zijn vanwege de kou doen muizen dat ook.


Helaas, muizen hebben geen dikke wintervacht en verlenen. Een theezakje belandt meestal na het maken van een of twee koppen thee in de prullenbak. Om muizen te verdrijven kunt u het volgende gebruiken.


Eucalyptus olie (niet op alcohol basis)in water doen. Het potje ergens neer zetten waar je. Onderschat ook de kracht niet om . Blauwe plekken kun je ook beperkten door een koud nat theezakje tegen de plek te houden vlak nadat je je hebt gestoten. Familie De volgende keer dat je een lekkere tas thee zet, gooi het gebruikte theezakje dan niet weg maar hou ze allemaal bij in een doosje. Je kan ze immers nog voor een heleboel dingen gebruiken.


Om pasta op smaak te brengen, muizen te verjagen of huidirritaties te verzachten, bijvoorbeeld. Ziet u weleens keuteltjes liggen? Muizen verjagen met kruiden.


En ruikt u weleens een vreemde geur in uw woning? Het zou in dit geval zo maar kunnen zijn dat u last heeft van muizen in huis. Aangezien muizen in de vrije natuur nogal eens geplaagd worden door natuurlijke . Ook zijn de ouderwetse vallen het beste, heel wat muizen in de stad zijn al immuun tegen het gangbare gif, ze worden wel wat ziek, maar gaan niet dood.


Dus een ouderwetse muizenval voldoet prima, wat lokvoer erop en ze vangen zichzelf, bijkomend voordeel, geen muizenlijkjes overal in het huis wat . Kat of poes tegen muizen. Een kat of poes is een uitstekend middel om muizen te bestrijden. Bovendien is het natuurvriendelijk want er worden niet meer muizen gedood dan de kat kan vangen.


De muizen vertrekken zo spoedig mogelijk als ze eenmaal doorhebben dat er een kat in huis is. De geur van een kat is hierbij . Theewater en ook de theeblaadjes uit de gebruikte theezakjes kun je gebruiken in de tuin. Dit beschermt de planten tegen schimmelinfecties en ook de bodem wordt zo meteen bemest.


Voor een heerlijk ontspannend en verzorgend ba voeg je dus best wat gebruikte theezakjes aan het badwater toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.