donderdag 25 oktober 2018

Welke insecten kun je eten

Op de wereld zijn circa 1. Bekijk de lijst van alle eetbare insecten en waar je ze kan bestellen. In Europa en zeker in Nederland zijn we niet gewend om insecten te eten , maar in de rest van de wereld is het heel gebruikelijk. Slechts procent van het voeder dat in een vleeskoe wordt gestopt, wordt omgezet in vlees, terwijl dat bij insecten kan oplopen tot meer dan procent.


Meelwormen, sprinkhanen, torren. Sommigen gruwelen ervan, maar toch wordt insecten eten steeds populairder.

Welke insecten kun je eten en hoe gezond zijn ze? Even wat achtergrondinformatie: ruim miljard mensen wereldwijd eten insecten, zoals sprinkhanen, krekels, rupsen, mieren en bijen. Nou, dat is omdat we deze in de beste kwaliteit kunnen krijgen en ze super veilig zijn. We kopen ze in bij gespecialiseerde boederijen uit Europa om zo kwaliteit te garanderen.


We kunnen zo met een gerust hart jou de beste . Maar weet jij welke insecten je kunt eten ? We leggen het graag aan je uit, want je kunt niet zomaar alle insecten eten ! Sinds kort zijn de eerste eetbare insecten ook bij ons in de supermarkt opgedoken. Hoewel het eten van andere geleedpotigen, zoals kreeften en garnalen, in West-Europa gebruikelijk is en deze als lekkernij worden gezien, is het eten van insecten nog eerder ongebruikelijk.

Eigenlijk lusten de meeste mieren alle soorten insecten wel. Kleine kolonies, of kleine mieren, kunnen niet alle insecten zelf de baas of openbijten. Bij kleine kolonies kun je de voedseldieren het beste zelf dood maken. Bij grotere voedseldieren kun je de mieren een handje helpen door het voedsel door te . Lijst van eetbare insecten (de link) Bugs kun je eten , van A tot Z! Dit is een work- in-progress. Voel je vrij om toe te voegen.


Ook Worpress wat funky dingen met het formatteren van deze pagina doet. Agave worOok bekend als de maguey worm, deze larven van een van beide de Hypopta agavis mot . In veel landen is het eten van insecten normaal, maar in delen van de westerse cultuur zoals Europa nog niet. Toch kunnen ze gerooster gefrituurd of gekookt best lekker zijn. En een belangrijk voordeel: volgens de Verenigde Naties kan het eten van insecten de honger in ontwikkelingslanden bestrijden. Wormen, maden, sprinkhanen en nog veel meer.


In insecten zit hetzelfde eiwit als in medicijnen tegen een hoge bloeddruk. Maar het eten van kevers en termieten geeft geen bijwerkingen. Ik weet niet welke precies, maar was laatst op het nieuws!


Ik zou die insecten eerst een medische keuring laten ondergaan! Binnenkort is het kaasblokje vervangen door een insectensnack ….

Het eten van insecten kan dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het wereldvoedselvraagstuk, zowel in de tropen als in de gematigde gebieden. Daarbij zijn insecten lekker en kun je er enorm mee variĆ«ren. En dan krijg je een veel gevarieerder aanbod dan we ooit aan . Het klinkt misschien vies, maar insecten kun je eten. Veelzijdige stukjes vlees! Europa en Noord-Amerika zijn we (nog) niet gewend insecten te eten , maar in grote delen van de wereld is dat heel normaal.


Zo smullen mensen in Cambodja van gefrituurde vogelspinnen en in Mexico loopt bij mensen het . Ook tegenwoordig vinden deze gebruiken nog plaats bij primitieve volken. IsraĆ«lieten waren ook al vroeg bekend met het eten van insecten. Dit deed me denken aan de gore filmpjes van Bear dat hij maden op at enzo.


Insecten met springpoten mochten gegeten worden . Jooooooooooooooooooooooooo Charlotte hoe leuk was dat insecten pret en waterpret en voetbalpret is top en ketnet King size in mijn lievlingsprograma op ketnet. Je moet je aanmelden om iets als ongepast te kunnen melden. Tachtig procent van de Wereldbevolking smikkelt regelmatig van een portie insecten.


Eiwit, vlees, kan ook komen van heel andere dieren, of van kweekvlees, of algen, wieren of planten. En ze zijn vies, want ze gaan op poep of rottend fruit zitten. Wie deze vooroordelen loslaat en goed kijkt welke insecten je zou kunnen eten , zal al gauw een hoop voordelen ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.