maandag 6 augustus 2018

Drainage aanleggen gazon

Veel planten en het gazon kunnen namelijk helemaal niet tegen zoveel water opboksen, waardoor de kans dat ze de regenbui overleven met de minuut kleiner wordt. Hier moet je wat aan doen! Nu kun je er natuurlijk niet voor zorgen dat het minder gaat regenen, maar je kunt wel drainage aanleggen. Heeft u last van een te natte bodem in uw tuin of staat er regelmatig water in uw kruipruimte?


Een goed aangelegde drainagebuis helpt u om van deze problemen af te komen.

Het aanleggen van een drainage is zeer makkelijk en kunt u zelf doen! Op deze pagina vindt u uitleg en tips voor het . Zelf drainage aanleggen. Lees hier handige tips voor het zelf aanleggen van drainage in uw tuin. In Nederland is een natte tot zeer natte bodem geen vreemd verschijnsel.


Enerzijds heeft dit te maken met de lage ligging van (delen van) ons land. Anderzijds heeft structuurbederf van de bodem veelal een versterkend effect.

Bij de aanleg van ons gazon hebben wij geen drainage geplaatst. Met de vele regen van afgelopen jaren is ons gazon nu eerder een moeras. Kan ik nu nog draineerwerken doen? Ik heb geen mogelijkheden om het drainagewater weg te doen. Zijn er andere mogelijkheden?


Als u last heeft van een natte tuinbodem, gazon of staat de achtertuin of voortuin van uw huis regelmatig onderwater? Dan is het laten aanleggen van een drainagebuis misschien geen slecht idee. Lees op deze pagina alles over de kosten van een drainage aanleggen in de tuin, kelder, onder het huis of rond uw huis. We zouden in onze tuin drainagebuizen willen leggen. Nu is de vraag hoe dit best aan te pakken wetende dat de ondergrond keihard is en het water niet goed doorlaat.


In BelgiĆ« is een natte tot zeer natte bodem geen vreemd verschijnsel. Zeker na de bouw van een nieuwe woning is de omliggende tuin veelal zwaar . Voordat u een gazon gaat aanleggen dient u de eigenschappen te weten die het gazon zal moeten hebben. U dient daartoe na te denken over de functie, de vorm, het onderhou de ligging.


Indien u wateroverlast vreest kan het verstandig zijn op het laagste deel drainage aan te leggen.

De grasmatten dienen goed te kunnen wortelen en meststoffen uit de bodem te kunnen halen. Het maakt verder niet uit of het klei, zand of veengrond is. Gras groeit vrijwel overal. Drainage aanleggen kosten.


Heeft u het regelmatig voor dat uw tuin of kelder onder water komt te staan? In dat geval is het aan te raden om het water te laten afvoeren door middel van zogenaamde drains. Een drainage maakt het mogelijk om (overvloedige) regenval snel af te voeren zonder dat u opnieuw de . Dat geldt zowel voor de siertuin, de groentetuin of het gazon.


Vooraleer over te gaan tot drainage is het heel belangrijk de juiste oorzaak vast te stellen van het ´waterzieke´ perceel. In de praktijk en voor de normale tuin is het aanleggen van een drainagesysteem voor dit type gronden de beste oplossing. Last van water in je kelder of plassen in je tuin? Zie op HomeDeal alle prijzen en mogelijkheden.


Water, en vooral de regen is goed voor de tuin, de tuin fleurt helemaal op. Door het vele vocht groeit de beplanting uitsteken de nieuwe aanplant en gazon slaat goed aan. Maar wat als er na het vele vocht de frisse kleur van planten en gazon verdwijnt, droogte? Een natte ondergrond is echt iets Hollands.


Het ontstaat naar aanleiding van het klimaat. Bij een ringdrainage zal u de drainage rond . Plassen water op het gazon ? Om overtollig regenwater van je terras of oprit af te voeren, moet je drainage aanleggen. Wilt u het grondwater van uw tuin of gazon op peil houden ? Dan kunt u met PVC Voordeel een kwalitatief zeer hoge drainage aanleggen ! Deze voert overtollig grondwater af en houdt uw tuingrond in topconditie. Uw gras, bloemen, planten en gewassen kunnen volop groeien en hebben geen last van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.