vrijdag 3 augustus 2018

Planten voor vogels

Het gezicht van de tuin wordt voor het grootste deel bepaald door de beplanting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke bomen, struiken en planten u wilt aanplanten in de tuin. Kijk in onze webwinkel voor diverse vogelvriendelijke planten. Wil jij ook graag meer vogels in de tuin? Hier vind je handige tips en bomen en struiken waar vogels dol op zijn.


Een volière kan een lust voor het oog zijn, zeker als hij aangekleed is met planten , heesters of bodembedekkers.

Probeer Uw vogels zoveel mogelijk te geven wat zij willen, zodat ze graag in uw Volière zitten en zich daar thuis voelen. Je zult zien dat je daar voor beloond wordt door hun zang te laten horen, vogels zijn . Vogelvriendelijke beplanting zorgt voor meer vogels in uw tuin. Hierin zijn ze niet of nauwelijks bereikbaar voor bijvoorbeeld katten en roofvogels.


Geef vogels wat ze willen en ze komen graag in uw tuin. Zodat u kunt genieten van hun zang, ze heerlijk bezig kunt zien, het grootbrengen van hun jongen kunt volgen. Kijken en luisteren naar vogels is enorm rustgevend en geeft een geweldig natuurgevoel.


Zet de juiste planten in uw tuin en de vogels komen vanzelf. Elke vogel gaat op zoek naar voedsel, drinken en beschutting.

Een verzorgde tuin oogt net en vraagt intensief onderhou maar voor vogels is het net aantrekkelijk om te wonen in een tuin waar alles wat vrijer groeit, planten zich kunnen uitzaaien en insecten talrijk aanwezig zijn. Met slim gekozen planten kunt u veel vogels aantrekken. Dat is een dankbare investering in uw tuin, zeker nu de herfst eraan komt. Ik heb een lijstje opgesteld van handige planten. Hieronder volgt een lijst van handige vogelplanten.


Daarom dit lijstje met bessenstruiken die vogels naar je tuin lokken. Met deze planten en struiken in uw tuin, biedt tuinvogels een gevarieerd voedselaanbod en voldoende schuilplaatsen. Een mooie tuin is niet compleet zonder het vrolijk stemgeluid van vogels ! Daarom hebben wij een selectie van planten waar vogels gek op zijn gemaakt. We hebben geprobeerd hier een overzicht te plaatsen van planten en struiken waar uw vogel wel en beslist niet mee in aanraking mag komen.


Het kan zijn dat de lijsten niet volledig zijn, ze dienen daarom slechts als informatie hulpmiddel. U kunt de lijsten ook downloaden als word . Een tuin zonder vogels is ondenkbaar. Ze vormen een goed evenwicht in het ecosysteem, eten schadelijke insecten en zorgen voor aandoenlijk kijk-en luisterplezier. Maar een vogelvriendelijke tuin moet je creëren, en dat doe je door rekening te houden met een aantal factoren. Hang ze op een goede plek.


Na de winter verwijder je oud nestmateriaal en maak je de nestkast proper met heet water en een borstel. Maak geleidelijke overgangen van gazon naar planten , struiken en bomen. Door de natuur zo goed mogelijk na te bootsen creëer je meer kansen om vogels naar je tuin te lokken.

Zaaddragende planten als zonnebloem vormen in nazomer en najaar een nuttige voedselbron voor zaadeters als vinken en gorzen, terwijl de knoppen van planten als forsythia ook. Welke planten zijn giftig en welke geschikt voor uw vogels ? Plant nu de lente: planten die vlinders, bijen en vogels aantrekken. De folder bevat informatie over plantensoorten die vogels , bijen en vlinders aantrekken. Vogels zijn een familie dieren met warm bloed. Er bestaan meer dan duizend soorten vogels.


De dieren hebben twee bijzondere kenmerken : ze hebben vleugels en veren. Je vindt ze op verschillende plaatsen ter wereld. Sommige vogels leven over de oceaan of de woestijn, in regenwouden tot de Noordpool. Bloemen en groen, ongelooflijk wat ze met je doen. Elke dag krijgt je tuin allerlei vogels , bijen en vlinders over de vloer.


Planten die vogels ,vlinders en bijen aantrekken. Ze zijn niet alleen mooi, maar zijn ook een goede graadmeter voor de kwaliteit van je tuin. Waar veel wordt gezoem gefladderd en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.