donderdag 30 augustus 2018

Egel kopen voor in de tuin

Ik heb een normale tuin en ik dacht eraan om egeltjes ( mannetje en vrouwtje ) te kopen en dan een hek om het tuin te maken en dan ze loslaten ! Ze kosten euro per stuk dus dat is geen probleem ! Dit leek mij leuk en vrij logisch ! Advies over het plaatsen van een egelhuisje en over voeding van egels. Een diervriendelijk egelhuis voor uw tuin kunt u kopen via egelhuis. De grootste bedreiging voor de egel zijn kou en nattigheid gedurende de wintermaanden en het vroege voorjaar.

Deze tijd van het jaar zijn ze gevoelig voor lage temperaturen, vocht en overstromingen. En er bestaat het gevaar dat hun nest verstoord wordt. Biedt egels daarom een droge en beschutte plek waar ze een . Normaal eten egels allerlei insecten en kleine dieren zoals wormen, rupsen, spinnen en pissebedden.


Ze eten ook grotere dieren zoals slakken, kikkers en jonge muizen. Strooi geen slakkenkorrels als je een egel in de tuin hebt. Geef hem speciaal egelvoer , dat bevat noten, insecten, maïs, honing en gedroogde bessen. Maak van je tuin een echt thuis voor dieren!


Egels kruipen het liefst weg in een dikke laag compost of bladeren voor hun winterslaap.

Intratuin heeft ook egelkoepels waarin stro, hooi of bladeren gestopt kunnen worden om een . Bekijk het grootste assortiment tuin -artikelen o. Een rommelig hoekje maken of een egelhuis kopen - Voer voor egels. Ik stik in de slakken maar er zal nooit een egel komen want die van hierachter hebben een sterke afsluiting in hun tuin. Tuin is te groot en egel (lieverds) gaan prima samen met kippen maar de kippen gaan niet samen met de egels. Deze ludieke egel met verwarde stekels heeft een natuurlijke en rustieke uitstraling.


Deze schattige egels kunnen ook binnenshuis worden gebruikt. Aaibaar zijn ze niet, maar egels zijn wel erg nuttige bewoners van je tuin. Al die keurig opgeruimde betegelde stadstuintjes maken het de egel erg moeilijk een geschikt plekje te vinden om te overwinteren. Dat kun je kopen , maar je kunt er ook zelf eentje maken.


Het is dus nuttig hen te helpen, bijvoorbeeld door het kopen van een egelhuisje. Een egel geeft de voorkeur aan een tuin met veel groen. Er moeten voldoende struiken aanwezig zijn waar de egel onder kan schuilen, eten kan zoeken, kan slapen of eventueel zijn nest kan maken. Als imitatie van een natuurlijk nest, dé ideale huisvesting voor een egel tijdens de winterslaap.


Plaats de egelmand op een enigszins droge ondergrond op een beschutte en rustige plek in de tuin. Koop of Verkoop egel op Marktplaats. Egels zijn ondanks hun stekels echte tuintroetels.


Wie ooit een egelmoeder met een paar jongen in haar kielzog door de tuin heeft zien scharrelen, is voorgoed verkocht. Egels naar je tuin lokken, is nog niet zo eenvoudig.

Met rommelige hoekjes en voldoende voedsel maak je de meeste kans. Dat nest bestaat uit gedroogd gras, oude bladeren of mos. Ook zijn winternest voor een winterslaap van november tot april maakt hij zo. Met een Egelhuis help je egels en geef je hen een vaste stek in je tuin.


Zo heb je er een nuttige tuinbewoner bij die je helpt in de (moes) tuin. Online- tuincentruEcostyle Egelhuis kopen. Dat je een levende egel veel minder vaak te zien krijgt, heeft alles met zijn nachtelijke levenswijze te maken. Want zeldzaam is dit leuke en nuttige zoogdier gelukkig niet. Wist je trouwens dat het niet zo moeilijk is om van jouw tuin een egelparadijs te maken?


Alleen weten we er meestal weinig over. Met hun spitse neus, kleine kraaloogjes en duizenden stekels zijn egels geliefd bij de mens. De guitige diertjes wagen zich regelmatig in de buurt van mensen.


Zelfs in de stad duiken ze op, als er maar voldoende groen is. Ook in jouw tuin scharrelen ze dus misschien wel rond. Ze zijn immers niet alleen leuk om naar te.


Een composthoop, egels vinden hier slakken en kunnen het als slaapplaats gebruiken. Een heg in plaats van een schutting of hek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.