vrijdag 31 augustus 2018

Petroleum houtworm

Houtworm bestrijden met petroleum. Deze methode van houtworm bestrijden wordt al vele jaren toegepast. Vroeger was het goedje in ieder huishouden te vinden . De larven of eitjes diep in het hout worden hierdoor niet aangetast. De besmetting wordt dus niet effectief bestreden, na enkele jaren .

Wanneer je petroleum of benzine in huis hebt, kun je dit tevens gebruiken ter bestrijding van de houtworm. Door deze olieachtige substantie op het hout uit te smeren, is het niet meer mogelijk voor houtwormen om het hout binnen te komen. Experts hebben echter veel kritiek op deze methode. U moet dan de houtworm zo snel mogelijk bestrijden.


Het enige nadeel is dat het de eitjes niet worden gedood. Het meeste houtworm bestrijdingsmiddel is een menging van permetrine met kerosine. De kerosine (of petroleum ) dood dus eerst de larven en kevers, het . Een deel van de larven .

Is je hout toch aangetast door houtworm , tref dan eerst de nodige voorbereidingen vooraleer je ze gaat bestrijden. Bestrijk het meubel of de vloer met twee dikke lagen petroleum totdat het hout verzadigd is en dus geen petroleum meer opneemt. Er zijn doe-het-zelf middelen tegen houtworm , maar deze zijn vrijwel allemaal op basis van petroleum.


Petroleum doodt een deel van de oppervlakkige houtwormen , maar is geenszins afdoende om je huis houtworm - vrij te maken. De klassier is een behandeling met petroleum , in enkele dikke lagen zodat het hout alles opneemt en de houtworm het niet meer wil bewonen. Blijkbaar zit er in enkele balken van mijn dak houtworm , Nu hebben ze mij gezegd dat deze eigenlijk nog het beste te verwijderen zijn met petroleum , is dit zo, of kan ik toch beter een product gaan kopen om houtworm te bestrijden? Antieke landbouwwerktuigen van hout, die aangetast waren door houtworm werden vroeger wel behandeld met petroleum.


Het spul zal een nog goede laklaag niet aantasten. Wel tast het nog lange tijd je reukorganen aan. Men kan petroleum of benzine in de gaatjes spuiten, waardoor de houtworm doodgaat. Zo maakt men bijvoorbeeld zowel bij de overhei als bij het bedrijfsleven gebruik van . Doordat petroleum diep in het hout doordringt, is de kans aanwezig dat de eitjes en de larven van de houtworm doodgaan. Daarnaast heb je ook direct het hout beschermt voor in de toekomst.


Zorg ervoor dat je het hout van meerdere lagen petroleum voorziet. Het hout moet de petroleum echt opzuigen, zodat het echt diep . Om houtworm te voorkomen, is het slim om het hout in te smeren met petroleum of benzine.

Mocht het hout al aangetast zijn door houtworm en je weet niet zeker of het ongedierte nog daadwerkelijk actief is, dan is het ook goed om het hout hiervan te voorzien. Hierdoor komt houtworm niet je hout in. Let wel, het zijn geen . Leg eikels in een kast of op een houten stoel neer en de houtwormen komen er snel aan, zij hebben liever eikels dan meubelhout. Er is nog een ouderwets huismiddeltje, de plekken van de houtworm met petroleum bewerken, . Wat zijn de beste houtwormbestrijdingsmiddelen? Tijdens een inspectie horen we vaak van de klant: “Mijn vader smeerde vroeger aangetast hout in met petroleum en dat werkte perfect!


Gedeeltelijk klopt dit wel en is het ook aan die petroleum te danken dat veel oude . Er wordt wel beweerd dat houtworm behandeld kan worden met petroleum , maar dat is niet afdoende en daarom af te raden. Petroleum doodt mogelijk wel (een deel van de) levende houtwormen , maar de nieuwe eitjes die later uitkomen, worden door petroleum niet gedood. Het is dus een middel wat maar een klein deel . Je voorkomt aantasting door houtwormen als je het hout beschermt met verf, was of beits. Eenvoudige aerosol insecticiden verdelgen enkel de volwassen worm en niet de larven.


Die blijft veilig beschermd in het houtwerk. Naast de klassieke chemische bestrijdingsmiddelen kan ook petroleum gebruikt worden om het hout te behandelen en de houtworm te bestrijden. U kan speciale petroleum daarvoor vinden . De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, Xestobium rufovillosum, wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde belangrijke kever .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.