dinsdag 21 augustus 2018

Wespen in huis winter

De hoornaars zijn van de andere wespen te onderscheiden doordat ze groter zijn en aan de roodbruine kleur die op kop, thorax en poten voorkomt. Dan kan het zijn dat ze wakker geworden zijn uit hun winterslaap en door je huis zijn gaan zwerven. Koninginnen overleven de winter.


Wanneer wespen zich, bijvoorbeeld door de aankomende winter , snellen naar een veilige schuilplaats, dan kan het nog wel eens voorkomen dat deze schuilplaats zich in uw huis of bedrijfspand bevindt. De meest voorkomende locaties voor een wespennest in huis zijn op zolder of in een spouwmuur.

Wanneer men veel wespen in huis aantreft is dit vrijwel altijd het gevolg van een wespennest dat zich ergens in de constructie van het huis bevindt. De wespen zijn vaak erg traag en komen meestal in de kamer terecht vanuit naden en kieren die licht doorlaten naar het nest. Het is meestal lastig te . Wespen zijn gedurende de zomer druk bezig met het bouwen van een wespennest. Zodra deze zich in huis bevindt dan volgt meestal een wespenbestrijding. Waarschijnlijk is het een overwinterende wespenkoningin , die overwinteren in hun eentje.


Je hoeft niet bang te zijn voor meer wespen in huis , want daarvoor is het nu nog te vroeg in het jaar. Voor de veiligheid zet ik een masker op, zegt Johannis Vogelaar, die op het punt staat een wespennest te verwijderen.

Ook al is het inmiddels november, de wespenbestrijder heeft nog volop werk omhanden. Want de wespen blijven maar actief, en dat is ongewoon voor de tijd van het jaar. Een aantal wespen is ook naar beneden gegaan, dus wij (man, kinderen en ik) slapen erg onrustig en durven ook nu nauwelijks naar bed.


Ze willen in winterrust. Heeft u last van wespen in de winter ? Geen paniek, want u kunt ongediertebestrijding Kampen gewoon nog inschakelen voor dit probleem. Stefan Steenhuis verzorgt voor elk probleem een oplossing op maat en biedt u een snelle service. Neem contact op als u last heeft van wespen in de winter. Ik heb op het moment ook steeds wespen in huis , ze zijn klein, ontzettend sloom, maar teveel om toeval te zijn, geen idee waar ze vandaan zouden.


Hallo Ik heb een vraag ,,, ik heb wespen in mijn balkon kast zitten hoe kan ik de bestrijden of gaan die van . Verder zijn wespen erg belangrijk als het gaat om de bestuiving van bloemen. Maar desalniettemin zijn wij vaak niet blij wanneer we een wesp zien. Hier ook veel wespen ja!


Heel raar, want het is helemaal het seizoen er niet voor. Misschien door de zachte winter dat er meer wespen zijn blijven leven? Al zou ik dat raar vinden, want normaal zijn het alleen de koninginnen die blijven leven en de wespen die ik nu zie zijn volgens mij geen koninginnen.


Dit geloof je toch niet?

Vaak begint het met één wesp. De wesp wordt gevangen of doodgeslagen, en opgelost is het probleem. Maar wat als er de volgende dag weer een wesp in huis zit? Mogelijk is er een wespennest in de woning aanwezig, maar hoe kom je er achter en hoe weet je waar die zit? Zie je steeds vaker wespen in en rondom je huis vliegen?


Vliegen ze continu door hetzelfde gaatje naar binnen? Hoor je gerommel op zolder of ergens anders in huis ? Dan is de kans zeer groot dat je een wespennest in huis hebt. Kom in actie en schakel een professionele . In de winter zijn er maar weinig wespen in leven. Slechts de aankomende koningin (prinses dus eigenlijk) overleeft gedurende de winter. Op een beschutte plek houdt ze.


De kans is dan dat ze je ineens allemaal binnenshuis hebt terwijl ze daarvoor nog via de buitenmuur de spouw verlieten. Wanneer u regelmatig wespen opmerkt in uw huis of tuin is het best mogelijk dat er zich in de directe omgeving een nest bevindt. Normaal sterven ze uit in de winter , tenzij er sprake is van een zachte winter. Help er zit een wespennest in mijn huis of tuin! Wespenkoninginnen worden halverwege april wakker uit de winterslaap en ze bouwen dan een nieuw nest.


Nadat we terugkwamen van vakantie, begin augustus, vonden we ter hoogte van het raam een tal dode wespen terug. Ze vlogen tientallen rond de trespa, daar ons huis nog niet gevoegd is hebben ze blijkbaar vrij spel om binnen te geraken in de dakoversteken en zo verder hun weg naar de zolder .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.