vrijdag 17 augustus 2018

Ratten verjagen geur

Ratten houden niet van bepaalde geuren. Zo houden ze niet van munt-olie. Doe een paar druppels munt-olie in een oliegeurhouder en steek vervolgens het kaarsje aan.


De geur verspreidt zich en de ratten blijven op afstand. Ditzelfde geldt voor de geur van Eucalyptusolie. Af en toe is chloor een handig hulpmiddel voor de dierplaagbestrijder, niet vanwege de blekende, schoonmakende of desinfecterende werking, maar om de geurverspreidende eigenschap van het middel.

Dit was toevallig deze morgen het geval bij twee objecten met klachten over ratten , in dezelfde gemeente. De ratten worden aangetrokken door de geur en eten het op. Apparaten die ratten verjagen met ultrasoon gelui trillingen, geluidsgolven of andere gelijkwaardige eigenschappen werken helaas niet. We geven een opsomming van voor- en nadelen van ratten verjagen met geluid.


Is het een effectieve methode om een rattenplaag te bestrijden ? Helaas zijn niet alle huiskatten geboren jagers. Er wordt ook gezegd dat gebruikte kattenbakvulling ratten afschrikt. Helaas vinden wij de geur van kattenbakvulling ook niet al te prettig.


Deze geuren schrikken ratten af, maar garanderen niet dat de ratten.

Elk jaar overlijden een aantal mensen aan deze ziekte. De dieren verspreiden een ammoniak-achtige geur , een combinatie van uitwerpselen, urine en de geur uit hun klieren. Uitgeschoten met ammoniak?


De typische lucht die ratten verspreiden is een combinatie van urine, uitwerpselen en de geur van hun klieren. Omdat ratten slecht kunnen zien gebruik ze die geur als looproute tussen , bijvoorbeel de voedselbron en het nest. Afhankelijk van de situatie en de omgeving kan Pest Free je helpen met een elektronisch systeem en met een geur.


Met beide methodieken creëren we een ondraaglijke omgeving waardoor ze weg zullen . Een voorbeeld hiervan is pepermuntolie. Muizen verjagen met geur. Daarnaast zorgt het er ook voor dat ze de . Wat dacht je van pasta op smaak brengen of muizen verjagen met theezakjes?


De mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruikte theezakjes zijn perfect tegen vervelende geuren in huis. Leg de zakjes op stinkplekjes in het huis.


Ik weet dat er onderzoek gaande is over roofdiergeuren tegen ongedierte dus het zou maar zo kunnen dat het werkt, het proberen waard in ieder geval. Ik heb nu een levende val besteld en begrepen dat ik gevangen rat in de brand moet steken. Het gekrijs zou de andere ratten verjagen ? Als iemand een goede oplossing weet dan hoor ik het graag!


Niet echt hygienisch dus!

Stank in huis is regelmatig toe te wijden aan muizen of ratten in huis. De stankoverlast kan omschreven worden als een penetrante geur die met name in combinatie met warmte sterk op kan spelen. Ook spitsmuizen zijn een welbekend probleem door de stank die ze kunnen veroorzaken. Ook fretten zijn natuurlijke vijanden van ratten.


Zij mogen wel niet vrij rondlopen want ze doden ook kippen, ganzen enz. Men kan wel fretten in een ommuurde ruimte laten rondlopen. Er is ook een natuurlijkere manier: ratten houden niet van de geur van terpentijn, van Cayennepeper, van etherische oliën zoals eucalyptus of pepermunt, kamille en munt. Plant dus gerust de laatste twee en verspreid de eerste vier (op bolletjes katoen voor de etherische oliën bijvoorbeeld). Weten of u een rat in huis hebt, is niet altijd even eenvoudig.


Een rat is namelijk een nachtdier en de kans dat u hem tegenkomt is dus klein. Wacht niet te lang met het inroepen . Geur - en geluidsoverlast veroorzaken veelal nog de minste overlast – de aanwezigheid van een steenmarter gaat meestal gepaard met hoge renovatie- en . Het zijn toestellen die een zo danig hoge toon hebben dat het niet hoorbaar is voor het menselijk oor, maar wel voor ratten. Ultrasonore trillingen verjagen muizen en ratten niet. De plaats van de begraven voedselresten wordt later deels op geheugen en geur teruggevonden.


Maar het is waarschijnlijk niet aan te raden om een kolonie bruine ratten te gaan huisvesten in een niet al te grote tuin. Klemmen, mja, ze roesten of gaan kapot, ze gaan kwijt of de ratten blijven om een of andere reden ver uit de buurt. Wie zal het zeggen) Vangkooitjes tja . De geur is gewoon te sterk voor muizen en ze zullen niet proberen om erbij in de buurt te komen.


Het helpt ook om de geur van lekkere etensresten te verhullen die je gemist hebt bij het schoonmaken. Pepermuntolie kun je kopen bij de meeste natuurvoedingszaken en zelfs bij enkele grote supermarkten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.