dinsdag 21 februari 2017

Bieten rooien

Dun met Vervaet Beet Eater 625. Inmiddels rooit loonbedrijf van Eijck onze bieten alweer voor het 3de jaar met hun Grimme maxtron. Ook dit jaar ging het rooien weer vanzelf.


Het systeem gaat steeds beter werken en de . Wim Sloot van het gelijknamige loonbedrijf uit Aerdt rooit met een gloednieuwe Vervaet Q 6bieten bij akkerbouwer Köning in Zevenaar.

Voor bieten moet het niet te droog zijn. De Q6- vorige week voor het eerst ingezet - heeft meer capaciteit . Akkerbouwer Wouter Westerhof uit het Groningse Woldendorp rooide recent zijn bieten met een Holmer Terra Dos T zijn medewerker Jan van Donk reed op de trekker. De opbrengst kwam uit op ton met een suikergehalte van 12. Op zich wel goe zegt Westerhof, gezien de omstandigheden van dit . Het rooien van bieten doen wij met een Vervaet Beet Eater 625.


Deze rooier is voorzien van de meest moderne rooitechnieken om u bieten zo optimaal mogelijk aan de hoop te krijgen. Enkele belangrijke punten van deze machine zijn: Combi ontbladeraar dat zowel integraal bladversnipperen mogelijk is als .

Artikelen met tag: bietenrooien. Pagina van totaal resultaten. Fuchs- Born aan het bietenrooien. Bietenrooien met Dewulf in Spanje Bietenrooien met Dewulf in Spanje. De bietenoogst is in volle gang, zo ook bij loon- en akkerbouwbedrijf Pomper uit Hijken.


Loon- en akkerbouwbedrijf Pomper uit Hijken rooit dit jaar voor het eerst de bieten met hun 6-rijige Grimme Maxtron 6rooier. Voor de afvoer van de bieten worden een drietal combinaties . Medio en eind november is het bieten rooien wat de klok slaat bij akkerbouwers en loonwerkers. Dat is te zien in deze fotoreportage. Ondanks dat met vereende kracht werd gewerkt, staat nog altijd een flink areaal in de grond. Met uitzondering van het noorden van het lan komen de bieten rap uit de grond.


De eerste helft van de suikerbietencampagne zit erop. Loonwerkers benutten de rooibare dagen, volgens Suiker Unie, goed. Grotere loonwerkers rooien soms dag en nacht door. Loonbedrijf Vedelaar beschikt over twee Grimme Maxtron 6bietenrooiers.


De Maxtron is uitgerust met rooiwielen en reinigingsrollen. Hierdoor wordt een uitzonderlijk hoge bietkwalitieit bereikt met een laag tarra percentage.

Deze bietenrooiers hebben een rups onderstel . Fotoalbum op de boerderij: BIETENROOIEN Begin oktober is de herfst ingetreden en neemt de suikerproductie af. Voor de boer is dit het geschikte ogenblik om de bieten te rooien. Vroeger was dit een heel karwei. De bieten moesten toen met de hand uit de bodem getrokken worden met een bietenstekker. De suikerbieten worden gerooid met een Agrifac Exxact SixxTraxx rooier.


Dit is een zesrijige zelfrijdende bietenrooier met een tons bunker en zeswielaandrijving en -besturing. De machine heeft een goede wendbaarheid en een unieke gewichtsverdeling over alle wielen voor een. Beddenteelt in combinatie met meerdere gewassen in stroken op een perceel biedt kansen om de productie te verhogen, bij voorkeur met gebruik van lichte machines.


Bieten rooien op rups, in zeer natte omstandig heden. Niet alleen in de biologische teelt, maar ook in de gangbare akkerbouw. Suiker Unie waarschuwt dat het steeds lastiger wordt om de laatste hectares bieten nog te rooien.


Volgens de landelijke bietenorganisatie is drie kwart van de bieten verwerkt. Er moet nu nog een kleine tweeduizend hectare gerooid worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.