zondag 26 februari 2017

Wanneer mag ik leibomen snoeien

Je wilt een leiboom snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Wanneer moet je snoeien ? Wij hebben een leiplataan ipv. Beste Jennita, omdat de leiplataan nogal stoffig blad heeft, wordt de boom vaak gesnoeid als hij kaal is.

Voor dat stof zijn nogal wat mensen allergisch. Dan kun je de boom ook in . Afbeelding: In dit overzicht vindt u gemakkelijk wanneer u welke leiboom het beste snoeit , Met donker oranje geven we de aan te raden snoeiperiode aan. Indien de bomen in het voorjaar aangeplant zijn kan hier wel een verschil in zitten maar wanneer u de bomen uit pot in juni plant mag dat eigenlijk . Onderstaand tref je in een schema wanneer aanbevolen wordt om de leibomen te snoeien. Voor de rode esdoorn geldt dat er tussen januari absoluut niet gesnoeid mag worden.


De snoei van een leiboom is ook makkelijker dan van een gewone fruitboom, maar moet goed uitgevoerd worden.

Als dit niet gebeurd zal de boom weer uitgroeien tot een normale struik. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring.


Toch is het allemaal niet zo . Ik deed dit altijd eind februari na de vorst. Nu zie ik echter mensen in de buurt die het hun leilindes al gesnoeid hebben. De druivelaar verkiest zijn wintersnoei in januari of februari. We knippen de houtige takken bij om haar weer vorm te geven.


Hakstoven worden ook in de winter aangepakt zoals de zwarte els of een hazelaar die tot vlak boven de grond wordt afgezet. Snoei een leiboom in de winterperiode. Ze zijn heel geschikt voor kleine tuinen, geven hoogte aan het ontwerp en vormen een natuurlijk zonnescherm.


Tuinen hoeven helemaal niet groot te zijn om er toch groots uit te zien. Heb je leilinden in de tuin? Let er dan goed op wanneer je deze leilinden kunt snoeien en hoe je deze moet snoeien.

In dit artikel lees je er meer over hoe je de verzorging van de leilinden op de juiste manier aan kunt pakken. Bij leibomen is het belangrijk dat de specifieke vorm behouden blijft. Daarom is jaarlijkse snoei sterk aan te bevelen.


Als u twee jaar de snoeibeurt overslaat krijgt u een gewone boom. Deze snoeit u terug tot een lengte . Probeer de totale vorm van de knotboom mooi in evenwicht te houden. Links en rechts van de stam. Vind ik wel bij deze bomen, dat ze erg dun en klein jong schot hebben.


Misschien hebben de vorige bewoners vrij laat en echt in het voorjaar, toen de boom al blad ha geknot toen. Het platte vlak van een leilinde moet je minimaal één keer per jaar snoeien. Normaal doe je dit tijdens de wintermaanden of in het vroege voorjaar.


Hoe later je snoeit , hoe langer je profijt je hebt van de takken die beschermen tegen inkijk. Lukt het niet in die periode, dan kun je de . Daarnaast kun je bij een kale boom goed zien wat je snoeit. Een boom hoef je niet te snoeien , maar als hij niet te groot mag worden is het verstandig dit wel te doen. Houd daarbij het model . Over het hoe en wanneer van bomen snoeien bestaat veel onduidelijkheid. Knotbomen en leibomen snoei je het beste in de wintermaanden, dus november tm januari.


Ik heb momenteel al wat gelezen over hoe men deze moet snoeien. Onze boomleverancier heeft me verteld dat de beste periode is wanneer alle bladeren van de boom zijn. Door omstandigheden niet kunnen doen toen maar zit nu met een vraag.


Ook gelezen dat men deze altijd mag snoeien enkel niet . Het is een snelle groeier die je perfect als afscherming tegen de zon of tegen inkijk kunt inzetten. Een leilinde moet je minimaal één keer per jaar snoeien. Meestal is de winter of het vroege voorjaar hiervoor de beste periode maar je kunt deze boom eventueel zelfs in de zomer snoeien , wanneer hij nog volop in blad staat.


Hoe en wanneer leibomen snoeien ? Lees hier alles over het onderhouden en snoeien van leibomen. Leibomen hebben onderhoud nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.