maandag 20 februari 2017

Slootonderhoud

Sloten zorgen voor de aan- en afvoer van water. Zij moeten daarom in goede staat zijn. Heeft u een sloot in eigendom of grenst u met een perceel aan een sloot of beek, dan heeft u ook een rol bij het onderhoud van de sloot. Op deze pagina kunt u lezen wat het waterschap doet en wat van u wordt . Op het gebied van slootonderhoud heeft Herder meer dan eens haar grenzen verlegd.


Herder produceert dan ook diverse werktuigen voor het onderhouden van sloten.

Zo heeft Herder de alom bekende maaikorf die nog in de meest extreme omstandigheden maximaal presteert. Met de ecomaaier kunt u op ecologisch . Dat houdt in dat wij ook het natte gedeelte van de sloot kunnen maaien. Met al deze werkzaamheden houden wij uiteraard rekening met de Flora en Fauna wet.


Van deze wet zijn onze medewerkers . Berm- en slootonderhoud. Wilt u het bermen maaien of slootonderhoud uitbesteden? Dan bent u bij Berdi aan het juiste adres.


Wij werken met een eigen tractor met maaikorf en knikarm, maaizuig combinaties en taludmaaiers.

Wij hebben veel ervaring in het berm en slootonderhoud. Daardoor kunnen wij effectief werken. Als uw grond langs een sloot loopt, bent u verplicht dat deel van de sloot te onderhouden. Dat geldt voor inwoners en bedrijven. Als u het stuk sloot niet goed onderhoudt, krijgt u een dwangbevel of een boete van HHNK.


In Hoorn mogen inwoners en bedrijven het slootonderhoud meestal overlaten aan de gemeente en het . De oorsprong van onze onderneming is het onderhouden van sloten en watergangen. Daarvoor hebben wij een speciale machine aangeschaft die door zijn lange giek van meter een ver bereik heeft, door de brede maaikorf een hoge capaciteit maar door zijn bijzonder bouw en . Het onderhoud van vijvers, sloten en vaarten is belangrijk voor een goede aan- en afvoer van water. Het zogenaamde sloot schonen of “ hekkelen”moet daarom jaarlijks worden uitgevoerd.


Wetterskip Fryslân zorgt dat het water in de sloten in Fryslân op het juiste peil blijft. Ook als het hard regent of als het . Slootonderhoud - Slootonderhoud. Met het onderhouden van bermen, dijken en sloten zijn we een vaste partner voor gemeentes en bedrijven op gebied van maai- en slootonderhoud.


Image Detail Image Download. Wat is de najaarsschouw? Wanneer moet het slootonderhoud klaar zijn? Is elke sloot even belangrijk voor de doorstroming?

Hoe kan ik het slootonderhoud uitvoeren? Met een professionele planning, voldoende capaciteit en werkbreedte, kan binnen de gestelde tijd het werkgebied verzorgd worden. Steeds meer en beter wordt dit werk ondersteund door . Een sloot zorgt in veel gevallen voor aan- en afvoer van water. Dit dichtslibben zou kunnen zorgen voor overlast en is slecht voor flora en fauna in en rondom het water. Tijdens periodes met veel neerslag moeten zij het water makkelijk kunnen afvoeren.


Het is dus belangrijk dat begroeiing en obstakels verwijderd zijn. We controleren elk jaar de particuliere . Met Herder werktuigen voor bermonderhou slootonderhoud en beplantingonderhoud klaart u elke klus, ook onder de meest extreme omstandigheden. Voornamelijk het slootonderhoud door middel van het reinigen met de maaikorf is een hoofdactiviteit. Voor verschillende waterschappen en natuurorganisaties voeren wij veel werk uit.


Met inzet van verschillende afmetingen . Hekkelen met een Liebherr 900. Voor het bijhouden van de bermen en sloten belt u met Gebr. Bij dit soort werk is het juiste materieel noodzakelijk.


Van oudsher zijn we gespecialiseerd in het onderhoud van watergangen, waterpartijen, dijken en bermen en hebben daarvoor alles in huis. Wij bezitten een omvangrijk . Onderhoud van de waterwegen is de basis voor een goede waterafvoer tijdens natte perioden. Hiervoor kunt u terecht bij Loonbedrijf Joh.


Wij zorgen voor het onderhoud door verschillende werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan sloten, maar ook klepelen. Klepelen kan worden gedaan . In het najaar, als alle gewassen geoogst zijn en iedereen zich opmaakt voor de winter is het onderhoud van de sloten een belangrijk gegeven. Het waterschap controleert jaarlijks alle sloten op vuil en als blijkt dat er niet goed geveegd is ,dan komt er achteraf nog een rekening waarin een kleine .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.